Sevgilimin beni bırakmasından korkuyorum

Sevgilim mesajını geciktirince hemen beni bırakacağından bahsediyorum. O kızacak diye hiçbir istediğimi yapamıyorum ve hemen telefonlarına dönüyorum. Sürekli “bir gün beni bırakacak” diye korkuyorum...

Haberin Devamı

Ben, 19 yaşında üniversite sınavına hazırlanan bir kızım. 1 senedir devam eden bir ilişkim var. O, 26 yaşında ve hukuk fakültesini bitirdi. Biz internet üzerinden tanıştık. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Sadece yüz yüze sadece 2 kere görüştük.

Birbirimizi çok seviyoruz. 2 sene sonra ve ben okula devam ederken evlenmeyi düşünüyoruz. Ama birkaç kere ona mesaj atmadığım için “Ayrılacağım. Senin yaşındaki kızlar bunaltır. Sen yazmıyorsun, beni sevmiyorsun” dedi. Ben durumu anlatınca da “Şaka yaptım, sana kıyabilir miyim” dedi.

Hatta bir kere ona kırıldım ve mesaj atmadım. Sonrasında “Biri var hayatımda” sözlerinden sonra şaka yaptığını söyledi. 

Birkaç kere de kavga esnasında “Artık yazma bana, seni istemiyorum” dedi. Sonra mesaj atınca özür diledi.

Haberin Devamı

Cidden bir gün gitmesinden korkar oldum. Kavga etmekten uzak duruyorum. Sürekli meşgul olduğum zamanlarda bile mesaj atıyorum. O kızacak diye istediklerimi yapamıyorum. Hatta bana uygunsuz filmler izlediğini söylediğinde bile, gider diye bir şey diyemedim.

Ellerimi yıkarken bile mesaj atınca onu bekletmeden cevap veriyorum kızmasın diye.

Aslında sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Ama bu hastalıklı durumdan nasıl kurtulurum bilmiyorum. Ne yapabilirim?  Rumuz: Nasıl davranmalıyım

YANIT

Sevgili kızım, sen nasıl böyle bir şaşkınlığa kapılmışsın? Sen nasıl sadece iki kez gördüğün ama seni sürekli mesajlarla yönlendiren, kişiliğini silen, seni terk etmekle korkutup kölesi haline getiren bu adamın tüm isteklerini kabul etmeyi kendine görev edinmiş olabilirsin. O seni bırakacak, çekip gidecek diye her istediğini yapmak ne demek?
O kim oluyor da sana böyle hükmedebiliyor?
Nasıl böyle korkular içinde olabilirsin? Ellerini yıkarken bile zaman kaydetmeden onun mesajına cevap vermek için telaşa kapılıyormuşsun. O sürekli sana bir şeyler söylüyor, ardından da “şaka yaptım” diyor. Sen de “Aman beni bırakır, bir daha aramaz” diye ne dese, ne istese kabul ediyorsun. Aklım almıyor. Üstelik sen sadece 19 yaşındasın ve şu anda siz yan yana bile değilken oluyor bunlar...
Ya yan yana olsaydınız, o zaman ne yapacaktın?
Bir de evlenmeyi düşünüyorsun bu adamla?
O sana her istediğini yaptıracak mı? O sapık bir zihniyete sahip biri olabilir mesela... Sen onun her dediğini yapacak mısın, hiç sorgulamadan... Kızım bu nasıl bir tutku gözünü seveyim...
Seni parmağında oynatıyor ama senin hiçbir şeyin değil bu genç adam.
Bunu bir görebilsen, siz sevgili bile değilsiniz aslında. Ama sen takıntı haline getirmişsin onu. “Ondan ayılırsam, biterim” diye bir takıntıya kapılmışsın.
Bütün hayatını yönlendirmesine izin veriyorsun...
Eğer gerçekten bunun hastalıklı bir durum olduğunu kabul edebiliyorsan, seni bu obsesif yani takıntılı halden kurtaracak uzmanlar olduğunu da kabul etmelisin.
Bir psikiyatriste gider, tedaviye başlarsın.
O sana neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatır, kısa zamanda tedavi edebilir.
İşte o zaman kurtulursun bu durumdan.
Ama önce kurtulmayı istemelisin gerçekten...

 

Yazarın Tüm Yazıları