Ben onu seviyorum ama o bana “kardeşim’ diyor

18 yaşındayım. 8 senedir tanıdığım bir kız var. İşin aslı ben onu çok seviyorum ama o bana “kardeşim” diyor. Ne yapacağımı bilmiyor, onu aklımdan çıkaramıyorum.

Haberin Devamı

 Güzin Abla, derdimi daha önce kimseye anlatmadım. Ama içimden bir ses sana anlatmam gerektiğini söylüyor.
18 yaşındayım. 8 senedir tanıdığım bir kız var. Onca yıl kardeş gibiydik. Ama işin aslı ben onu çok seviyorum.
Başlarda, yani 10-11 yaşlarındayken sadece hoşlanmaydı. Zamanla hiç aklımdan çıkmaz oldu. Bugüne kadar hep kendime “Ona bir kere kardeş dedik, olmaz” dedim. Yanlış düşündüğümü geçen hafta anladım.
Evde yalnızdım, deli gibi alkol aldım. Sonra onu aradım. Ciddi ciddi konuşacaktım. Telefonu “Efendim kardeşim” diye açtı. Alkolün de etkisiyle gülmeye başladım. Aralıksız 10 dakika hiçbir şey demeden karşılıklı kahkaha attık. Ben kahkaha attıkça o da güldü. Onun arada “İyi misin oğlum?” demesi bile bana cenneti yaşattı.
Bugüne kadar hep yan yanaydık. Ailesini de tanıyorum. Ama kendimi öyle bir pozisyona soktum ki, işin içinden çıkamıyorum.
Sonuçta o 8 senedir beni kardeş olarak görüyor. Haliyle birbirimizin kirli çamaşırlarını da biliyoruz.
Benim için sorun değil. Ben onu kendimden çok seviyorum. Kucağında 8 çocukla da gelse kabul eder, onu dünyanın en mutlu kadını yaparım. Çocuklarını kendi çocuklarım gibi severim.
Ama o benim bugüne kadar başka kızlarla neler yaşadığımı biliyor. Bu beni çok korkutuyor.
Ben normalde insanlardan çok çabuk soğurum. Kim olursa olsun... Sevdiğim bir arkadaşımın uyumsuz giyindiğini görmek bile beni soğutur, o derece... Ama bu kızdan 8 sene boyunca bir türlü soğuyamadım.
Uyuşturucu kullanmaya başlamıştım 16 yaşındayken. Bir yıl sonra bir arkadaşımı uyuşturucu yüzünden kaybettim. O zaman kullanmayı bıraktım. Bilen bilir, bırakması çok zordur.
Ben de sonrasında hafıza bulanıklığı, panik atak, depresyon gibi ağır sorunlarla karşılaştım.
Hiçbir ilaç, hiçbir doktor fayda etmezken ve kimse aklıma gelmezken, yine bu kız aklıma geldi.
O an 1 aydır hiç konuşmadığımızı ve aklıma ilk defa geldiğini fark ettim. Sonra onu artık unuttuğumu ve gerçekten âşık olmadığımı düşündüm. Sadece bu düşünce bile psikolojik sorunlarımı o hafta içinde bitirdi.
Ona karşı beslediğim bu duygulardan kurtulduğumu düşünmem, ama iyileştikten sonra yine onu aklımdan çıkaramamak bana evrenden “Bu kız senin sınavın” mesajıydı sanki.
En acısı da benim neler yaşadığımı bilmiyor. Beni sadece arada görüştüğü, zor zamanında onu yalnız bırakmayacak, samimi bir kardeşi olarak görüyor.
Oysa durum bambaşka.
Kendimi çok kandırmaya çalıştım, olmadı. Yeri geldi ona açılmama engel olacak duvarlar ördüm. Gün gelir de açılmak istersem, o duvarlar bana engel olsun, vazgeçeyim istedim.
Doğruymuş, engel oldu ama ben halen vazgeçemedim.
“Gel gidelim” dese kimseyi tanımam. Gitmemize engel olan her şeyi yakar, yine de onunla giderim.
Onu çok seviyor, kendimden nefret ediyorum abla...
◊ Rumuz: İmkansız aşkım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, inan ne yaptığını, ne yapmak istediğini anlayamadım. Sanırım sen de tam olarak bilmiyorsun.
Bu küçük hanıma uzun yıllardan beri, hem de çocuk yaştan beri tutkuyla bağlanmış olmalısın. Ama bunca yıldır kardeş gibi büyüdüğünüz düşüncesiyle ona açılmaktan kaçınmışsın.
Tabii ki 10-11 yaşlarındayken ikiniz de aşkı meşki, sevgiyi tutkuyu anlayacak durumda değilmişsiniz. Ama sonraki yıllarda, yani artık kendini tanımaya ve tartmaya başladığında, duygularının farkına vardığında ona açılmayı neden düşünmedin?
O istediği kadar “Sen benim kardeşimsin” desin, yine de sevgini anlatabilmeliydin. Hiç değilse zamanla, yavaş yavaş ona hissettirebilmeliydin.
Ama sen kaçmayı seçmişsin. Onu kendinden uzaklaştırmak için çaba göstermişsin, ona başka kızlarla yaşadıklarını anlatıp durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirmişsin.
Bunun sonucunda da acı çekmişsin ve çekmektesin...
“Onu kendimden çok seviyorum” diyebildiğine göre bu sevgiyi kaçırmamalıydın. Bu beraberliği yaşamalıydın.
Belki henüz ikiniz için de çok geç değildir.
Şu anda güzel bir aşkı yaşamak için tam zamanı...

Haberin Devamı

Öğretmenime âşık oldum

Güzin Abla, ben 16 yaşında bir gencim ve okuldaki bir öğretmenime deliler gibi âşığım. Onu herkesten kıskanıyorum.
Aslında bana çok yakın davranıyor, benimle çok ilgileniyor. Zaman zaman okul dışında da görüşüyoruz.
Ama o başka bir şehre atandı ve gitti. Çok özlüyorum, onsuz bir gün bile geçirmek istemiyorum.
Hep ona sarılıp öpmek istiyorken, şimdi kendisi başka bir şehirde.
Çok üzülüyorum, ona çok âşığım, her gece ağlamaktan yoruldum, bunaldım.
Lütfen bana yardım et, ne yapayım?
◊ Rumuz: Çok çaresizim yardım et

YANIT

Büyük ihtimalle o öğretmen hanım sana çocuğuna yani daha doğrusu sevdiği bir talebesine davranır gibi davranıyordur. Sen ise onun yakınlığını eminim yanlış yorumluyorsun.
Öğretmenine âşık olan tek genç sen değilsin, emin ol. Genç bir delikanlının öğretmenine âşık olması sık rastlanan bir durum.
Senin yaşlarındayken, öğretmenler bir gencin en sık gördüğü, hayranlık duyduğu, üstelik ulaşılmaz bulduğu kişilerdir.
Ama bir süre sonra yanlış olduğunu anlayacaksın.
İyi ki bu hanım başka bir kente tayin olmuş. Bu senin için gerçekten büyük bir şans. Onu kolaylıkla unutabilmen için bir fırsat işte...

Yazarın Tüm Yazıları