Ya eşinden ayrılsın ya da beni bıraksın

Evli sevgilim ne eşinden ayrılıyor ne de beni bırakıyor. Üstelik ayrılmak istediğimi söyleyince beni tehdit ediyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir buçuk yıldır evli bir adama âşığım. O da bana âşık olduğunu söylüyor fakat eşinden de bir türlü ayrılmıyor. Bizim için bir adım bile atmıyor. Sürekli “Az kaldı, sabret, bitti” diyor ama sonuç her defasında beni şaşırtmıyor. Ona olan inancım ve güvenim her geçen gün azalıyor.

Ne bana gelmeyi becerebiliyor, ne de hayatımdan çıkmayı.

Yorulduğumu, artık ayrılmak istediğimi söylüyorum.

Fakat beni bırakmıyor. Psikopat gibi davranıyor ve “Benden ayrılman ölümün olur” diyor. Ama bana da gelme gibi bir çabası yok.

Ne yapmalıyım? Ya eşinden ayrılsın ya da beni bıraksın istiyorum. Bu yaptığı iki kadına da haksızlık değil mi? Rumuz: Böyle gitmez

YANIT

Evet, kızım çok doğru düşünüyorsun, “bu yaptığı iki kadına da haksızlık değil mi?” diyorsun. Gerçekten çok büyük haksızlık. Çünkü eminim o kadıncağızın senin varlığından haberi bile yoktur. Ancak belki de eşinin giderek uzaklaştığını görüyor ve üzülüyordur.
Sana gelince onun evli olduğunu biliyordun ama ilişkiyi kabul ettin.
Şimdi ise sızlanıyorsun, eşinden ayrılmadığını, seni de bırakmadığını söylüyorsun.
Her zaman söylediğim gibi, evli erkekler bir başkasıyla ilişki kurarken, aslında eşlerini terk etmeyi düşünmezler. Bu yeni beraberlik onlar için çok hoş bir maceradır, hepsi bu.
Belki bu arada o kadını da sevmiş olabilirler. Ama eşlerinin onlar için çok ayrı ve çok önemli bir yeri vardır. Çocuklarının annesi olmaları gibi...
Bu arada sen sevdiğin adamın çocuklarının olup olmadığından söz etmemişsin. Eminim vardır. Ve bu ilişki onlar için de büyük haksızlık olmuyor mu?
Bağışla ama bana sanki seni bırakmasını gönülden ve samimiyetle istemiyormuşsun gibi geldi.
Eğer öyle olsaydı, onun tehditlerine rağmen ayrılmayı başarabilirdin. Eşinden çekineceğini düşünebilirdin. Annen, baban ya da aile içinde büyüklerin yok mu?
Onlar bu durumu biliyor ve sana destek olmuyorlar mı?

Haberin Devamı

Kocamla aynı evin içinde arkadaş gibiyiz

2 yıldır evliyiz fakat evin içinde sanki arkadaş gibiyiz. Eşim bana çok soğuk davranıyor...

Ben, 27 yaşındayım, eşim  37... İki senelik evliyiz. Eşim bana karşı çok soğuk davranıyor. Evde iki arkadaş gibiyiz. Sürekli arkadaşları ile dışarıya çıkıyor, geç geliyor.

Haberin Devamı

Bazen o dışarıdayken, giyinip süslenip fotoğraf atıyorum ve “Seni bekliyorum” diyorum. Bana, “Sen, yat. Ben geç gelirim” diyor.

2 senelik evliliğimiz süresince neredeyse ayda bir cinsel birlikteliğimiz oluyor. O da ancak sarhoş olduğunda.

Ben sürekli ilgi gösteriyorum, o yanağımdan bile öpmüyor. Çocuk sever gibi kafamı seviyor.

“Beni sevmiyor musun” diyorum, “Saçma sapan şeyler kurma kafanda” diyor. Bazen dayanamıyorum, “İstemiyorsan beni, ayrılalım” diyorum.

O ise bensiz yaşayamayacağını söylüyor. Anlamıyorum gayet de bakımlı bir kadınım, çevrem tarafından beğeniliyorum, hatta zaman zaman eşimi bana yakıştırmazlar. Ama ben onu seviyorum yine de...

Sizce neden böyle oluyor?

Haberin Devamı

Rumuz: Soğukluk

YANIT

Kızım haklısın, böyle bir evlilik hayatı olmaz. Sonuçta evlilik, genç çiftlerin karşılıklı seks yaşamlarını düzene koymak, arzularını sevgiyle bütünleştirerek karşılık bulmaları için gereklidir. Genç bir adamın, güzel ve bakımlı eşini böyle ihmal etmesi pek normal değil.
Acaba eşinin bilmediğin fiziksel ya da ruhsal bir rahatsızlığı olabilir mi? Ama bence ayrılmayı düşüneceğine, önce seni huzursuz eden bu konuyu, onunla açık açık konuşmalısın.
Belki de eşin senin bu üzüntünün farkında değildir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları