Nişanlıyım ama eski sevgilimi unutamıyorum

Yabancı uyruklu biriyle 2 senelik ilişki yaşadım. Aramıza giren mesafe ve ailelerimiz yüzünden ayrıldık. Başkasıyla nişanlandım ama eski sevgilimi unutamıyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben yurtdışında okudum ve üniversitede aynı sınıfta olduğum yabancı uyruklu biriyle 2 senelik bir ilişkim oldu.
Bütün arkadaşlarımız ortaktı ve beraber birçok ülkeye seyahat edip birçok şeyi paylaştık.
Ona ilk gördüğüm andan itibaren âşık olmuştum ve ilişkimiz süresinde de çok seviyordum. O kadar çok seviyordum ki yaptığı yanlışları, ne kadar canımı yaksa da affediyordum.
Beni seviyordu, bundan emindim ama çok da üzüyordu. Ve aramızdaki en büyük sorunumuz gelecekle ilgili plan yapamayışımızdı.
Çünkü ailelerimiz asla birlikte olmamıza izin vermezdi. Yurtdışından geri döndüğümde, onun yaptığı bir hata yüzünden ayrıldık ve bu bir nevi ikimizin de işine geldi. Çünkü ailelerimiz ve araya giren mesafe yüzünden ilişkimizi yürütmemiz zor olurdu.
Birkaç ay toparlanamadım. Sonrasında kendi ülkemden biriyle tanıştım. O da yurtdışında yaşıyordu ve aramızda mesafe vardı ama bana o kadar iyi geldi ki bütün dertlerimi unuttum sanki.
Kısa sürede onu sevmeye başladım. Sanki eski ilişkimde aradığım her şeyi onda buldum. Birkaç ay önce nişanlandık.
Nişanımdan 1 ay önce ise eski sevgilim bana mesaj attı ama ben çok umursamadım ve nişanlanacağımı söyledim.
Şimdi son 1 aydır eski sevgilim tekrar bana yazıyor ve benden ümidini kesmediğini, beni hep bekleyeceğini, ne olursa olsun bizim ruh ikizi olduğumuza inandığını söylüyor.
Eğer ona bir şans verirsem kendi ailesini de benim ailemi de ikna edebilecekmiş. Tabii ki ona bunun mümkün olmadığını, her şey için artık geç olduğunu ve nişanlımı sevdiğimi söylüyorum.
Ama hâlâ onu unutamadım ve çok özlüyorum. Aslında nişanlımı seviyorum ve onunla bir gelecek planlıyorum.
Diğerinin aksine bana hiç yanlış yapmıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Yine de kafam çok karışık ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
◊ Rumuz: Kafam karışık

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, eski nişanlın ortaya çıkmasaydı, şu anda sevdiğin ve seni mutlu eden o genç adamla her şey yolundaydı, değil mi?
Ama eski nişanlın aylar boyunca kim bilir neredeydi, kimlerleydi... O dönemde seni aramak hiç aklına bile gelmemiş.
Sanırım birlikte olduğu kişiyle ya da kişilerle işler pek yolunda gitmeyince, hiçbir dediğinden çıkmayan, her yaptığını affeden, ona yüzde yüz bağlı birine, yani sana geri dönmeyi düşünmüş.
Çok akıllıca...
Ama burada senin hayatın ve mutluluğun söz konusu.
Belki nişanlını onun kadar sevmiyor olabilirsin ama bu önemli değil.
Çünkü seni düşünen, seni seven bir erkek, onunla gelecek hayalleri kurabildiğin, yanında kendini mutlu huzurlu hissettiğin, en önemlisi de güvenebildiğin bir erkek eminim kısa zamanda kalbini de kazanacaktır.
Sakın kızım, onun kafanı karıştırmasına da izin vermeden, hazır mutluluğu yakalamışken, nişanlınla yoluna devam et.
Eski sevgiline “hayır”, demeyi öğren.
Senden asla böyle bir davranış beklemediği için bırak biraz da o üzülsün...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları