Sevdiğimin ilki olmamak beni delirtiyor

Kız arkadaşım benden önce başkasıyla birlikte olmuş. Bu durum aklımdan hiç çıkmıyor.

Haberin Devamı

Nişanlımla 3 yıldır birlikteyiz. Cinsel anlamda defalarca birlikte olduk. Ama bu beraberlikler sırasında hiç kanaması olmadı.
Sorduğumda “100 kadından 10’unun kızlık zarı esnek oluyormuş. O yüzden kan gelmedi” dedi. Ben de çok sevdiğim ve güvendiğim için ona inandım.
Ama öğrendim ki benden önceki sevgilisiyle birlikte olmuş. Bekâretini o zaman kaybetmiş.
Bu durum aklımdan hiç çıkmıyor. Bir yandan nişanı atmak istiyorum, bir yandan da sevdiğim kadını bırakmak istemiyorum. Kısacası çıkmaz bir yoldayım.
Bu kadar sevdiğim insanın ilki olmamak beni delirtiyor. Ne olur bana yardımcı olun.
◊ Rumuz: Yanlış mı?

YANIT

Sevgili oğlum, sevdiğin kızın sana yalan söylemesi elbette kabul edilmesi kolay bir şey değil. Ama bu genç kadın senin şu andaki tepkilerinden korkmuş olmalı.
İşte sen de pek çok erkek gibi, onun ilki olamamaktan duyduğun hayal kırıklığını anlatıyorsun.
Bu konu erkeklerin hayatında çok önemlidir. Ama kendileri evlenmeden önce pek çok kadınla beraber olmaktan hiç endişe duymazlar.
Onlar bir kadının da aynı şeyi hissedebileceğini hiç düşünmezler.
Onlar için erkekler deneyim yaşamakta özgürdür.
Ama bir kadın bunu asla yaşayamaz. Flört bile edemez! İşte bu yanlış. Bencilce bir davranış. Çünkü sevdiğin genç kadın, senden önce birini sevmiş olabilir. O insanla da tıpkı seninle olduğu gibi yakınlaşmış olabilir.
Şimdi neden ona öfkeleniyorsun?
O beraberliği ayrılıkla sonuçlanmış. Elbette kızımız bunu tahmin etmemiştir. Yine tıpkı senin nişanı atmayı düşündüğün gibi, belki o adam da onu terk etmiştir.
Ya da kızımız kötü giden bir şeyleri görüp vazgeçmiştir evlenmekten.
Olamaz mı?
Şimdi neden sevdiğin kadından vazgeçmeyi düşünüyorsun? Ne demekse; “onun ilki olamadığın için”.
Bir ömür beraber olacaksın ya onunla... Birlikte mutlu olmayı düşünsen daha iyi olmaz mıydı?

Haberin Devamı

Eşim bana sürekli yalan söylüyor

Eşim maddi konularda bana yalan söylüyor. Borçlu olduğu kişiler sürekli karşıma çıkıyor.

7 yıllık evliyim. Eşim bana sürekli yalan söylüyor. Özellikle de maddi konularda. 7 yıllık evliyim. Eşim bana sürekli yalan söylüyor. Özellikle de maddi konularda. Benden para saklıyor. Ne yapıyor, kime veriyor bilmiyorum ama eminim arkamdan sürekli iş çeviriyor. Birilerinden borç alıyor. Borç aldığı kişiler sürekli karşıma çıkıp paralarını istiyor. Bu konuda sürekli tartışıyoruz. Üstelik çok borcu var. Borcunu ödemiyor. Artık dayanamayacak durumdayım. Babamın evine geldim. 1 haftadır ayrıyız, 5 aylık bir de bebeğim var. Ne yuvam yıkılsın istiyorum, ne de bu duruma dayanabiliyorum. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Üstelik suçlu olduğu halde beni bir kez bile aramadı. ◊ Rumuz: Yalancı

YANIT

Haberin Devamı

Güzel kızım, umarım yanılıyorumdur ama eşin ya kumar oynuyor ya da hayatında başka bir kadın var. Yoksa bunca parayı nereye harcıyor olabilir? Ve tabii sana açıklama yapamadığına göre çareyi kaçmakta bulmuş. Bazı erkeklerin en kolay sığındıkları yoldur bu.
En çok da 5 aylık bebeğiniz için üzüldüm. Bir babanın gözü ne kadar kararmış olsa da yavrusunu aramamasına aklım ermiyor.
Eşini arayıp mutlaka konuşmalı, konuyu netleştirmeye çalışmalısın.
Ancak bu şekilde bir karara varabilirsin.

 

Yazarın Tüm Yazıları