Askerdeyken ihanete uğradım

Eşim askerlik sürecimde başka biriyle görüşmüş. O adamla barlara gidip eğlenmiş. 5 gün sonra askerden dönüyorum acaba ondan boşanmalıyım?

Haberin Devamı

2 yıldır evli bir erkeğim... Ben 26, eşimse 21 yaşında. Geçen yıl, 6 aylığına askere gittim. Eşim de aynı ayın sonunda annesinin akrabası olan 38 yaşındaki bir adamla görüşmeye başlamış. Bir ara izne yanına gittim. Tabii bu sırada görüştüklerini bilmiyordum. O dönem daha buluşmamışlar.

İzinden askerliğimi yaptığım bölgeye döndükten iki hafta sonra bir kafede buluşmuşlar. Birkaç gün sonra tekrar görüşmüşler.

Eşim sadece 2-3 defa bir barda görüştüklerini söylüyor. Sürekli gece geç saatlere kadar arabayla geziyorlarmış. Bunu da 3 ay boyunca haftanın 3 günü yapmaya devam etmişler. Ben bir şekilde arayıp o adamı buldum.

Evde beraber sabahladıklarını, defalarca ilişkiye girdiklerini söyledi.

Üstelik eşimle tanışmadan önce bunlar çok yakınlarmış. 38 yaşında olan bu adam zamanında eşimden hoşlanıyormuş. Şimdi eşimin de ona karşı boş olmadığını görüyorum.

Haberin Devamı

Eşim çok pişman olduğunu, bir daha yapmayacağını, onunla ilişkiye girmediğini, sadece gezip eğlendiklerini ve içki içtiklerini daha ilerisinin olmadığını söylüyor.

Beni çok sevdiğini ve yaptıklarından pişman olduğunu dile getiriyor. Ben ise hâlâ askerdeyim. 5 gün sonra askerliğim bitiyor ve boşanmayı düşünüyorum.

Aslında karımı çok seviyorum ama o ben askerdeyken bana ihanet etti. Şimdi söyleyin ben ne yapayım; kafam karma karışık...

Rumuz: Askerdeyken

YANIT

Sevgili oğlum, ben ihanetin sadece yatakta gerçekleştiğini düşünmeyenlerdenim. Hani çok klasik bir söz vardır ya, “İhanet kafada başlar” diye. Bu çok büyük bir gerçek...
Eşinin evlenmeden önce de tanıdığı bu adamla içki içip sabahlaması, aralarında gerçekten bir cinsel yaklaşım olmamışsa bile bana pek de masumane gözükmedi. Senin askerde olduğun bu süreç içinde, bir erkeğin en zorlu günlerinde, sana destek olması, bu 6 ayı daha huzurlu ve güven içinde geçirmeni sağlaması gerekirken, arkandan böyle bir davranışta bulunması gerçekten çok önemli.
Gelelim bu birlikte içme alışkanlığı edindiği adama... Bu adamın karakteri, sana bir anda her şeyi açık açık söylemesinden, hatta belki de yalan söylemesinden çok iyi anlaşılıyor.
Ben her şeye rağmen eşine inanmak istiyorum.
Bu adamın seni iyice germek, yuvanı yıkmak amacıyla böyle konuştuğunu sanıyorum.
Ama söylediğim gibi ihanette mutlaka cinsellik şart değil bana göre.
Eşinin, sen askere gider gitmez arkandan böyle eski bir tanıdığıyla kafelere gitmeye başlaması, onunla sabahlara kadar içki içmesi de bir tür ihanettir elbette.
İlla aralarında tensel bir yaklaşım olmuştur, en azından öpüşmüşlerdir...
İşte bütün bunları düşünerek bir karar vermelisin oğlum. Ya her insanın bir ikinci şansı hak ettiğini düşünerek ona bir şans daha tanır, evliliğinize kaldığı yerden devam edersin. Ama onu affettikten sonra da bu sürede ona geçmişe yönelik hiçbir sitemde bulunmamak şartıyla...
Yoksa bu beraberlik bir faciaya dönüşür... Hiç barışmamalı daha iyi...
Ya da artık ona güvenemeyeceğine karar verir, boşanmak için harekete geçersin.
Henüz bir çocuğunuz olmadığına göre bu ikiniz için de daha kolay olacaktır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları