Beni aldattığından beri evliliğimiz çıkmaza girdi

Eşimle aramızda 10 yaş fark var. Beni aldattığını öğrendiğimden beri evliliğimiz çıkmaza girdi. Beni hiç beğenmiyor ve sevgilisiyle kıyaslıyor...

Haberin Devamı

Eşim 40, ben 30 yaşındayım. İkimizin de ikinci evliliği. Benim ilk eşim vefat etti, o ise eşinden ayrıldı. Bu evliliklerden birer çocuğumuz var ama ikimizin ortak çocuğu yok.
7 yıllık evliyiz, bir yıl önce eşimi bir kadınla yakaladım. İlk başta inkar etti ve daha sonra bunu kendince normalleştirmeye başladı. Kısacası iki eşli yaşamayı düşündü. Bu durumu kabul edemedim ve evi terk ettim. Ama fazla sürmedi, 3 ay sonra barıştık. Kendisi bana mecburdu.
12 yaşında bir kız çocuğu var ve kızına kıyamıyor. Bu yüzden benimle evliliğini devam ettirmek zorunda hissediyor. Diğer kadınla ilişkisini bitirdiğini söylüyor ama ona güvenemiyorum.
Şimdi sıfırdan başladık ama evliliğimizde güven yok.Çok büyük bir aşk da heyecan da yok...
Eşim Aslan burcu, konuşması çok düzgün, kendine çok iyi bakan bir adam. Ayrıca hızlı yaşamayı sever.
Ben ise tam tipik bir ev hanımıyım. Yemek, temizlik, çocuklar ilgi alanlarım. Sevgilisinin fiziği ise çok düzgün. Beni sürekli onunla kıyaslıyor. Her gün, “Artık seninle yapamıyorum. İyi bir insansın ama boşanmalıyız” diyor. Ne istediğini bilmiyor. Ailem ona göre çok zengin, o yüzden de kararsız kalıyor.
Bir gün “Tamam, boşanalım” dedim. Sonra “Ben çıkmazdayım” cevabını verdi. Kendi bana 1 adım gelse, ben ona 10 adım giderim.
Ya mutlu ederim onu ya da gerçekten ayrılırım. Onun yanında nedense put gibiyim. Oysa arkadaşlarımın yanında çok eğlenceliyim.
Kendisi de bana karşı çok gergin, hatta isteksiz... Ne yapmalıyım?
◊ Rumuz: Zor karar

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, tabii bu şekilde devam etmek zor.
Böyle bir evlilik yürür mü? Her şeyden önce evlilikte güven ön plandadır.
Sen bir kere eşine karşı güvenini kaybetmişsin. Eşin de o güveni yeniden kazanabilmen için hiç gayret göstermiyor anlaşılan.
Sakın bana darılma ama eşin seninle bir aşk evliliği yapmamış.
Onun belli bir amacı varmış bu evliliği yaparken.
O çok sevdiği kızına bir anne, daha doğrusu bir bakıcı bulmak istemiş.
Senin çocuğuyla iyi anlaştığını görünce, ona iyi bakacağını tahmin etmiş olmalı. Ama zaman içinde bunun yeterli olmadığını anlamış. Aranızda sevgi, aşk, tutku olmadığı için bu duyguları başkalarında aramaya karar vermiş.
“O kendine çok iyi bakar” diyorsun. Sen ise sanırım sade bir ev hanımı olarak, pek fazla kendine bakmaya zaman ayıramıyorsun.
Şık şık giyinip, makyaj yapıp eşinin karşısına güzel ve çekici bir kadın olarak çıkmayı düşünmüyorsun bile. Eşinin ne iş yaptığını söylemedin ama işinden memnun mu?
Arkadaşlarıyla buluşmayı sever mi? Seni bu toplantılara götürür mü?
Bir de ailenin durumu iyiymiş, o da bu yüzden senden ayrılmak istemiyormuş.
Bu ne kadar acı bir durum. Seni sırf ailenin parasına tamah ederek yanında tutuyorsa, tamamen menfaate dayalı bir evlilik bu.
Peki ama kızım, seni artık beğenmemesine, seni aldatmasına rağmen, hâlâ neden bu adamdan ayrılamıyorsun?
O senden 10 yaş büyük. Sen hâlâ çok genç bir kadınsın...
Hayatını yeniden kurabilirsin. Bu hakaretlere, sevgisiz bir evliliğe, ihanetlere layık mısın sen?
Sana yazık değil mi? Kendini düşünmeli, ona göre bir karar vermelisin.

Yazarın Tüm Yazıları