Erkeklerin önceliği cinsellik olmuş

Ben 35 yaşında bir kadınım. Bugüne kadar sevgili, arkadaş ya da dost anlamında erkek arkadaşlarım oldu. Ancak şunu gördüm ki erkekler, cinsel ilişki yaşayabilecekleri kadınlarla birlikte olmak istiyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 35 yaşında, iyi eğitim almış, aile terbiyesi olan, modern ve eğitimli bir çevrede büyümüş bir kadınım.

Bu yaşa kadar annem dahil hiç kimseden ne bir cinsel eğitim, ne de buna yönelik benzeri bilgiler aldım.

Bunun nedeni de toplum tarafından hâlâ ayıp ya da utanılacak konular kategorisine giren cinsellikle ilgili konuşmanın ailemizde yasak olmasıydı.

Bugüne kadar sevgili, arkadaş ya da dost anlamında tabii ki erkek arkadaşlarım oldu.

Ancak şunu gördüm ki erkekler, cinsel ilişki yaşayabilecekleri kadınlarla birlikte olmak istiyor.

En azından benim muhatap olduğum kişiler böyleydi.

Bu isteklerine cevap “Hayır” olduğunda da ya kendileri gidiyor ya da ben onlardan uzaklaşıyordum.

35 yaşında olmama rağmen hâlâ bakireyim.

Bu yaşa kadar bakire kalmamın nedeni, ne namus ne de tabu.

Haberin Devamı

Tek nedeni, benim için önemli olan bir şeyi, benim için önemli olan biriyle paylaşma isteğim.  Ama bugün kendi kendime sordum “acaba doğru mu yaptım” diye...

Bu konudaki fikirlerini merak ediyorum Güzin Abla.

Rumuz: Ebediyen bakire

YANIT

Sevgili kızım, bugünlerde sık sık cinsellikle ilgili mailler alıyorum. Sanırım şu pandemi döneminde hayatımız zorlaştıkça, insanlar yaşamlarını sorgulamaya başladılar. Sevgili kızım, bugünlerde sık sık cinsellikle ilgili mailler alıyorum. Sanırım şu pandemi döneminde hayatımız zorlaştıkça, insanlar yaşamlarını sorgulamaya başladılar. “Ben bugüne kadar ne yaşadım, her istediğimi yapabildim mi, yoksa her şeyi hep ileri bir tarihe mi atmışım” gibi sorulara daha çok yer veriyorlar düşüncelerinde artık.Bu düşünceler arasında elbette cinsellik de yer alıyor. Ya evliliklerinde yaşadıkları cinsel hayattan memnun olmadıklarını söylüyorlar ya da senin gibi belirli bir yaşa geldikleri halde, hâlâ cinselliği yaşamamış oldukları için pişmanlık, eksiklik hissediyorlar.“Bugüne kadar beklememin nedeni benim için önemli olan bir şeyi, benim için önemli olan biriyle paylaşma isteğim” diyorsun. Çok da haklısın. Çünkü anladığım kadarıyla sen öyle önüne gelenle sırf cinsellik yaşamak için beraber olmayı isteyecek düzeyde biri değilsin. Senin bazı değerlerin var, bugüne kadar da karşına çıkan insanlarda o değerleri bulamamışsın. Seninle sırf cinsellik için beraber olmayı düşünen ama duygulara önem vermeyen birileriyle de, bunu bile bile ilk beraberliğini yaşayamazsın. Ancak zaman geçiyor ve sen hâlâ hayatını tam anlamıyla paylaşabileceğin, belki de evlenebileceğin birine rastlayamamışsın. Bu durumda biraz da kendini sorgula. Acaba insanlardan verebileceklerinin üstünde birtakım beklentilerin mi var?Yaş ilerledikçe insanın beklentileri artıyor, biliyorum kızım. Ama seni sevecek, mutlu edebilecek, sana saygı duyacak bir erkek arkadaşın olmalı mutlaka. Biraz hoşgörüyle ve zamanla onu sevebileceğini de göreceksin.   

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları