2022 trendleri neler olacak?

...

Haberin Devamı

Vintage ve ikinci el pazarlar

Sürdürülebilir alışveriş alışkanlığını değiştirmek, moda döngüsüne katkıda bulunabilmek ve markaların tüketim odaklı ortaya çıkardığı zararı bir nebze olsa hafifletebilmek uğruna ikinci el ve vintage markalara olan talebin artışını gözlemleyebiliyoruz.

Vintage ve ikinci el fikri moda markalarını da cezbetmiş durumda. Ayrıca dünya genelinde kiralama ve yeniden satma platformlarında yukarıya doğru ivmelenme var. İngiltere’nin en büyük kiralama ve ikinci el satış sitesi olan My Wardrobe HQ Valentino ve Oscar de la Renta’dan sonra Burberry ile de işbirliğine başladı.

Çantalardan ikonik trençkotlara kadar markaların dikkat çeken ürünleri internet sitesinde satışa sunulduğu gibi dört, yedi veya on dört günlük sürelerle kiralama da yapılabiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda beğendikleri vintage veya ikinci el kıyafetleri direkt olarak satın alabiliyor.

Haberin Devamı

Ama en güzeli, müşterilerin bağışladığı Burberry parçaların satışlarından elde edilecek gelirin büyük bir kısmının, iş arayan kadınlara danışmanlık veren vakfa bağışlanacak olması.

Bu fikri çok sevdim. Bize de ilham olması gereken bir iş planı bence.

Dark AcademIa Trendi

Renkli giyinmekten hoşlanmayanların çok seveceği, 19. yüzyıl kostümlerini beğenenler için ortaya çıkan bir trend.

Oxford gömlekler, trençkotlar, kaşe kabanlar ve ekose desenlerinin bir arada kombinlenmesi ile ortaya çıkan stil. Uygulaması zor, çok iyi parçaları bir araya getiremeyecekseniz, bu trendi takip etmenizi hiç tavsiye etmemem.

Sade ve temiz manikür

Benim gibi protez tırnak ve nail art sevmeyenlere müjde. Herkeste gördüğümüz popüler up uzun ve rengarenk tırnaklar sonunda yerini minimal, gösterişten uzak ve normal boylara bırakıyor. Nude tonlu, temiz ve ferah tırnak görünümleri bu sezonun favorisi.

Gen-Z’nin seveceği tül elbiseler

İkinci el alışverişi yeniden trend hale getiren, retro kıyafetlere olan popülerliği artıran, dev moda evlerine yön verdiren cesaretleriyle ünlü Z-nesli için 90’ların tül akımı yeniden gündemde.

Cesaret isteyen, sadece iç çamaşırıyla giyilen transparan tül elbiselerden oluşan bu akım yurtdışında yaygınlaşmış durumda.

Haberin Devamı

Parti kıyafetleri

Tüylü, payetli, mini,uzun her türlü dikkat çeken parti kıyafeti bu sene oldukça trend. Günlük hayatınıza uyarlayıp sporlaştırabileceğiniz gibi, hakkını vererek tam bir parti kızı edasıyla giymek bir o kadar da popüler.

Yani iki senedir üzerimizden çıkartmadığımız eşofmanlardan sıyrılıp, gerçekten giyinme vaktinin zamanı.

 

Yazarın Tüm Yazıları