Annemin kaderini yaşamaktan korkuyorum

Babam annemi aldatır ve ona şiddet uygulardı. Ben de annemin kaderini paylaşıyor gibiyim... Sevgilim de beni çok aldattı. Ama ondan kopamıyorum.

Haberin Devamı

Ben, 20 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. 1 sene önce babamla ortaklık yapıp sonra da sorunlu bir şekilde bu ortaklığı bitiren bir ailenin oğluyla 6 aydır süren bir ilişkim var. Kendisi benden 7 yaş büyük. Onunla çok zor şeyler yaşadım ama atlattım. Önce beni bir başkasıyla aldattı.
Söylediğine göre bu benden önce yaşanan bir ilişkiymiş. O kadın beni telefonla aradı. Onunla telefonda tartıştım, çok ağır laflar işittim. Sevgilimse beni suçladı. Kendimi savunamadım bile.
Sonrasında gönlümü aldı, bense affetmek gibi bir hatada bulundum.
Daha sonra üniversiteyi kazanıp doğudan İstanbul’a geldim. Onunla arama mesafe koymak adına...
Bana geri dönmem için yalvardı. Dayanamadım ve bir gün ansızın döndüm. Karşısına çıktım, her şey bir anda düzeldi, çok güzeldi... Ama sadece 3 gün sürdü.
3 gün sonra yine aynı tartışmalar yaşandı ve ayrıldık... O günden beri de bu ilişki hep böyle gidiyor. Bir ayrılıyor, sonra dönüp barışıyor. Ben artık bir çıkar yol bulmak istiyorum.
Onu seviyorum. Eğer bu beraberliğimizin ucunda mutluluk varsa, elimden geleni yapmak istiyorum ama beni çok zorluyor.
Annemle babam ayrı ve ben küçük yaşımdan beri babamın annemi aldatmasının evde yaşattığı şiddetle büyüdüm. Şimdi annemin kaderini paylaşmaktan korkuyorum.Bana yol gösterir misiniz? ◊ Rumuz: Çıkmazlardayım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, çok yazık sana...
Ne kadar yanlış varsa yapıyorsun...
Bu adam için olmayacak hayaller kuruyorsun. “Eğer bu beraberliğimizin ucunda mutluluk varsa, elimden geleni yapmak istiyorum ama beni çok zorluyor” diyorsun. Bu ne anlama geliyor, evlenmeyi mi hayal ediyorsun onunla?
Seni bir terk edip giden, bir dönüp gelen, ilk fırsatta aldatan, sana büyük üzüntü yaşatan ve psikolojik anlamda seni ezen bir adamla evlenmeyi mi düşünüyorsun?
Bir de mutluluk arıyorsun bu evlilikte!
Ben siz kızlarımı anlayamıyorum ve inan büyük endişe içindeyim.
Sanki size eziyet eden bir erkeğe giderek daha çok bağlanıyor, ondan vazgeçemez hale geliyorsunuz gibi geliyor bana. Bu bir tür mazoşizm...
Yani sanki kendi kendinize eziyet etmekten zevk alıyormuşsunuz gibi.
Bu arada bilmeyenler için "mazoşizm"in sözlük anlamını yazıyorum: Kendisini aşağılayan, kendisine ruhsal ve özellikle fiziksel acı veren davranışlardan hoşlanma biçiminde beliren sapkınlık.
Ve ne yazık ki bana yazan ve kendisine ruhsal ya da fiziksel anlamda eziyet eden erkeğe özellikle tutkuyla bağlı olan kızların durumu işte bu. Henüz 20 yaşındasın, önünde uzun bir gelecek var.
Babana ortak olup ona belli ki kötü bir oyun oynamış bir babanın oğluna gönül vermekle de zaten büyük bir hata yapmışsın.
Sadece bu bile hayal ettiğin evliliğin olamayacağının işareti.
Eğer gerçekten fikrimi önemsiyorsan, bu adamı bir an önce hayatından çıkar.
Hem sanırım, onun uğruna binbir zorlukla kazandığın üniversitene bile ilgini kaybetmiş gibisin, yanılıyor muyum?

 

 

Yazarın Tüm Yazıları