Eşim benimle nikâhsız yaşamak istiyor

Karım benden boşanıp sadece dini nikâhla yaşamak istiyor. Ben ise onu kaybetmekten çok korkuyorum.

Haberin Devamı

4 aylık evliyim. Eşim benden memnun olamıyor. Ne yapsam beğendiremiyorum, onu mutlu edemiyorum. Bana “Resmi nikâhı bitirelim, yine aynı evde yaşayalım, dini nikâh ile bir süre devam edelim. 3 defa ‘boş ol’ dedin mi dini nikah da biter zaten. Bir süre böyle bir tür dost hayatı yaşayalım, baktık düzeldik, yeniden resmi nikâh yapalım” dedi.
Ben istemiyorum, çünkü korkuyorum ‘onu kaybedersem’ diye. Sabahları işe gidiyorum ama içim rahat değil.
Ben işteyken toplanıp giderse, ben ne yaparım?
◊ Rumuz: İmam nikahı

YANIT

Sevgili oğlum, endişelenmekte haklısın. Sanırım eşin senden ayrılmak istiyor ama bunu açık açık söyleyemiyor. Sen şimdi eşinin neden senden kurtulmak istediğini bir düşün istersen. Ona her istediğini verdiğini, mutlu etmek için çabaladığını söylüyorsun, demek ki yeterli olmamış... Ama eşinin 4 aylık evliliğini bitirmek istemesinin nedeni ne olabilir? Acaba eşin aslında bu evliliği bir baskı sonunda mı kabul etti, ailesi mi onu zorladı?
Yoksa aklım almıyor, hangi kadın resmi nikâhı bitirip, dini nikâhla evli kalmayı ister, bir tür dost hayatı yaşamaya çalışır?
Ailesiyle ve arkadaşlarıyla konuş, olmazsa kendisine de açık açık sorabilirsin, sana doğruyu söylemesini istersin. Senden korkuyorsa onu ikna etmelisin ki doğruyu söylesin. Ama sonuçta eşin seni istemiyorsa, yapabileceğin bir şey yok. Zorla güzellik olmaz, sevgili oğlum.

Haberin Devamı

Karımla cinsel hayatımız bitti

Eşim ve ben 66 yaşındayız. Ben hâlâ kendimi dinç hisseden bir erkeğim. Ve eşimle devamlı cinsel ilişki istiyorum. Ama eşim istemiyor.
Önce yatağımızı ayırdı, daha sonra da odalarımızı. “Benimle ancak böyle yaşayabilirsin” dedi. Ben de dayanmaya, sabretmeye çalışıyorum, ne severse alıyorum; türlü hediyeler, elbiseler...
Ama cinselliği yaşamaya gelince “hayır” diyor. Aslında eşim gençlik yıllarından beri böyle. Hiçbir zaman istekli olmadı. Şimdi de “Yaşlandık, torun torba sahibi olduk, artık ayıp olur. Bu tür işler gençliğe yakışır” gibi sözlerle beni kendisinden uzaklaştırıyor.
Ne yapayım ben şimdi? Onu hiç aldatmadım. Elimden ne gelirse yaptım. Onu nasıl ikna edeceğim?
◊ Rumuz: Var mı bir çaresi

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, bazı kadınlar özellikle menopoz döneminden sonra cinsellikten uzaklaşırlar. Sizin eşiniz söylediğinize göre zaten gençlik yıllarında bile bu konuda fazla istekli değilmiş. Belli ki bir de torun sahibi olunca artık sizinle beraber olma fikri onda utanılacak bir şey haline gelmiş. Ona hak vermelisiniz. Siz kendinizi bu konuda hâlâ güçlü ve dinç hissedebilirsiniz. Ama eşiniz aynı durumda değil gördüğünüz gibi. Cinsellik iki kişinin karşılıklı isteği ve uyumuyla gerçekleşirse mutluluk verebilir. Tek taraflı olmaz. Eğer eşinizi tatlılıkla razı etmeniz mümkün olursa ne âlâ.
Ama aksi takdirde ısrarcı olmayın. Bunca yıllık eşinizin tavrına saygı gösterin.

Yazarın Tüm Yazıları