Sevgilim, 4 çocuk babası çıktı

Almanya’da doğup büyüdüm. Burada bir Türkle tanıştım. Bana kendini bekar olarak tanıttı. Daha sonra Türkiye’de geçmişte evli ve dört çocuk babası olduğunu öğrendim.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 43 yaşındayım, Almanya’da doğdum, büyüdüm. Bu yaşıma kadar hiç doğru dürüst bir ilişkim olmadı.

Bir sene önce biriyle tanıştım. Birbirimize uymadığımız halde ben yine de ona âşık oldum. Sanırım belki de ilk kez birisinin bana ilgi göstermesine aldandım. Bu şahıs bana kendini bekar olarak tanıttı. Yedi senedir Almanya’da olduğunu ve işçi olarak geldiğini anlattı. Gel zaman git zaman benden bir şeyler sakladığını anladım.

Bu yüzden sürekli kavga etmeye başladık. Kaç kez ayrıldım ama yine dayanamadım affettim.

Daha sonra, Türkiye’de geçmişte evli ve dört çocuk babası olduğunu öğrendim. Almanya’ya gelebilmek için Türkiye’deki eşinden ayrılmış ve Almanya’dan bir kadınla evlenmiş ve oturumunu alınca ondan da boşanmış.

Türkiye’deki eski eşiyle tekrar evleneceğine ve onları Almanya’ya getireceğine söz vermiş. Tam bu esnada benimle tanışıyor ve bana âşık oluyor.

Haberin Devamı

O günden beri pandemiyi bahane edip Türkiye’ye gitmiyormuş. Eğer giderse ilk eşi ile tekrar nikâhlanması gerekiyormuş. Kendisi Doğulu olduğu için ailesi baskı yapıyormuş.

Bana söz verdi, “ne olur dişini sık, ben bu işi halledeceğim” dedi. Ama bir türlü ailesine açılamadı.

Son tartışmamızda bu ayın sonuna kadar müddet vermemi istedi. Ama bu esnada eski eşini ve çocuklarını Almanya’ya getirmek için başvuruda bulunduğunu öğrendim. Ay sonu geldi, bu kez arayıp babasının hastalandığını, Türkiye’ye gitmesi gerektiğini söyledi.

Çok öfkelendim, beni oyaladığını söyleyip ayrıldım.

Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Tüm hayallerim yerle bir oldu.

Rumuz: Çok kötüyüm

YANIT

Sevgili kızım, ne yazık ki boş bir hayale kapılmışsın, böyle bir ilişkiye bir yılını vermişsin.
Aslında onunla ilgili gerçekleri öğrenir öğrenmez onu bırakmalıydın. Almanya’ya işçi olarak gelen bu insanlar, sıklıkla bu yolu deniyorlar.
Bir Almanla evlenip oturma ve çalışma izni alıyorlar.
Ama daha sonra boşanıp, eşlerini ve çocuklarını yanlarına aldırıyorlar. Hayatlarına böyle devam ediyorlar.
Üstelik sevdiğin adamın Doğulu olduğunu söylüyorsun. Onlarda böyle boşanma, ayrılma pek de kolay olmaz. Bunu bilmen gerekirdi.
Belki seni gerçekten sevmiştir, belki gerçekten seninle evlenmeyi hayal etmiştir. Ama sonuçta aile baskısı nedeniyle bu hayallerine son vermek zorunda kalmıştır. Bu yüzden seni kandırdığını düşünme. Ama ta başından olmayacak bir ilişkiymiş bu.
Zaten sen de onun sana pek uygun olmadığını anlamışsın ama seninle ilgilenen bir erkeğin varlığına duyduğun ihtiyaç nedeniyle biraz hayale kapılmışsın.
Neyse ki bu beraberlik çok uzun sürmemiş, unutman kolay olacaktır, üzülme kızım.
Yeter ki bu “enayi yerine konmuş olmak”, şeklindeki yıpratıcı duygu ve düşüncelerinden bir an önce vazgeç.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları