Sevgilim ve kariyerim arasında kaldım

İyi bir eğitim hayatım olmasına rağmen sevgilim, iş konusunda beni sınırlandırıyor. Bu yüzden evlenmeyi her geçen gün erteliyorum. İş arayamıyorum ama evlenmiyorum da... Yol ayrımındayım.

Haberin Devamı

2 yıllık bir sevgilim var. İlişkimiz başladığı günden beri sevgilim, benimle ciddi düşünüyor. Ben daha ağır ilerlemek istemiştim ama o hemen yüzük alıp evlenme teklifi etti.
Teklifi kabul ederken ona hemen evlenemeyeceğimizi söyledim. Çünkü küçük bir şehirde yaşıyoruz ve daha düzgün bir iş bulamadım.
Beni burada iş bakma konusunda sınırlandırdığı için hayal ettiğim kariyere sahip olamıyorum. Bu dönemde güzel yerlerde iş buldum.
Fakat bulduğum işler başka şehirde olduğu için kabul etmeyip sorun çıkardı ve ben de gidemedim. Ailesi, “Oğlumuzu başka şehre göndermeyiz” dedi. Benim ailem ise “Nerede mutluysan orada yaşa” düşüncesinde.
Yurtdışında okudum ve ülkemde istediğim yerlere hep gittim. Ama sanki bu evlilikten sonra beni bu şehre mecbur edecekler ve hapsedecekler diye korkmaya başladım.
Sevgilim bu durumu anlamıyor, “2 yıldır uzattın, bir türlü evlenemedik” diyor. O da üniversite mezunu, başarılı bir akademik hayatı var.
Ama bu küçücük şehirde saplanıp kaldı. Belki bu ona yetiyor. Ben bu küçük şehirde istediğim şekilde çalışamıyorum, hatta iş bulamıyorum. Bu nedenle de evlenmiyorum.
Ayrılmak istediğim zamanlar oldu ama hep bir şekilde barıştık.
Şu anda da ne yapacağımı bilemediğimden sadece zaman geçiriyorum.
İş arayamıyorum ama evlenmiyorum da... Öyle bir yol ayrımındayız ki kararsızlıktan hiçbir yöne gidemiyoruz.
Aileme anlatsam bana baskı yaptığı için artık sevgilimi istemezler.
Ne yapacağım, kimden yardım alacağım? Rumuz: Yol ayrımı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, belli ki eğitim hayatına önem vermişsin, hatta ailen seni yurtdışına bile göndermiş. Bu büyük bir fedakarlıktır bu zamanda.
Mesleğini yazmamışsın ama ne olursa olsun, mesleğini iyi bir şekilde yapmak, başarılı olmak istiyorsun ve bu senin en büyük hakkın. Buna hiç kimsenin engel olmaya hakkı yok.
Eğer sadece evliliği düşünseydin, eğitimin olmasaydı ya da eğitim hayatına bu kadar önem vermiş olmasaydın, sevdiğin adamın sana gösterdiği yola uyum sağlayabilirdin.
Ancak bence bu durum seni hiç mutlu etmiyor. Zorlanıyorsun, mesleğini yapmak istiyorsun, çok da haklısın. Bunca emeğe yazık...
Eğer seni sevdiğini söyleyen bu genç adam sana değer veriyorsa, bu isteğini olumlu karşılardı. Sana gelen teklifleri değerlendirirken destek olurdu... Birlikte bir orta yol bulmaya çalışırdınız.
Senin veya onun kariyerini tehlikeye sokmadan, bu duruma bir çözüm bulabilirdiniz.
Ama sanırım sadece onun eşi olmanı, mesleğine önem vermemeni, bulunduğunuz küçük kasabada herhangi bir yerde çalışıp fazla bir şey beklememeni istiyor. Sen ise ideallerini gerçekleştirmek istiyorsun. O ailesini dinliyor, onların direktifi üzerine yanlarından ayrılmayacak şekilde bir hayat planlıyor.
Bu senin için büyük bir haksızlık. Eğer bu şekilde baskı yapmak istiyorsa, kendine ona göre bir eş seçmeliydi... Ben bu evliliğin size uygun olmadığını düşünüyorum.
Bana kalırsa mesleğinden vazgeçmemelisin. Eğer o kabul etmezse, o zaman meslek hayatını feda etmeyi düşünmemelisin.
Düşünüyorum da ileride çocuğunuz olduğunda da eşin sorun yaratacaktır. “Çalışmayı bırak, otur evinde çocuğuna bak” diyebilir sana. Bunu da bir düşün...

Yazarın Tüm Yazıları