İlişkimizi nasıl canlı tutarım?

Sevgilimle 2 yıllık ilişkimiz monotonlaştı. Yeniden bir şeyleri canlı tutmak için onunla evlenmeli miyim yoksa ilişkiye ayrı evlerde yaşayarak mı devam etmeliyim?

Haberin Devamı

Üniversite mezunu, iyi bir şirkette bölüm müdürü olarak çalışan genç bir kadınım. İlk evliliğim pek iyi yürümedi ve çocuk da olmadığı için 4 yılın sonunda boşandım. 2 yıldır da çok iyi anlaştığım, aklı başında ve hiç evlenmemiş bir adamla beraberim. Şu an ikimiz de evliliği düşünmüyoruz. 

Ancak ilişkimiz sanki bir süredir monotonlaştı. Yine de sevgilim, aynı evi paylaşmak, benimle bir arada yaşamak istiyor. Ben ise aynı fikirde değilim. Aynı çatı altında yaşamanın birlikteliği daha da monotonlaştıracağını, hatta tamamen bitireceğini düşünüyorum.Neden cinsellik zaman içinde heyecanını kaybediyor? Neden evlilik ya da uzun süreli beraberlik, seks hayatını monotonlaştırıyor?Zamanla o eski heyecan yok oluyor, ilişki tatsız, anlamsız, artık keyif vermeyen bir hale geliyor. O heyecanla beklediğimiz özel anlar, giderek son derece sıradanlaşıyor...Zaman zaman tutucu düşünceleriniz nedeniyle sizi için için kınamış olsam da genellikle cevaplarınız ilgimi çekiyor. Bu yüzden size sormak istiyorum, “Evlilik mi, birlikte yaşamak mı, yoksa ayrı ayrı evlerde yaşamak mı?” Bana kalırsa herkesin ayrı evi olmalı. Bu konudaki düşünceleriniz benim için önemli, seks yaşamını canlı tutmak için ne yapmalıyım? ◊ Rumuz: Hangisi doğru

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, zaman zaman size tutucu görünen düşüncelerim varsa, bu Türk toplumunu iyi tanımamdan kaynaklanıyor. Köşemi 7’den 70’e binlerce kişi okuyor... Toplumun her kesimine ve genel görüşlere uyumlu olmak zorundayım.
Sorunuza gelince, bana göre evli ya da evlilik dışı ilişkilerde en ciddi sorun, cinselliği sadece fiziksel yönden değerlendirmek, sevgi, aşk, duygu yönünü görmezden gelmektir.
İşte, bu yüzden ilişki zarar görüyor.
Beraberlik içinde karşısındaki kişiye her yönden hatta cinsel açıdan da baskı uygulayan, sürekli kendi arzularını ön planda tutan, bencil davranan kişiler bir süre sonra bıkkınlık yaratır.
Ve bu kişi özgürlüğünün kısıtlandığını düşünmeye başlar, ilişkide heyecan yok olur.
İlişki sırasında hep beraber olmak, uzun zaman geçirmek mutlaka o ilişkinin mutluluk vermesini de gerektirmez.
Anlaşılan sizin bu beraberliğinizde yaşanan süreçte, ilişkinize özen göstermemeniz nedeniyle, aşkı ve heyecanı öldürmüş olmalısınız.
Her türlü ilişkide önemli olan paylaşılan zamanın çokluğu değil paylaşımın kalitesidir.
Tüm günlerini birbirleriyle geçirdikleri halde iyi bir ilişki kuramayan pek çok çift var. Sürekli birlikte zaman geçirmek ilişkinin mutlu ve heyecanlı olmasını da gerektirmez.
Zaman zaman ilişkiye heyecan katacak sürprizler, değişik bir ortam yaratmak gerekir.
Aynı evde yaşanırken de karşısındaki insanın farklı bir kişiliği olduğunu unutmak, onun duygu ve düşüncelerine saygı göstermemek sevgiyi bitirir. Sağlıklı ilişki kurabilmek için çiftler her an dip dibe olmak zorunda değiller aslında.
Eşlerin aynı zevkleri paylaşarak zamanlarını birlikte geçirmeleri güzel bir şey ama birbirlerinin özel alanlarına da saygılı olmaları gerekir.
Aksi halde kadının da erkeğin de karşısındakini baskılayan davranışları, sonunda uzaklaşmalarına yol açar.
Bu nedenle beraberliğinizde, neyin iyi gitmediğini, hatalarınızı incelemenizde yarar var.
Yoksa daha şimdiden, heyecanı kaçan bir ilişkiyi sürüklemenin anlamı yok.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları