Bu kez HAYKOD’un yardıma ihtiyacı var

Hayvanların tek sığınağı olan ve yıllar içinde çok yıpranan HAYKOD’un ruhsatlı bakımevinde acil onarım gerekiyor. 67 yıldır muhtaç hayvanları yaşatmak için çalışan HAYKOD emektarlarının elini tutmak isterseniz valilik izniyle başlatılan yardım kampanyasına destek olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, dünya genelinde çok kötü günlere şahitlik ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Savaşın zulmünü, hastalığın acımasızlığını, ekonomik zorlukları izliyoruz.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi, bizim gibi merhametli insanların sırtında, bizden başka kimsesi olmayan mağdur hayvanların sorumluluk yükü var.
Senin de üyesi olduğun, Türkiye’nin, belki de dünyanın ilk hayvan koruma derneği olan HAYKOD’a gönül verenler olarak, 67 yıldır, şiddete maruz kalmış, sakatlanmış, hastalanmış, tedavi ettirilmek yerine görmezden gelinmiş, açlıkla, susuzlukla cezalandırılmış, görünümü sebebiyle “tehlikeli” diye yasaklanmış, yargılanmadan ölüme mahkum edilmiş, en büyük ihtiyaç olan sevgiden mahrum edilmiş, bir köşede ölüme kavuşmayı dileyen yüzlerce hayvana kucak açıp himayemizde yaşatmaya çalışıyoruz.
Güzin Abla, senin de bildiğin gibi, Erkök ailesi 50 yıl önce HAYKOD’la tanıştığında, barınak korkunç bir yangın geçirmiş, 600 hayvan yanarak ölmüş, geride kalan, 50 yaralı hayvanın da imhasına karar verilmiş, devletin önde gelenleri ve ülkenin en zengin kişileri tarafından kurulan dernek iflas etmiş, hayvanları koruma misyonu terk edilmişti.

Bu kez HAYKOD’un yardıma ihtiyacı var

Küçük, mütevazı bir aile olarak bu enkazın içine giren Cemil ve Hayriye Erkök çifti, küllerinden doğan Zümrüt’ü Anka kuşu gibi, modern HAYKOD’u vücuda getirdi, hayvanları ölmekten kurtardılar ve Türkiye’de gerçek hayvan koruma misyonunu kurdular.
Vefatlarından sonra tek kızları ve bir avuç hayvan dostuyla birlikte, ayda 50 bin lirayı bulan masrafları, devlet yardımı olmadan, tek başlarına üstlenerek, “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsüne sahip HAYKOD’u bugünlere kadar taşıdılar. Bugün ise, hayvanların sığınağı olan ve yıllar içinde yıpranan HAYKOD’un ruhsatlı bakımevinde acil onarım gerekmektedir.
Bir milyon lirayı bulacak bu ciddi tamirat, yanı sıra yaşam sorumluluğunu üstelendiğimiz 500 hayvanın mama ve tedavi ihtiyaçlarının altından tek başına kalkmamız mümkün olamayacağından valilik izniyle bir yardım kampanyası açmak zorunda kaldık. 67 yıldır muhtaç hayvanları yaşatmak için çalışan HAYKOD emektarlarının elini tutmak, bu ağır yüke omuz vermek isterseniz, hayatlarına dokunmak, huzurlu yuvalarında yaşarken dualarını almak, bu dünyaya da bir hatıra bırakmak isterseniz? O gün, bugündür.
Aynur Altun

VALİLİK İZİNLİ KAMPANYA HESABI:
Hayvanları Koruma Derneği
Ziraat Bankası Bahçelievler Şubesi
Iban no: TR10 0001 0006 2697 5058 9550 01

Haberin Devamı

Sevgili hayvansever okurlarım, farkındaysanız toplumda sokak hayvanlarına karşı giderek artan bir düşmanlık yaratılıyor.
Hem de bugüne kadar hiç görmediğimiz kadar ciddi bir hayvan düşmanlığı bu.
Yıllardır bu köşede hayvanlara merhamet, sevgi, şefkat aşılamaya çalıştığım halde, bugünlerde kendimi bu konuda çok çaresiz hissetmeye başladım.
Giderek sokaklarda hayvan görmek istemeyenlerin çoğaldığını görüyoruz.
Okullarda çocuklara hayvan sevgisi aşılansın diye çırpınan medya ve internetteki bir avuç hayvandostu arkadaşımızın da benim gibi düşündüğünü biliyorum.
Maalesef artık hayvanların toplanıp barınaklara kapatılması gerektiğine inananlar çoğalıyor.
Ve söylemem gerekiyor ki, başta HAYKOD olmak üzere ülkemizde birkaç ciddi barınak dışında pek çoğu ne yazık ki dört ayaklı dostlarımız için birer ölüm kampıdır.
Bu yüzden bu önemli çağrıya lütfen kulak verelim ve desteğimizi esirgemeyelim.

 

Yazarın Tüm Yazıları