Fatma Girik’ in ölümünün düşündürdükleri

Pazartesi sabahı Fatma Girik’in ölüm haberiyle güne başladık. Kendi kendime, benim dönemimin en değerli yıldızları, yazarları, tiyatro oyuncuları yavaş yavaş bu dünyadan ayrılıyor diye düşündüm...

Haberin Devamı

Bu çok büyük bir acı. Eski yıldızlarla birlikte çağımın insanlarının da gençlikleri, mutlulukları, keyif aldıkları her şey de birer birer yok oluyor. Hüzünlendim ve yaşamın aslında ne kadar kısa ve üzüntülerle, dertlerle harcanmayacak kadar değerli olduğunu düşündüm.

Haberlerde Fatma Girik için Yeşilçam’ın en parlak döneminin yıldızları Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray ve Filiz Akın dörtlüsünün bir parçası olduğuna dikkat çektiler. Bu dörtlü Yeşilçam’ın ‘dört yapraklı yoncası’ olarak anılıyordu. Girik’in ölümüyle yoncanın yapraklarından biri eksilmiş oldu.

Bu arada sevgili Filiz Akın’ın da rahatsız olduğunu duyduk. Allah ona şifalar versin. Bu dörtlünün yeri asla doldurulmaz çünkü.

Bizim dönemimizin sanatçılarının çoğunun da yerinin kolay kolay doldurulamayacağını hatırladım bu vesileyle. Kayahan, Ferhan Şensoy, Alaattin Yavaşça, Erol Büyükburç, Münir Özkul, Gülriz Sururi, Ayşen Gruda, Tarık Akan ve yakın dönemde kaybettiğimiz pek çok değerlimiz... Hepsi bizim çağımızın ve hayatımızın çok önemli vazgeçilmezleriydi.

Haberin Devamı

Fatma Girik, röportajlarından birinde “Yaşamım büyük bir mücadele ile geçti. Kendimi büyük savaşlar sonrasında var ettim. Bu nedenle kendimle gurur duyuyorum ve başka hiçbir şeye özenmiyorum. Bin kere daha yaşasam yine Fatma Girik olmak isterim” demiş. Gerçekten de Fatma Girik gibi bir sanatçı olmak kolay değil.

Allah rahmet eylesin, yolu ışıklar içinde olsun. Ve dilerim, gerçekten de çok istediği gibi, hayatının büyük aşkı Memduh Ün’e öte âlemde kavuşmuştur.

Onu tanımayan gençlerimize mutlaka onu anlatmak gerekir.

ANNESİNDEN KORKTUĞU İÇİN GÖRÜŞTÜĞÜMÜZÜ SAKLIYOR

Sevgilimle ayrılık nedenim annesinin beni istememesiydi. Yeniden barıştık ama annesine görüştüğümüzü söyleyemedi...

5 yıl önce biriyle internette tanıştım. Çok da iyi anlaşıyorduk. Ama annesi beni sorun yapıyormuş.

En sonunda annesinin baskısıyla ayrıldık. Aradan zaman geçti, ben iş sebebiyle o genç adamla aynı şehre taşındım. Görüştük, konuştuk ve barıştık sonuçta ama annesinden korkusundan benimle konuştuğunu ve aynı şehirde olduğumuzu söyleyemiyor.

Haberin Devamı

Annesinden izinsiz evden çıkamıyor. Annesi maddi anlamda tehdit ettiği için sanırım. Annesinin beni istememe sebebi internet... Ben belki de gerçek değilim, yalan söylüyorum gibi endişeler...

Artık bir gelecek göremediğim için dayanamayıp ondan ayrılmak istiyorum. Bekâr kalsam bile su anki durumdan iyidir, diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? ◊ Rumuz: İsimsiz biri

YANIT

Sevgili kızım, yaşını yazmamışsın... Ancak 5 yıldır görüşüyoruz dediğine göre küçük sayılmazsın.Söylediğine göre, sevdiğin erkek annesine maddi anlamda bağımlı olmalı.
O halde bırak arkadaş olmayı, evliliği nasıl düşünebiliyorsun? Annesinin internette tanıştığınız için bazı endişeler duymasını bir yere kadar anlayabiliyorum. Yine de sana tavır koymak yerine, seni tanımaya çalışması gerekirdi diye düşünüyorum.
“Bekâr kalsam sanki daha iyi” diyorsun ya... Böylesine annesinin sözünden çıkmayan biriyle bir geleceğin olabilmesi pek mümkün görünmüyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları