Gizli telefonunu bulduğumda aldatıldığımı anladım

Henüz 2 yıllık evliyken aldatılıyormuşum. Hiç fark etmedim çünkü gizli telefon kullanmış. 4 buçuk yıl boyunca aldatılmışım. Eşim özür dilese de hâlâ başka kadınlarla görüşmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin abla, ben yaklaşık 6 yıldır evliyim. 17 yaşıma düğünümde girdim. Şu an 23 yaşındayım, eşim ise 33 yaşında. Bu evlilik, annemin akrabalarının sürekli beni zorlamasıyla oldu. Ben ancak evliliğimin 8 ayından sonra eşime bağlandım, onu ancak sevebildim. Çünkü o gerçekten iyi bir insandı, çok sabırlı, çok merhametliydi bana karşı. Zamanla âşık oldum eşime.
Ama meğer henüz 2 yıllık evliyken aldatılıyormuşum. Hiç fark etmedim çünkü gizli telefon kullanmış. Bu yıl o telefonu tesadüfen yakaladım. 4 buçuk yıl boyunca aldatılmışım. Bunu öğrenmeden önce onu çok iyi bilirdim. Bana zaman zaman sert davranmıştı ama alışmıştım. Aldatıldığımı öğrendikten sonra terk ettim onu. Ancak 2 çocuğum vardı, çok geçti öğrendiğimde artık. Çocuklarım küçüktü ve ayrılmayı göze alamadım. O da hatasından döneceğine söz verdi. Aradan 4 ay geçti, tekrar aynı şekilde devam ettiğini öğrendim. Bu sefer çekip gittim. Peşimden geldiğinde, tekrar canım yandığı halde affettim. Amaç çocuklarımın üzülmemesiydi. Yine her zamanki gibi rahattı.
Sanki olan biteni ben yapmışım, o yapmamış. Beni hiçbir zaman mutlu etmek istemedi. Evliliğimiz onun gözünde cinsellikten başka bir şey değildi.
Psikolojim çok bozuk, bazen işime gücüme konsantre olamıyorum. O kadınlarla konuşmaları beynime yerleşmiş. Benimle o şekilde asla konuşmadı.
Ben 6 yıl boyunca onunla dışarıda bir kahve ya da bir çay içmiş bile değilim. Maddi durumumuz iyi olduğu halde beni hiç gezdirmedi.
Beni çok üzdüğünü söylediğim halde ağzından tek kelime çıkmaz. Her zamanki gibi sadece yatak odasında gönlümü almaya çalışıyor; o da bana inandırıcı gelmiyor. Neden yatak odasında gönlümü almaya çabalıyor da, normal oturduğumuzda hiçbir gün bana duygusal yaklaşımı olmuyor?
◊ Rumuz: Yoruldum artık

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, gencecik yaşta, hatta çocuk yaşta zorla evlendirilip, senden 10 yaş büyük kocanın seni yıllardır aldattığını öğrenmek elbette ki hiç de kolay değil.
Ancak anlayamadığım şey, “Onu 8 ay sonra sevebildim, çünkü o gerçekten iyi bir insandı, sabırlı biriydi, çok merhametliydi bana karşı. Zamanla âşık oldum eşime” diyorsun.
Sonra da seni yıllarca aldattığını öğrendiğinde de, “Beni hiç bir zaman mutlu etmek istemedi, her zaman evliliğim onun gözünde cinsellikten başka bir şey değildi. Benimle duygusal bağı hiçbir zaman olmadı, benden hiç keyif almadı” diyorsun.
Elbette yaşadıkların yüzünden ciddi sorunlar yaşıyor olabilirsin ama yine de bu yazdıkların bana çelişkili geldi.
Onun çok iyi biri olduğunu, sana çok iyi davrandığını söylerken, birden tam tersini anlatıyorsun.
Demek ki eşin önceleri sana çok iyi davranıyormuş, ama sonra değişmiş.
Başka kadınlarla ilgilenmeye başlamış.
“Bana karşı çok sabırlıydı” diyorsun... Acaba ona karşı biraz da tecrübesiz ve çok genç olmandan kaynaklanan bazı hatalar mı yaptın? Onun gururunu kıracak davranışlarda mı bulundun?
“Benden hiç keyif almadı” diyorsun.
Ona sevgini ve aşkını belli etmeyi bilemedin mi?
O senin onu ne kadar çok sevdiğini anlayamadı da, başka kadınların sevgisine mi ihtiyaç duydu.
Eğer eşin iflah olmaz bir çapkın değilse, aklıma bir tek bu geldi güzel kızım.
Bir düşün istersen.
Sonuçta artık katlanamadığını söylüyorsun, o halde boşanmayı da düşünebilmelisin.

Yazarın Tüm Yazıları