Sevgilim sürekli yalan söylüyor

Benden 10 yaş büyük sevgilim, bana durmadan yalan söylüyor ve neredeyse her defasında yakalanıyor. Bu yüzden defalarca ayrılıp barıştık. Artık ne yapacağımı bilmez duruma geldim.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin abla... Ben 23 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Kendimden 10 yaş büyük biriyle 1.5 yıl süren bir ilişkim oldu. İlişkinin daha başlarında kendisinden büyük, evli bir kadınla sırf cinsellik için senelerce görüştüğü ortaya çıktı. Bunu benden gizlemek istemişti ama başkalarından öğrendim.
Her ne kadar bu durum midemi bulandırsa da kendisini sevdiğim için ilişkime devam ettim. Ancak bu zaman zarfında onun birçok yalanını yakaladım. Bu yüzden de birçok kez ayrılıp barıştık, birbirimizi yıprattık.
Bu arada ailelerimiz de ilişkimizde gelecek göremediği için beraber olmamızı istemiyorlar.
Moralim çok bozuk. Sevdiğim adam sürekli yalan söylüyor. Bu yalanları bile bile ona nasıl güveneceğim? Bu konuda ne yapabilirim?
◊ Rumuz: Hüzün

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, beraberliklerde zaman zaman çiftlerin birbirlerine yalan söyleme ihtiyacı duydukları görülüyor. Bu yalanlar, karşı tarafı üzmemek ve olayın büyümesini önlemek içinse bir noktaya kadar kabul edilebilir. Yine de yalana çok sık başvurmanın o ilişkiyi yıprattığını unutmamak gerekir.
Özellikle erkeklerin sıklıkla kullandığı beyaz yalanlardan biri “Senden başka kimsenin önemi yok”tur... Amaç bir şeylerden şüphelenmiş, kıskanç partneri aslında o şüphelerin asılsız olduğuna inandırmaktır.
“Sen aslında benden iyisine layıksın” yalanıyla ise kişi aslında karşı tarafa “Benden iyisini bulamazsın” mesajı vermekte, “Senden iyisi yok” denmesini beklemektedir.
“Seni ilk günkü kadar çok seviyorum” sözü, karşı tarafa güven telkin etmek ve onu sevginin sürdüğüne inandırmak için kullanılır.
“Sana karşı hep dürüst davrandım” derken aslında karşı tarafın dürüstlüğünden emin olmaya çalışılmaktadır. Aynı zamanda gerçekte dürüst davranmayanların arkasına saklandığı bir söz olarak da değerlendirilebilir.
Sıkça duyulan bir başka yalan “Sen benim ilk ve son aşkımsın”dır. Bu, mevcut durumun ve düzenin devamını sağlamak için kullanılır. Kişi bunu söyleyerek partnerine güven vermeye çalışmaktadır.
Taraflardan biri “Sorun sende değil, bende” derse, bunun zaman kazanmak ve sorunu unutturmak için söylenen bir bahane olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır.
Özetle... İlişkilerde ufak tefek yalanlar kaldırılabilir, affedilebilir ama yalanlar çok sık tekrarlanırsa ilişkiler yıpranır, güven sarsılır. Ki erkekler bu yola sıkça başvuruyor. Sanırım sen de aynı durumu yaşıyorsun.
Sana tavsiyem, ilişkini iyi tart, iyi değerlendir kızım. Sonradan pişman olacağın bir karar verme sakın...

Yazarın Tüm Yazıları