Sevgilim eski eşinden kopamıyor

Sevgilim, çocukları olduğu için hâlâ eski eşiyle görüşüyor. Fakat onunla konuştuğu her şeyi de bana anlatıyor. En son eski eşi benim için “Onunla evlenirsen çocuğunu asla sana göstermem” dedi.

Haberin Devamı

4 yıllık bir ilişkim var. 4 yıl önce benimle birlikteyken boşanmak üzereydi... Ve sonunda 2 yıl önce boşanabildi. Boşanmadan önce bana imam nikâhıyla evlenme teklifi etti. Ama asla kabul etmedim.
Boşanma gerçekleştiğinde ise karşımda ağladı. Sonrasındaysa benimle görüşmek istemedi. Bana “İmam nikâhını kabul etsen bile seni istemiyorum artık” dedi.
Ben de ister istemez, onu bıraktım. Ama 1 ay geçti geçmedi araya tanıdıklarını soktu ve barışmak istedi.
Diller döktü, “Çocuğum için çok üzüldüm, bu yüzden öyle davrandım” dedi. Ben de bir şekilde ikna oldum. Yeniden başladık.
Eski eşinin bana ve arkadaşıma ulaşması bitmedi, tükenmedi, sürekli bir şeyler yaptı.
Şu anda da sevgilimi mahkemeye verdi. Karşılıklı sorunları bir türlü bitmiyor. En son çocuk için iletişime giriyorlar...
Ve o sırada eski eşi, sevgilime benim için “Onunla evlenme de kiminle evlenirsen evlen. Onunla evlenirsen çocuğunu asla göstermem sana” diyor.
Sevgilim de gelip bunları bana anlatıyor. Ben de artık dayanamadım ve bu sebeple ondan ayrıldım.
Boşanınca ağlaması, sürekli bana eski eşiyle olan sorunlarını anlatması, onun duygusal olarak hâlâ o kadından kopmadığını ve boşandığına pişman olduğunu düşündürüyor. Bu şüphelerle nasıl bir evlilik kurarım onunla...
Hem barışsam da 2 gün iyiyiz, 3’üncü gün bu konular gündeme geliyor. Çocuk için iletişimde oldukları için sürekli görüşmek zorunda olmalarından da rahatsızım. Beni aydınlatırsanız sevinirim.
◊ Rumuz: Eski eş

Haberin Devamı

YANIT

Sevgili kızım, seni anlıyorum ama bütün bunları yaşaman o kadar normal ve sıradan ki bu nedenle düşündüğün gibi seni teselli edemiyorum, bağışla. Sevgili kızım, seni anlıyorum ama bütün bunları yaşaman o kadar normal ve sıradan ki bu nedenle düşündüğün gibi seni teselli edemiyorum, bağışla. Eski eşinin seni boşanmalarının tek nedeni olarak görmesi de aynı şekilde çok normal. Belki de gerçekten senden önce de araları bozuktu. Ama bu 4 yıl içinde, senin varlığın tahmin ediyorum ki boşanmayı hızlandırdı. Eski eşi de bunun farkında. İster istemez seni suçluyor. Seni suçlamak bir anlamda kolayına da geliyor olabilir. Sen asıl neden olmasan da ona göre boşanmalarının tek sebebi sensin. Bu yüzden de içten içe sana karşı büyük bir nefret duyuyor, bunu da normal kabul etmek gerekiyor aslında. Bana kalırsa sevdiğin adam bu olayın asıl sorumlusu. Bir kere ne olursa olsun, 2 yıl boyunca eşini seninle aldatmış. Daha sonra boşandıklarında da belli ki belirgin bir pişmanlık yaşamış. Yoksa bu gözyaşlarını nasıl açıklayabiliriz. Çocuk mocuk bahane... Eski düzeninin bozulmuş olmasına, ailesinin yıkılmış olmasına, rahatının kaçmış olmasına pişmandır o... Sonrasında bir süre bekleyip başka çare bulamayınca yine sana yanaşmış besbelli. Ancak sana sürekli eski eşini, onunla yaşadığı sorunları anlatması, daha da önemlisi sana “Seninle evlenirsem, bana çocuğumu göstermeyecek” mesajı vermesi gerçekten çok ilginç. Bu da aslında seninle evlenmeye pek de gönüllü olmadığını gösteriyor. Bu sözleri sana tekrarlaması mı gerekiyordu? Ayrılmakla çok iyi yapmışsın. Belki 4 yıllık bir beraberliği ardında bırakmak sana önceleri biraz zor gelecektir. Ama ömür boyu böyle kararsız ve zayıf bir erkekle, sürekli aranızda olan o eski eşin yaratacağı huzursuz bir evliliği yürütmeye çalışmaktan çok daha kolay olacaktır, inan bana. Bu adamla mutlu olamayacağın ortada sevgili kızım, inan bana.

 

Yazarın Tüm Yazıları