Kadınlar için tek ses olalım

Partilerin kadın milletvekili adaylarıyla İstanbul’da buluşuyoruz. Sen de gel sorularını sor, taleplerini ilet, “Kadınlar İçin Tek Ses”i birlikte çoğaltalım.

Haberin Devamı

Sevgili Feyza Hanım;
Hep birlikte, yepyeni bir hikâye yazmak için buluşuyoruz.
Hikâyenin adı: “Kadınlar İçin Tek Ses”.
Başrol oyuncusu: Tüm kadınlar.
Konu: Türkiye’de kadın dayanışmasının başarı hikâyesi.
Dinimiz, dilimiz, dünya görüşümüz ne olursa olsun, hangi partiye oy verirsek verelim, kadın sorunları için bütün farkındalıklarımızı bir tarafa bırakıp bir araya gelelim. Sesimizi daha gür çıkaralım, ihtiyaçlarımızı daha güçlü bir şekilde ortaya koyalım.
Kadın milletvekilleri biz kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki doğal sesidir. Bu sesin yeterince gür çıkması, eğitimde, sağlıkta, evde ve iş dünyasında hayatımızı zorlaştıran ortak sorunlarımıza daha hızlı, kuvvetli, etkili çözümler üretebilmek için olmazsa olmazdır.
Gelin TBMM’de bizi temsil edecek partilerin adaylarıyla buluşalım. Hem onlara isteklerimizi iletelim, hem de onlardan birbirlerini kadın konularında destekleyeceklerine dair söz alalım.
Kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması için sesimizi ve gücümüzü birleştirmeye ihtiyacımız var. Bunu öncelikle 7 Haziran’da TBMM’ye göndereceğimiz kadın temsilcilerimizden beklemek en doğal hakkımız.
Bizim bir hayalimiz var: Hem de Hürriyet’in desteğiyle...
Tüm partilerin kadın milletvekillerinin, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için bir araya gelerek partiler üstü bir dayanışma sergilemelerini bekliyoruz.
Bu hayalimizi ve taleplerimizi dillendirmek ve “benim sesim sensin” demek için partilerin kadın milletvekili adaylarıyla İstanbul’da buluşuyoruz.
Sen de gel sorularını sor, taleplerini ilet, ‘Kadınlar İçin Tek Ses’i birlikte çoğaltalım.
22 Mayıs Cuma günü, saat 10.30-13.00’te, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryum Salonu’nda olalım.
Saat 09.30’daki sabah kahvesiyle başlayacak etkinliğimizde buluşmak dileğiyle.
Katılım herkese açık.
Daha gelişmiş bir ekonomi, daha iyi yetişmiş nesiller ve daha dengeli ve mutlu bir toplum için Kadınlar İçin Tek Ses olalım.
22 Mayıs sabahı İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda görüşmek ümidiyle...
Sevgiyle kalın
Vuslat Doğan Sabancı

Kadınlar için tek ses olalım

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek bu olağanüstü proje, kadın haklarını, kadınların toplumdaki yerini, erkeklerin dünyasındaki hep ikinci planda olma durumunu bir kez daha gözler önüne serecek.
Kadın milletvekili adaylarına seslerini duyurabilecek.
Bu son derece demokratik atılımı yürekten desteklerken, söyleyecek sözü olan kadınlarımızın davete katılacaklarını umuyorum.
Ve gerçekten bir ilke imza atan Haklı Kadın Platformu’nu, Benim Sesim Sensin hareketini ve her fırsatta ülkemiz kadının yanında yer almayı görev edinen, başta yönetim kurulu başkanımız sevgili Vuslat Doğan Sabancı olmak üzere Hürriyet gazetemizi bir kez daha kutluyorum.
Tüm kadınlar adına teşekkür ediyorum.
Haydi kadınlar, yakınmakla, sızlanmakla yetinmeyin, bu projede yer almaya koşun.

Kadınlar için tek ses olalım

Haberin Devamı


ÜNLÜLERDEN DESTEK
Üç panel halinde düzenlenecek buluşmaya Nilgün Belgün, Bennu Yıldırımlar, Seda Türkmen, Deniz Özerman ve Ecem Üstündağ gibi üvnlü oyuncular da gerçekleştirecekleri performanslarla destek olacak.

Kadınlar için tek ses olalım

PANELLERDE KİMLER OLACAK
Buluşma, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde üç panel halinde düzenlenecek. İlk panele CHP’den Aylin Nazlıaka, HDP’den Selma Irmak ve MHP’den Ruhsar Demirel katılacak. İkinci panelde CHP’den Selin Sayek Böke, HDP’den Filiz Kerestecioğlu ve MHP’den Aybüke Topçubaşı Ekici yer alacak. Ve son panelde de CHP’den Selina Doğan, HDP’den Hüda Kaya ve MHP’den Senem Kılıç olacak.

HERKESE AÇIK
Haklı Kadın Platformu’nun, halka açık olarak düzenleyeceği “Kadınlar İçin Tek Ses” buluşmasında, kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması için dört partinin kadın milletvekilleri ve adayları ile konuşulacak.

Haberin Devamı

AYRIMCILIK BİTSİN
22 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryum Salonu’nda düzenlenecek buluşmada, kadın-erkek eşitsizliğini ve kadına karşı ayrımcılığı yok etmek için çözüm yolları aranacak.

Kadınlar için tek ses olalım

ERKEKLER DE KATILABİLİR
Organizasyon öncesinde ve sırasında #BenimSesimSensin hashtag’i ile sosyal medyada paylaşılan soru ve talepler, İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde Meclis’teki kadın temsilcilere ve temsilci adaylarına yöneltilecek. 09.30’da başlayacak organizasyon, konuya duyarlı olan kadın ve erkek tüm katılımcılara açık olacak.

Kadınlar için tek ses olalım

KANAAT ÖNDERLERİ BULUŞUYOR
Haklı Kadın Platformu, “Kadınlar İçin Tek Ses” organizasyonunda kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması amacıyla, kadın milletvekilleri ve adaylarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri ve konuyla ilgili kanaat önderlerini bir araya getirecek. Buluşmaya Haklı Kadın Platformu Kurucu Üyesi, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

ETKİNLİK PROGRAMI
09.30-10.30 Çay-kahve/tanışma
10.30 Haklı Kadın Platformu Kurucu Üyesi, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın açılış konuşması
11.00-12.35 Paneller
11.30 Haklı Kadın Platformu Yürütme Kurulu Adına Çiğdem Aydın’ın mesajı
12.35 Sonuç bildirgesi

Yazarın Tüm Yazıları