Evden kaçsam ailemin sevgisizliğinden kurtulur muyum

Ailem abimle beni eşit sevmiyor. Gün içinde birçok hakarete maruz kalıyorum. Acaba, evden kaçsam ailemin sevgisizliğinden ve hakaretlerinden kurtulur muyum?

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben de sana yazan birçok kişi gibi evden kaçmak istiyorum. Bazen ergenlikten dolayı diye düşünüyorum ama öyle olmadığı ortada...
Ailemden nefret ediyorum. Evlatları arasında ayrım yapıyorlar. Abimle beni eşit sevmiyorlar. Küçüklüğümden beri ailemle yemek yemekten hoşlanmıyorum, çünkü yemek süresince konuyu ne yapıp edip benim hayatıma bağlıyorlar.
Bu sene LGS’ye gireceğim. Zaten üstümde ciddi bir stres var ama yanımda olacaklarına kötü bir sonuç almam için eminim dua ediyorlar.
Kötü bir sonuç alırsam beni okutmayacaklarını, evde hizmetçi gibi çalıştıracaklarını, reşit olduğumda da hemen evlendireceklerini söylüyorlar.
Oysa okumak ve mimar olmak istiyorum. Çünkü hayallerim var.
Tabii bir erkek arkadaşımın da olmasına karşılar. Aslında kız arkadaşımın olmasına bile karşılar. Hiç kimseyle görüşmemi istemiyorlar.
Abimin ise bir sevgilisi olsa bile bir şey demezler, çünkü o erkek...
Genç kız oldum artık. Geceleri tek başıma yatmam gerekmez mi?
Ama her gece zorla annem, yanında yatmamı istiyor. Babamla araları pek iyi değil. Kendi de yalnız yatmak istemiyor.
O yüzden de beni kurban ediyor. Gün içinde birçok kez hakarete maruz kalıyorum. Ne yapmam lazım? Evden kaçsam bunlardan kurtulur muyum?
◊ Rumuz: Kaçış

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, önce sana şunu söylemeliyim, evden kaçmak asla çözüm olamaz. Tam tersine senin hayatını mahvedecek bir davranış olur ve bunun geri dönüşü de çok zordur.
Evde sana karşı ne kadar ters ve sevgisiz davrandıklarını düşünsen de dış dünyada tek başına bir genç kızın karşılaşabileceklerini tahmin bile edemezsin.
Ailenin sana karşı bu tutumu ne yazık ki toplumumuzda hâlâ erkek çocuk-kız çocuk ayrımı yapan ve kızları birey olarak görmeyi reddeden insanların bulunduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.
Her ne kadar 21’inci yüzyılda, teknolojinin ve bilimin son sürat ilerlediği bir çağda yaşıyor olsak da hâlâ böyle düşünce yapısına sahip insanlar var...
Çocuklarını sayarken, sadece erkekleri evlat olarak kabul ettiklerini görüyoruz ki bu gerçekten çok acı.
Bir genç kız olarak eğitimini sürdürmek ve mimar olmak en büyük hakkın. Ancak ailen senin meslek sahibi olman ve memleketine hizmet etmen yerine bir an önce evlenip evden gitmen düşüncesinde ne yazık ki...
Bu yüzden sevgili kızım, bırak bu evden kaçma takıntısını da ailene inat kendini kanıtla.
Eğitimini bir an önce tamamla, başarılı olmaya bak ve mesleğini eline alarak bir kadının nasıl güçlü olabileceğini onlara ispat et...
Eğer imtihanını kazanabilirsen, seni okula göndermek zorunda hissedeceklerdir kendilerini.
Çünkü çevreden, aile içindeki bazı ileri görüşlü kişilerden baskı görebilirler.
Bu yüzden her şeyi sil kafandan ve tamamen derslerine odaklan.
Annenin de babanla ilişkileri pek iyi değilmiş baksana... Bu yüzden onun da mutsuz olduğunu ve psikolojisinin iyi olmadığını söyleyebilirim. Sen de annene anlayış gösterirsen, ondan destek görebilirsin.

Yazarın Tüm Yazıları