Eski sevgili sorunları

Birçok okuyucum erkek arkadaşlarının onları terk edip eski sevgilisine dönmelerinden muzdarip...

Haberin Devamı

Bir öncekini unutamıyor

Erkek arkadaşım, eski kız arkadaşını unutamıyor. Onun ilk büyük aşkıymış. Ara sıra ona mesaj yazıyor ve erkek arkadaşımın kafasını karıştırıyor. Halbuki o kadın evli ve çocukluymuş. Bu durum ilişkimize zarar veriyor.
Erkek arkadaşıma yardım etmek istedim ama “Onu kafamdan çıkarmayı kendim halletmeliyim” dedi.
Bir erkek 10 küsur yıl sonra hâlâ geçmişi unutamıyorsa buna psikolojik bozukluk denmez mi?
◊ Rumuz: İlk aşk

Yanıt

Sevgili kızım, 10 yıl aradan sonra bir adam hâlâ eski sevgilisini, unutamamışsa bu ciddi bir sorun demektir.
Onu unutamaması, hem ona evli olduğu için kavuşamamış olmasından hem de kadının kendini unutturmamak için sürekli onu aramasından kaynaklanıyor elbette.
O kadın bir başkasıyla da mutlu olmasını istemiyor. Bu yüzden de mutluluğunuzu bozmaya çalışıyor.
Elbette erkek arkadaşın zor durumda. Aslında eminim sana değer veriyor ve onu unutup seninle yeni bir yola çıkmak istiyor.
Ama bu şekilde kendini hatırlatan eski sevgili nedeniyle bocalaması normal.
Belki aradan oldukça uzun bir süre geçmiş ama eminim o kadın sen ortaya çıkınca onu aramaya başlamıştır. Biraz sabırlı ol, ona zaman tanı... Bırak bu sorununu kendisi çözümlesin. Eğer başaramazsa belki bir psikoloğun yardımına başvurabilir. Ama bunu kendi istemeli.

Haberin Devamı

Onu terk eden sevgilisine döndü

2 yıla yakın süren bir ilişkim vardı. Bir hafta önce erkek arkadaşım benden ayrıldı. Sebep birkaç kere kavga ederken, ayrılık konusunu açtığım içinmiş... Aslında konuyu açsam da asla ayrılmak istemiyordum, seviyordum çünkü. Bunu, kendisi de çok iyi biliyordu. Çok güzel bir ilişkimiz vardı.
Güzel anılarımız oldu, hep bana destek çıktı. Hep beni sevdiğini söylerdi.
Ancak eski sevgilisinden bir haber gelmiş. Bunu öğrendim ve çok kızdım.
Kavga ettik ve benden ayrıldı. Önceden kendisini terk eden sevgilisine döndü. Şimdi çok canım yanıyor, çok üzülüyorum...
Ne yapmam gerek, bana yol gösterir misin abla?
◊ Rumuz: Eski sevgili

YANIT

Sevgili kızım, erkekler her tartışmada “ayrılalım” diye blöf yapan kızlardan hiç hoşlanmazlar. Böyle bir hataya bir daha düşmemen için bunu sana hatırlatıyorum.
İkincisi de, eski sevgili haber yollayınca, senin sevdiğin adam da heyecana kapılmış olmalı. Sen de sürekli “ayrılalım” dediğin için, bunu bahane edip, eski sevgiliye dönmeyi düşünmüş besbelli. Ama yürümemiş bir ilişkinin şimdi tekrar canlanıp bu defa iyi gideceğini pek sanmıyorum.
Eğer onu gerçekten seviyorsan, sabredip bekleyebilirsin.
Bir ihtimalle sana dönebilir. Ama “senelerime yazık oldu” diye düşünüyorsan, seni böyle kolayca harcayan bir adamı bekleme...

Yazarın Tüm Yazıları