Kıskançlığı yüzünden ilişkimi bitirdim

Sevgilimin kıskançlık yüzünden yaptıkları beni ondan uzaklaştırdı. İlişkimi bitirdim. Fakat şu anki yaşadığım duygusal karmaşadan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 21 yaşında, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızım. Bir erkek arkadaşım var, daha doğrusu vardı.
Birbirimizin ilk aşkıyız. Fakat çok kıskanç. Çalışmamı istemiyor. Özlediğinde bana öfkelenip aramıza mesafe koyuyor.
Öfkelendiğinde, kıskandığında bana kötü sözler sarf edebiliyor.
Ben ona rağmen, bir mağazada çalışmaya başladım ve iş arkadaşlarımdan biri bana ilgi duymaya başladı. Erkek arkadaşımı sevdiğim için teklifini kabul etmedim ve birkaç ay sonra işten ayrıldım.
Ama bu süre zarfında erkek arkadaşım ona karşı çıkıp işe gittiğim için bana bozuktu. Bu yüzden sürekli kötü sözler işittim ondan.
Ben de artık dayanamayıp ilişkimi bitirdim. Ama o, ayrıldıktan sonra söylediği kötü sözler, yaptığı hareketler için pişman olup yalvardı, barışmak istedi.
Fakat söylediği şeyler beni çok incittiği için, ona karşı hislerimi kaybetmiştim. Çok kırgındım. Barışma teklifini kabul edemedim.
Bu arada eski iş arkadaşım da naif bir insandı. Bana hislerini açtı. Başta ona da inanmıyordum ama erkek arkadaşımın kırıcı tavırları yüzünden, düşününce eski işyerimdeki bu arkadaşımın duyguları inandırıcı gelmeye başladı.
Şimdi bir yandan eski sevdiğimin ısrarlı barışma teklifleri, bir yandan iş arkadaşımın sevgiyle yaklaşımı...
Arada kaldım ve ne yapacağımı bilmiyorum.
◊ Rumuz: Depresyon

YANIT

Haberin Devamı

Aman isabet olmuş sevgili kızım, iyi ki ayrılmışsın ondan.
Daha arkadaşlık döneminde ya da sevgiliyken kötü davranan, küfür eden, kırıcı sözler söyleyen bir erkek, ileride neler yapmaz ki...
Sen katlandıkça, bu sözleri kabullendikçe, bu tavırlar dayak atmaya kadar gider. Kıskançlık bahanedir, kötü davranmak, dayak atmak için başka bahaneler de gelir ardından.
Bu tarz erkekler kadına baskı yapmak, onu ezmek, onu köle gibi kullanmak için her türlü yola başvururlar.
Bu onların yapısında vardır. Büyük ihtimalle onları büyüten babaları da annelerine aynısını yapıyordur.
Kadına değer verilmeyen bir ailede büyüyen çocuklar, ileride aynı babaları gibi küfürbaz, saygısız, kadına baskıyla tüm isteklerini kabul ettiren, ona söz hakkı tanımayan, hükmeden biri olur çıkarlar.
Ne demek beni çalıştırmak istemiyordu, işe gitmeme kızıyordu...
Sen ayaklarının üzerinde durmak için, ekmeğini kazanmak için çalışmak istiyorsun. Bundan daha doğal ne olabilir?
O belli ki kadının çalışmasına katlanamayan biri. Aman kızım, onu artık düşünme bile.
Seni beğenen, seninle arkadaş olmak isteyen eski işyerindeki arkadaşına ise, sırf bu adamdan kurtulmak için ilgi duyuyorsan, yine yanlış yoldasın.
Bu genç adamın seni sevmesi, seninle ilgilenmesi şu anda sana cazip gelebilir.
Giderek onun samimi ve sıcak davranışları seni mutlu ediyorsa, huzur veriyorsa, ona sevgi duymaya başladıysan, o zaman arkadaşlık etmeyi düşünebilirsin. Ama duygularını iyi tart.
Ama onu eski sevgilinden kurtulmak için bir araç gibi görüyorsan, hemen vazgeç.
İkinize de yazık olur.

Yazarın Tüm Yazıları