Annem babamı arkadaşının babasıyla aldatıyor

Annem önce kanser oldu, sonra psikolojik bir rahatsızlık geçirdi. Babam hep yanındaydı. Fakat geçtiğimiz günlerde telefonunda en yakın arkadaşının babasından sevgi sözcükleriyle dolu bir mesaj gördüm.

Haberin Devamı

Annem, 43 yaşında bir ev hanımı. Babamla 23 yıldır süren bir evlilikleri var. Hiçbir zaman sevgi dolu bir evlilik olduğunu düşünmedim ama birbirlerine her zaman saygıları ve bağları vardı. Büyük tartışmalar olurdu fakat asla şiddet yaşanmadı.
Hatta anneme 5 yıl önce rahim ağzı kanseri teşhisi konuldu. Başarılı bir ameliyat geçirdi. 1 yıl önce de ufak çaplı bir psikolojik rahatsızlık atlattı. Babam her durumda yanında durdu, destek olmaya çalıştı. Sanırım duygusal anlamda yeterli destek sağlayamamış.
Son zamanlarda annemde şüpheli davranışlar seziyordum ama ne olduğunu kestiremiyordum.
Telefonla daha fazla zaman geçiriyor, en yakın arkadaşının babası olan şahısla mesajlaşırken ekranı gizlemeye çalışıyor, hatta o kişiyle mesajlaşmasına rağmen başka birisiyle mesajlaştığını söylüyordu.
1 hafta önce sohbetlerini sildiğini fark edince şüphelerim iyice arttı. “Ben abartıyorumdur” diyerek göz ardı ettim. Sonuçta kaç yıllık aile hukukumuz olduğu insanlardı.
Ta ki 2 gün önce telefonuna gelen bildirimi görene kadar...
Annemin 10 yıllık en yakın arkadaşının babasından sevgi sözcükleriyle dolu bir mesaj geldi. Dün akşam telefonuna bakabileceğim bir fırsat aradım, ufak bir şans elde ettim. Galerisine bakınca yine o kişiden geldiğine emin olduğum yine sevgi ve özlem içerikli şiirleri, yazıları buldum.
Karşı taraftan gelen “Sevdiğim, sevdiceğim” mesajlarını okudum.
Annem geldi, telefonu bıraktım. Şimdi yüzüne her baktığımda bu aklıma geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. İçimde kocaman sıkıntı yumağı var. Lütfen, yardım edin.
◊ Rumuz: Sıkıntı yumağı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, annen elbette geçirdiği rahatsızlıklar, kanser gibi çok ciddi bir hastalık, daha sonra da psikolojik sorunlar nedeniyle oldukça sarsılmıştır.
Buna bir de kadınların en büyük sorunu menopozu da ekleyebilirsin. Çünkü annen en azından menopoz öncesi diye bilinen, premenopoz dönemine girmiş olabilir.
Bu dönemde kadınlar çok büyük ruhsal ve fiziksel değişim yaşarlar. “Kadınlığım bitiyor, yaşlanıyorum, artık cinsel çekiciliğim kalmayacak” gibi duygu ve düşünce karmaşasına sürüklenebilirler. Yasak bir aşkın heyecanını, kendilerinden yaşça genç bir adamda ya da tam tersi işte anneninki gibi yaşlı bir beyefendide yaşamak isteyebilirler.
Tabii bütün bunlar annenin babanı aldattığı gerçeğini normalleştirmez ama sen de söylüyorsun işte; “Annenle babanın evliliğinin hiçbir zaman sevgi dolu bir evlilik olduğunu düşünmemişsin” ya...
Belki de annen işte yıllardır ihtiyaç duyduğu bu sevgiyi bu beyefendide bulmuştur.
Babanı düşünerek üzülmekte haklısın. Ancak annenle konuşmalı, onu bu yanlıştan dönmesi için ikna etmeye çalışmalısın.
Ama tahmin ettiğin gibi, ilişkiyi kabul edeceğini sanmıyorum.
Söylememişsin ama büyük ihtimalle bu adam da evli olmalı.
Ancak duygusal olarak birbirlerine karşı yakınlık duymuşlar.
Ben aralarında böyle mesajlaşmalardan, belki arada bir telefon görüşmelerinden öte bir şey olmadığını düşünüyorum.
Büyük ihtimalle gençliklerinde yaşayamadıkları bir tür romantik ergen ilişkisi, ergen aşkı yaşamaya çalışıyorlar.
Bence senin bu ilişkiyi öğrenmen anneni düşünmeye zorlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları