‘İkinci kadın’ konusunda okur yorumları

21 Ağustos tarihinde köşemde bir beyefendinin evli erkeklerle birlikte olan ikinci kadınları öven ilginç bir yazısını yayınladım. “İkinci kadın olmak çok mu kötüdür” başlıklı bu yazı, okurlarımdan tepki gördü. Pek çoğu bu beyefendiye öfkelendi. Okurlarımın bu konudaki düşüncelerini görmezden gelemeyeceğim için birkaçını sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Belki aralarında sizin de düşüncelerinizi yansıtan görüşler vardır.

Haberin Devamı

Onlar hep flört olarak kalırlar

İkinci eş olan kadın ve erkek devamlı flört halindedir. Erkek için senin akraban benim akrabam, annen, baban, çoluk çocuk sorumluluğu yoktur.
Çünkü genellikle ikinci kadından çocuğu yoktur. Eş, dost ile sosyal hayat da yoktur. Kısacası sorun da yoktur.
Esas eş, kocasının temiz giysilerini hazırlar, hastalandığında ona bakar, yerine göre bir şey istediğinde “hanım, bütçemiz el vermiyor” dediğinde inanır. Çocukların nafakasından kısar.
İkinci hanımın ise birlikteliğini devam ettirmek için bir dediği iki edilmez. Ben buna da “Birinci hanım bakır tabak at kırılmaz, ikinci hanım porselen tabak düşerse kırılıverir” diyorum.
Sözün kısası biz kadınlar eşlerimizden biraz sevgi, ilgi bekleriz. Bu ilgiyi, sevgiyi ne yazık ki ikinci kadınlara gösterirler.
Erkekler nikâhlı eşlerini anneleri mi sanıyorlar? Çapkınlık yapınca “aferin mi” denilecek? ◊ Rumuz: Fatma K.

Haberin Devamı

Keşke azarlasaydınız biraz

İkinci kadınlarla ilgili bir erkeğin hadsiz yorumlarını çok terbiyesizce buldum.
Bu konuda bir erkeğin yorum yapması ve iki eşli olmayı savunması ne kadar aşağılayıcı. Güzel cevap vermişsiniz ama keşke biraz azarlasaydınız o adamı.
Haddini bildirseydiniz. Bu adamlar bulunmaz Hint kumaşı zannediyorlar kendilerini. ◊ Rumuz: Tükensinler

Bedava yaşamayı seven tipler

İkinci kadın olmak çok mu kötüdür, başlıklı yazıyı okudum ve düşündüm.
Evlilik istedikleri gibi olsa çoğu erkek ikinci eş almaz, tercih dahi etmez.
Her kadın için düğün, takı, çocuk, onların eğitim masrafları ve kişisel ihtiyaçları elzemdir. Erkekler bunları karşılamak istemez. Şu durumda en kolayı el altında olan ikinci kadın.
O kadınları arada bir tatile götürseler, birkaç marka hediye alsalar, yetinirler.
Bir kadın sevdiyse evli adamı, onun boşanmasını bekler. İkinci kadın olarak kalmayı tercih eden tiplerin çoğu sorumluluk sahibi olmayan, bedava yaşamayı seven veya kandırılmaya müsait, gözü açılmamış tiplerdir.
İkinci kadın özelliklerinden biri de kişiliklerini hiçe sayıp, başka bir insanın maddi gücü altında, özgürlüğünü yok etmeyi göze almasıdır.
Evlilik sadece karın doyurmak değildir. Eşinin ruhsal sorunlarından, sağlık sorunlarına kadar her şeyiyle ilgilenmen gerekiyor.
Bütün bunların sevgiden daha çok cinsel haz almaya yönelik olduğunu bildiğim için gergin şekilde yazdım.
Bazı erkeklerin Türk kadınlarının iyi eş olmadıkları şeklinde düşünceleri de var.
Yurtdışındaki kadınların güzelliğini överler.
Güzin Hanım annem yabancıdır.
Fakat ben Türküm; kimliğim, kişiliğim ve yaradılışımdan ötürü.
O erkeklerin ailelerinin verememiş olduğu terbiyeden dolayı tüm Türk kadınlarına ve dolayısıyla kendime hakaret ettirmem.
◊ Rumuz: Kimseye güvenmemeli

Yazarın Tüm Yazıları