Benden 10 yaş küçük, ileride pişman olur diye korkuyorum

Eşim bana çok eziyet etti, üç çocuğa rağmen ondan ayrıldım. Şimdi bir başkası var ve beni çok seviyor. Ancak benden 10 yaş küçük.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben eşimle severek evlendim. Evlendiğimde 16 yaşındaydım. Üç çocuğumuz oldu. Ama eşim bana çok fazla psikolojik eziyet uyguladı. Bana hiç sahip çıkmadı, beni ailemden ayırdı.
Annesi acımasızdı ama eşim beni onun kucağına attı, kendi ise hayatına devam etti. Ailem bana çok uzak, aramızda 14 saatlik yol var. Kimseye derdimi söyleyemedim.
Eşim beni defalarca aldattı. Hatta bu yüzden bir sürü sağlık sorunu yaşadım. 7 defa vücudumun farklı yerlerinden ameliyat geçirdim, yaşadığım üzüntülerden dolayı.
Doktorların dediğine göre, bunların bir kısmı vücudumun tepkisiymiş. En son ameliyat olduğumda eşim beni kaderimle baş başa bıraktı. Ben de ondan ayrıldım. Boşanma davası açtım. 2 yıl oldu.
Şimdi yeni biri çıktı karşıma ve beni deli gibi seviyor.
Çocuklarımı da bağrına basmaya hazır. Benimle çok ilgileniyor. Tabii bekar ve bana “Senden vazgeçmeyeceğim, iyi anlaşıyoruz” diyor. Bir sorun var; o benden 10 yaş küçük ve ben ya ileride pişman olursa diye korkuyorum. İşte bu yüzden, defalarca ondan ayrılmaya çalıştım. Sırf benden küçük ve hiç evlenmemiş biri diye. Ama o benden vazgeçmiyor.
Hayatımda görmediğim her türlü güzelliği yaşatıyor bana.
Çok efendi, çok saygılı ama benden küçük olduğu için korkuyorum. Onu hayatımdan da çıkaramıyorum, farkına varmadan sanırım ben de onu sevmişim. Ne yapayım, bir akıl verin. ◊ Rumuz: Çıkmazdayım
Benden 10 yaş küçük, ileride pişman olur diye korkuyorum

YANIT

Haberin Devamı

Kızım, senin bu yeni ilişkindeki en ciddi sorunun, bu genç adamı yeteri kadar sevmemen. “Ben de sanırım onu seviyorum” diyorsun ama emin değilsin.
Ondan söz ederken seni sevdiğinden, sana çok iyi davrandığından, seni mutlu ettiğinden tekrar tekrar bahsediyorsun ama bir türlü “Ben de onu, onun beni sevdiği kadar seviyorum” diyemiyorsun.
Bu belki de aranızdaki yaş farkı nedeniyle, ona çok fazla güvenmemenden kaynaklanıyor.
Belki de her şeye rağmen sana onca eziyet eden, seni hasta eden, birçok ameliyat olmana neden olan eski eşini hâlâ seviyorsundur.
Buna hiç şaşırmam. Kadınlar ne yazık ki böyle. Onlara kötü davranan, hayatlarını karartan erkeklere inanılmaz bir şekilde bağlanıyorlar. Akıl almaz ama gerçek...
Bir de tabii üç çocuğun var. Bu genç adam her ne kadar onlara da sahip çıkmaya, onlara iyi bir baba olmaya hazırsa da haklı olarak endişeleniyorsun.
Çünkü çocuklarının sorunlarını kaldıramayabilir, onlarla başa çıkamayabilir.
Çocuklar için eski eşinle zaman zaman görüşmek zorunda kalabilirsin. Bu durum da beraberliğinizi olumsuz etkileyebilir.
Ama belki de genç olması nedeniyle her şey sandığından daha kolay olur.
Bana kalırsa aranızdaki yaş farkını pek fazla önemsememelisin.
Günümüzde insanlar artık böyle konulara pek fazla önem vermiyor. Önemli olan anlaşmanız, onun seni mutlu etmesi, sana değer vermesi. Ve tabii yaşadıklarından sonra senin tekrar hayata bağlanmanı sağlayabilmesi. Bu da az şey değil.
Ama tabii evliliği düşünmeden önce bir süre bu beraberliği tartmalısın. Bu süreçte de endişelerini giderme fırsatı bulursun.
Ama bana sorarsan; böyle güzel bir beraberliği yakalamışken ona yüreğinin kapılarını kapatmamalısın.

Yazarın Tüm Yazıları