Erkek arkadaşımın cimriliği beni rahatsız ediyor

Erkek arkadaşımın son zamanlarda parayla ilgili tutumu beni epey rahatsız etmeye başladı. İleride evlenmeyi düşünüyorduk fakat bu durum kafamı çok karıştırdı...

Haberin Devamı

Erkek arkadaşım, çok cimri. Erkek arkadaşımla 1 yıldır beraberiz ama ilişkimiz ilerledikçe bu huyu çok daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Aramızdaki konuşma sürekli para üzerine.
İkimiz de öğrenciyiz ve kısıtlı gelirimiz var. Ben hiçbir zaman hesabımı ödemesini ya da benim için parasıyla bir şey yapmasını beklemedim. Ama son zamanlardaki tutumu beni epey rahatsız etmeye başladı.
Sürekli bana, “Sen benden daha fazla para alıyorsun. O kahveye o kadar para verilir mi? Gösteriş için içiyorsun. Enayilik o parayı oraya harcaman. Kendine bunu niye aldın? Çok pahalıymış” gibi garip konuşmalar yapıyor.
Ailesiyle de tanıştım. Babası da tam böyle biri aslında. Babasının hesabından 20 lira çekse, hemen babası arıyor ve “Neden çektin parayı” diye soruyor. Ailem hiçbir zaman böyle davranmadığı için çok garipsiyorum bu konuyu.
Açıkçası son zamanlarda hem ailesinin hem de erkek arkadaşımın bu tutumu beni ondan uzaklaştırmaya başladı.
İleride evlenmeyi düşünüyorduk ama o bu kadar hesaplıyken, ailesi de böyleyken ilişkimizin sağlıklı olmayacağını düşünmeye başladım.
Ayrılmak istiyor muyum? Hayır çünkü bunun dışında güzel ve uyumlu bir çiftiz. Ama bu olaydan rahatsız olduğumu ona nasıl anlatabilirim bilmiyorum...
Kendini değiştirmesini istiyorum.
Bunu ona tabii ki söyleyemem ama size söylüyorum. Bunu ona açıklarsam, beni paragöz olarak görmeye başlamasından korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. ◊ Rumuz: İlişki

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sana çok açık söylemeliyim ki bir erkeğin tutumlu olması başka, cimri olması bambaşka bir şeydir.
Bu genç adam, babasından da kaynaklanan bir gelenekle, aşırı hesaplı biri gibi görünüyor...
Onun ileride eğer gerçekten evlenirseniz, senin tüm harcamalarına karışacağından, seni kısıtlayacağından emin olabilirsin. Bu para mevzu her zaman aranızda bir tartışma kaynağı olacaktır.
Onun senin her alışverişine kızacağını, seni bu yüzden sürekli huzursuz edeceğini sen de biliyorsun aslında. Sen böyle bir şeye alışık olmadığından, rahatsız olacaksın, üzüleceksin.
Hatta sana açık söyleyeyim, bırak kendine aldığın diyelim ki bir makyaj malzemesini, yiyecek içecekler konusunda da sana kısıtlamalar getirecektir.
Aldığın pahalı peyniri, daha ucuza alabileceğini düşündüğü bir meyveyi başına kakacaktır. Ben eşine içtiği sütün hesabını soran erkekler biliyorum.
İşte bu yüzden “ayrılmak istemiyorum çünkü bunun dışında çok uyumlu bir çiftiz” derken, bence yanlış düşünüyorsun.
“Uyum” derken neyi kastettiğini pek bilemiyorum ama inan bu konu öyle pek de hafife alınacak bir şey değil. Bana göre bir erkeğin eli açık olmalıdır.
Savurgan demiyorum elbette ama eşinin mutluluğu için ona istediği hayatı sağlamaya çalışmalıdır.
Harcamalarına kısıtlama getirmemelidir. Aksine evini ve bütçesini idare eden kadın olmalıdır.
Gerekirse o tutumlu olacaktır elbette.
Ama erkek değil... Erkeğe cimrilik hiç yakışmaz.
Ve sana üzülerek söyleyeyim, o huyunu asla değiştiremez, sen ne yapsan değişmeyecektir.
Çünkü cimrilik bağımlılık gibidir, kolay kolay kurtulması mümkün değildir.

Yazarın Tüm Yazıları