Hiç tanımadığım biriyle sözlendim

Aileler aracılığıyla Fransa’da yaşayan biriyle sözlendim. Bana çok değer veriyor ama benim duygusal olarak ona karşı bir hissim yok. Ne yapacağımı şaşırdım.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 20 yaşında bir genç kızım. Bundan 1 ay önce 26 yaşında bir beyefendiyle tanıştırıldım aileler vasıtasıyla. Bu beyefendinin ailesi bizim aile dostumuz. Fakat kendisini tanımıyordum.
O da beni tanımıyordu. Bu kişi Türk kökenli Fransız vatandaşı. Fransa’da yaşıyor, inşaat mühendisi. Ailesi ise Türkiye’de.
Ailesine evlenmek istediğini söylemiş ve “bana tanıdığınız, güvendiğiniz bir ailenin kızını bulun ve isteyin” demiş. Ailesi de beni uygun görmüş. Ben burada okuyorum. Bir şekilde bu beyefendiyle tanışma yoluna girdim ve sözlendik. Sözlüm tam aradığım gibi biri.
Bana da âşık oldu. Fakat ben kendisine karşı duygusal bir şey hissetmiyorum. Bu beni çok zorluyor ama o çok iyi biri. Belki aynı evde yaşayınca huyu değişir, yaşamadan bilemeyeceğim bunu. Onu üzmek istemiyorum, çok duygusal biri.
Ondan önce 2 yıllık, 26 yaşında biri ile ilişkim vardı. Beni çok seviyordu, hâlâ da seviyor. Ama ben sözlenmeden 1 ay önce ondan ayrıldım, çünkü çok yıpratıcı bir ilişkimiz vardı. Hep tüm fedakârlığı ben yapıyordum. Kendimi onun için paspas ettim. Daha fazla dayanamayıp, ayrıldım sonunda.
Sözlendikten sonra bana dönmeye çalıştı. Ağlıyor sürekli “beni affet” diye. Onunla çok şey paylaştım, onu seviyor muyum bilmiyorum ama benim hassas noktam çok iyi niyetli olmam, bu beni mahvediyor Güzin Abla. Bu arada evlenince Fransa’ya yerleşeceğim; kariyerime orada devam edeceğim. ◊ Rumuz: Evlilik

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, seninle açık konuşacağım. Böyle uzaktan, hiç tanımadığın, sadece ailesine “bana uygun bir kız bulun” diyerek yola çıkan bir kişiyle evlenmeyi düşünüyorsan, sakın acele etme.
Çünkü ben böyle uzaktan uzağa, aracılar vasıtasıyla evlenip, ülkesinden, ailesinden kopup giden ve büyük bir hayal kırıklığı yaşayan genç kızlar biliyorum.
Evlendiği kişiyi çok fazla tanımadan, ailesinden binlerce kilometre uzağa, yepyeni bir hayata başlamak üzere giden bu genç kızların gerçek bir hayal kırıklığı yaşadıkları da bir gerçek.
Sonuçta senin de tanımadığın bu kişi, beklediğin gibi çıkmayabilir. Orada hiç alışık olmadığın bir çevre içinde büyük bir yalnızlığa da itilebilir insan.
Evlendikten sonra aynı evi paylaştığınızda bir şeyler değişebilir diye düşünüyorsun. Evet belki bu da mümkün ama tam tersi de olabilir. Ona karşı duyguların hiç değişmez, aynı soğuklukta kalırsa, bu evlilik senin için bir cehennem hayatından farksız olacaktır.
Bu yüzden sevgili kızım, madem bana soruyorsun ve beni dinleyeceksen, bu beyle onu daha iyi tanımak için bir süre hem de uzunca bir süre görüşmeli, yazışmalı, hatta belki de ailenin de yanınızda olması şartıyla, birlikte bir tatile çıkmalısınız.
Ondan sonra evliliğe ve onunla başka bir ülkeye yerleşmeye karar verebilirsin, belki.
Ayrıca sana tavsiyem, bu kararı vermeden önce, o bir süre arkadaşlık ettiğini söylediğin gençle iletişimi de mutlaka kesmelisin.
Aksi halde onun baskısı sağlıklı bir karar vermeni engelleyebilir. Madem onunla anlaşamadığına karar vermişsin, onun seni mutsuz ettiğini düşünmüşsün, artık o defteri her şekilde kapatmalısın.

Yazarın Tüm Yazıları