“Askıda tablet” projesi

Ankara Next Level Alışveriş Merkezi olarak “Askıda tablet” kampanyası başlattık. Bu projeyle Ankara’da eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşacağız ve onlara tablet dağıtarak eğitimden geri kalmamalarına yardımcı olacağız.

Haberin Devamı

Feyza Hanım bizim için desteğiniz çok değerli, bunun için size ulaşıyoruz. Proje, ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar çok çocuğumuza fayda sağlayabiliriz.
Pandemi süreci ile birlikte yardımlaşma, dayanışma gibi kavramlar daha da önem kazandı.
Bu dönemde atılacak küçücük bir adım, yapılacak küçük bir atılım bile fayda üreten çok büyük bir toplumsal harekete de dönüşebilir...
Ankara’nın sosyal konulara da duyarlı alışveriş merkezlerinden Next Level Alışveriş Merkezi örnek olacak bir projeye imza atıyor.
AVM, Covid-19 süreciyle sekteye uğrayan eğitime katkı sağlamak, ihtiyaç sahibi çocukların eğitime erişimine yardımcı olmak için “Askıda Tablet” projesini hayata geçirmiş.
“Bir bilgisayar ile eğitime sen de bir öğrenci kazandır” sloganı ile yola çıkan AVM yönetimi 10 tablet bilgisayar bağışı ile başlattığı projeye AVM’de yer alan mağazalar, ziyaretçiler, kentin önemli sivil toplum kuruluşları, iş insanları dernekleri ve destek olmak isteyen vatandaşların katılımı da bekleniyor.
İhtiyaç sahibi çocukların eğitime erişimine yardımcı olmak için geçen ay başlayan bu kampanyanın yıl sonuna dek bağış sayısının artırılması ve yılbaşı itibarıyla da çocuklara ulaştırılması hedefleniyor.
AVM yönetiminden yapılan açıklamada şu bilgilere yer veriliyor: “Covid-19 virüsünün dünyayı sardığı salgın döneminde biz de ülkece zor bir dönemden geçerken milletçe birbirimize sarılmanın daha da önem kazandığı, toplumsal duyarlılığımızın da en üst seviyede olması gerektiği günler yaşıyoruz.
Bu süreçte devletimizin ve bakanlığımızın üstün çabalarına biz de katkı sağlamalı ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bir nebze de olsa destek olmalıyız. Pandemi ile birlikte uzaktan eğitime erişimde yaşanan sıkıntılar, bazı çocuklarımızın bilgisayar ya da tableti olmadığı için eğitim süreçlerine dahil olamaması hepimizi üzen bir konu. Next Level Alışveriş Merkezi ailesi olarak başlattığımız ‘Askıda Tablet’ projesi ile erişebildiğimiz kadar çok çocuğumuzu
tablet sahibi yapmayı ve eğitime erişim
yanında fırsat eşitliğine de katkı sunmayı amaçlamaktayız.”
Projeye destek olmak isteyenler AVM’nin danışmasına kişi, kurum, kuruluş ismiyle bağış yapacağı tablet, bilgisayarı teslim edebileceği gibi, AVM içindeki teknoloji ürünleri mağazasından indirimli olarak tableti satın alabilecek.
Tabletler yeni yılda eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara dileyen bağışçılarla teslim edilecek. Bağışçılara da teşekkür plaketleri verilecek.
◊ Dilek Bozdemir

YANIT

Haberin Devamı

Bu çok değerli projeniz için sizi kutluyorum. Ülkemizde de artık bu askıda projesi giderek yaygınlaşıyor. Bu şekilde ihtiyaç sahipleriyle, bağış yapmak isteyenleri buluşturmak mümkün olabiliyor.

Haberin Devamı

Geçmiş olsun İzmir

Acımız büyük... İzmirli vatandaşlarımıza, güzel İzmirimize ve Türkiyemize geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda yaralar sarılır. Ve daha da önemlisi bu deprem artık bize ders olur ve herkes üzerine düşen neyse yapar...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları