Ailesi beni istemiyor

Sevgilime karşı dürüst oldum ve eski ilişkilerimi anlattım. Sevmediği ve uzaktan bir akrabasıyla bir ara görüştüğüm ortaya çıktı. Bunu duyan ailesi ise beni istemiyor. İlişkimiz böyle nasıl gidecek, bilemiyorum.

Haberin Devamı

24 yaşında genç bir kızım... Daha önce ciddi ve uzun bir ilişkim oldu. Ayrıldıktan sonra bir süre çok bocaladım. Üniversite mezunuyum. Şu anki sevgilim de benimle aynı yaşta ve üniversite mezunu ancak ikimiz de işsiziz. Erkek arkadaşımla yaklaşık 5 aydır birlikteyim, kısa zaman da olsa birbirimize alıştık.

Ben ilişkimde dürüst olmayı tercih ettim, önceki ilişkilerimi anlattım. Küçük bir şehirde yaşadığımız için kısa süreli olarak konuştuğum, görüştüğüm bir kişinin onun uzaktan ve sevmediği bir akrabası olduğunu öğrendim. Az da olsa bir yaşanmışlığımız vardı onunla.

Bu konu hakkında tartışmamızı telefonda yaptık.

Erkek arkadaşım ise telefonu bozuk olduğu için hoparlörden konuşuyordu. Fakat annesi bizi dinlemiş ve her şeyi duymuş.

Ailesiyle görüştüm ve beni seviyorlardı. En azından bunu hissettirmişlerdi.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşım evin tek oğlu ve evli bir kız kardeşi var. Bu konuşmadan sonra ilişkimizde her şey altüst oldu.

Erkek arkadaşım bana anlattığı kadarıyla, konuyu yalanladığını, beni savunduğunu belirtti. Ama annesi hiç ikna olmayıp beni istemediğini, benimle görüşmemesi gerektiğini söylemiş. Yarın öbür gün evlendiğimizde o akrabalarına davetiyenin nasıl gideceğini sormuş. Erkek arkadaşıma hakaretler yağdırmış.

Şimdi ailevi sorunlar yaşıyor ve bu süreçte benden ayrılmak istediğini belirtti. Ben de bunu mesajla değil yüz yüze konuşmak istediğimi söyledim ve haber vermeden onlara gittim. Tabii ailesinin tepkisi kötü oldu. Buna rağmen barıştık.

Gizli gizli görüşmeler başladı. Görüştüğümüzde güzel vakit geçiriyorduk ama kafamı sürekli kurcalayan bu konu yüzünden ayrılmak istediğimi söyledim.

“Seni severken senden vazgeçiyorum” diye sözler sarf ettim. O da kabul etti. Ama bir süre sonra onsuz olamadığımı anlayıp geri dönmek istedim. Şimdi yine görüşüyoruz ve sevgiliyiz. Ancak ailevi konular ve evlilik meselesi açılınca, “Bana bir çözüm yolu bul” diyor.

Sonunda her şeyi zamana bıraktık ve en mantıklısının iş güç sahibi olduğumuzda bu konuyu ele almak olduğunu düşündük. Yine de kafamı kurcalıyor. Çünkü ailesiyle kötü olmak... Çok zor... Rumuz: Yorgun bahar

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, doğrusunu istersen üniversite mezunu genç bir kızın, bu kadar gel-gitler içinde olması, kararsız davranması, barışmışken, birden ayrılıp daha sonra yapamayıp geri dönmesi bu ilişkiyi çok yıpratmış...
Hem de bütün bunlar 5 aylık bir süreçte yaşanmış.
Bana kalırsa aile senin eski ilişkini ciddi anlamda sorun yapıyor.
Belki sana önemsiz gibi görünse de onlar için bu eski beraberliğin rahatsız edici.
Aralarında akrabalık ilişkisi dışında, bir de sevmedikleri bir insan olduğu için gerginlik yaşanıyorsa, aile bunu gereğinden fazla önemsemiş belli ki...
Bu yüzden bence üstüne gitmemelisin.
Mutlaka bu genç adamla evlenmeyi kafana koymuşa benziyorsun.
Ama şu anda madem ikiniz de daha sakin ve uyumlu bir beraberlik yaşıyorsanız, konuyu gündeme getirmenin anlamı yok.
Evlenseniz bile, sevdiğin adamın ailesinin sizi bu açıdan rahat bırakacağını düşünmemelisin...
“Buna rağmen üstesinden gelebilirim” diyorsan eğer dediğin gibi ikiniz de yuvanızı kurabilmek için iş bulup çalışmaya başladıktan sonra yeniden gözden geçirirsiniz bu sorunu.
Ama bence bu ömür boyu sürebilecek bir mesele olabilir...

 

Yazarın Tüm Yazıları