Doktoruma âşık oldum

Burun ameliyatımı yapacak doktoruma âşık oldum. 1 yıl sonra çalıştığı hastaneden ayrılacağını öğrendim. Bu yüzden ona duygularımı açmalı mıyım?

Haberin Devamı

16 yaşındayım ve doktoruma âşık oldum. O da en fazla 30 yaşındadır. Doktora burnumdan ameliyat olmak için gittim. Tam her şey halloldu derken, bir nedenden dolayı ameliyatın ertelenmesi söz konusu oldu.
Sürekli ertelemek zorunda kalınca da sinirimden ameliyat olmak istemediğimi söyledim. Ama ben aslında ameliyat olamayacağımdan dolayı değil, onu bir daha göremeyeceğim için korkuyorum.
Doktorun hastaneden 1 sene sonra ayrılacağını öğrendim. Ama o ayrılmadan önce onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Bunu nasıl, nerede söyleyeceğimi bilmiyorum.
Onunla WhatsApp’tan da konuştum. Doktorlara soru sorulan bir adres vardı, oradan soruları cevaplıyordu. “Ameliyat olmak istemiyorum” deyince cevap vermedi.
Biraz ters davrandım çünkü ameliyatımı sürekli erteleyince, sinirlenmiştim.Ama ameliyattan vazgeçtiğimi söyleyince o da bozuldu...
Sonra özür diledim ama yine cevap vermedi.
Sevgili Güzin Abla, benim bu sorunuma bir çare bulun. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.
Acaba ona duygularımı anlatmalı mıyım, yanına gidip onu sevdiğimi söylemeli miyim?
Yoksa WhatsApp’tan mı yazayım ama yine cevap vermemesinden çok korkuyorum... Bir de doktor hakkında fazla bir şey bilmiyorum.
Elinde yüzük yok ama yine de evli mi, hayatında biri var mı, hiç bilmiyorum...
Sizce bana karşılık verir mi?
◊ Rumuz: Deli âşık

YANIT
Gerçekten sevgili kızım, çılgınlık bu anlattıkların.
Hiç tanımadığın, hakkında hiçbir şey bilmediğin, sadece ameliyat olmak için başvurduğun ve bu şekilde 3-4 kez gördüğün bu genç doktora âşık olduğunu söylüyorsun.
Adam evli olabilir, büyük ihtimalle sevgilisi olabilir, sözlü olabilir...
Her şey olabilir.
Ayrıca kendisinden 14 yaş küçük bir çılgın genç kıza karşı eminim hiçbir şey hissetmeyebilir.
Seni, burnunu ameliyat edeceği genç bir kız olarak görüyordur sadece, seninle de pek fazla ilgilendiği söylenemez zaten.
O halde, sen neye güvenerek, onun hangi hareketine bağlı olarak “Ona sevgimi söylemeli miyim, ona duygularımı açmalı mıyım?” diyebiliyorsun.
Bu ne kadar büyük bir cesaret olur..
Bana kalırsa da sana karşı ya küçük bir kız kardeşe davranacağı gibi davranır, bu hareketini görmezden gelir ya da sana ters davranabilir.
Bu da seni çok üzer, uzun süre bu davranışının etkisinden kurtulamazsın.
Pişman olursun ona yüreğini açtığına...
Hem zaten sana açık açık söyleyeyim mi; senin yaşındayken genç kızlar, her önlerine gelene kolaylıkla âşık olduğunu sanabilir. Bu ya bir film yıldızıdır, ya bir sanatçıdır, ya bir öğretmendir ya da bir doktordur.
Bu buluğ çağında hormonların dürtüsüyle, her genç insanda ortaya çıkan karşı cinse aşırı bir yönelme, çekilme durumudur.
Bunda da mantık, zeka, olgunluk aranmaz...
Ama düşündükçe, bu senin sevgi dediğinin de geçici bir heves olduğunu anlayacaksın.
Düşün ki, bu genç doktor senin gibi yüzlerce genç kızla karşılaşıyordur.
Mesleki etik nedeniyle, onlara karşılık vermeyi düşünmediğinden
eminim.

Yazarın Tüm Yazıları