Eşim çevresindeki kızlarla flört ediyor

Eşim yanında çalışan kızlara karşı ilgili ve flörtöz. Onun bu davranışlarına karşı ne yapacağımı bilemiyorum...

Haberin Devamı

25 yaşında bir genç kadınım. Eşimle 4 yıl flört ettik, 4 buçuk yıldır da evliyiz. 2 buçuk yaşında bir çocuk annesiyim. Bekarken eşimle aynı iş yerinde çalışıyorduk, yanında çalışan kızlarla çok yakın ve aşırı ilgili hareketlerde bulunduğu için sürekli tartışıyorduk.
Dört yıl boyunca bu böyle devam etti. Sonra dedim ki, “Bu böyle olmaz”... Ben de uzaklaştım ondan. Ama ısrarlı sözleriyle beni ayrılmaktan vaz geçirdi.
Sonuçta evlendik. Her şey iyi gidiyor diye düşünürken geçen akşam eşimin arkadaşlarıyla telefonda konuşmasını duydum.
Eşim, iş yerindeki bir kıza karşı hisleri vardı. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Onu ve oğlumu seviyorum. Özünde eşim iyi bir insan ama onun bu tür davranışlarını kaldıramıyorum. Böyle acabalara kapılıp çocuğumun karşısında mutsuz, yıkık bir anne olarak görünmek istemiyorum.
Her an “beni aldatıyor mu, aldatacak mı” diye düşünmekten korkuyorum...
Bilemiyorum abla, kimseye de derdimi anlatamıyorum ve karar veremiyorum.
Lütfen, bana bir yol göster.
Rumuz: Eşime güvenemiyorum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, eşin yıllardır sanırım sana bağlı ve sadık olarak evliliğinizi sürdürmüş. Şimdi birden tekrar iş yerindeki bir genç hanıma karşı ilgi duyduğunu, telefonda bir arkadaşına söylerken, duymuşsun. Bu konuşmanın ne kadar ciddi olduğunu bilemezsin. Çünkü erkekler genellikle arkadaşlarıyla bu tür muhabbetler yaparken, biraz abartılı konuşurlar.
Eski gençlik yıllarını anımsayarak, kendilerini hâlâ çapkın göstermeyi severler.
Hemen ayrılmayı, eşini suçlamayı düşünmeden önce bir sor soruştur... Eğer doğruysa, sana birileri dedikodu yapacak, bir şeyler anlatmayı görev bilecektir, merak etme.

Sevdiğim kızı ailem istemiyor

Sevgilimin başından daha önce bir evlilik geçmiş. Ailem o yüzden onunla olmamı istemiyor.

Sevdiğim kız çok iyi niyetli, efendi, sevecen ama daha önce bir evlilik yapmış. Bu benim için önemli değil ama annem ve dayım bu duruma aşırı tepki gösteriyorlar.
Onları ikna etmek için ne yapmalıyım? Aileme rest çeksem dahi bizi rahat bırakmazlar.
Görüştüğüm kızı da çok seviyorum. Ne olursun, bana bir akıl verebilir misin?
Rumuz: Nasıl ikna etsem

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bu çağda artık bu zihniyet çoktan geride kalmış olmalıydı. Ama ne yazık ki hâlâ böyle düşünen insanlar var. Boşanmak günümüzde ne yazık ki evlenmek kadar sıradan ve sık görülen bir durum.
Genç bir insanın evlendikten sonra uyumsuzluk yaşayıp mutlu olamadığı için boşanması kadar normal bir şey olabilir mi? Belki eşinden şiddet gördü, belki ihanete uğradı....
Ben böyle düşünen insanlara çok öfke duyuyorum. Bir an kendilerini o kızın yerine koymalılar. Kim boşanmak için evlenir.
Kim garanti verir, senin bir başkasıyla evlendiğinde sürdüremeyip boşanmayacağına?
Annene ve dayına bu sözlerimi aktarmanı isterim. Bilmem bir kız kardeşin var mı?
Böyle bir şeyin onun da başına gelmeyeceğine kim garanti verir? Bence seni mutlu eden bu genç hanımla evlenmelisin. Onun da artık mutlu olmaya hakkı yok mu? Umarım, onu mutlu edebilirsin.

 

Yazarın Tüm Yazıları