Ailemiz çocuk için baskı yapıyor

Biz 2 senedir evliyiz. İlk sene çocuk düşünmedik fakat 2’nci senemizde olmayınca doktora gittim. Doktor, vajinal akıntı, kuruluk ve mantar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bir fitil ve pomat önerdi. Fakat fitili kullanmadım, hâlâ akıntım var. İlişki sırasında da ağrı oluyor.
Üstelik kızlık zarımın da bozulup bozulmadığından emin değilim.
Çünkü bozulduğuna dair tek bir belirti oluştu, o da 3 gün süren kanamam. Onun dışında hiçbir belirti hissetmedim.
Şu an yine doktora gitmek istiyorum ama ne diyeceğimi, durumu nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.
Aileler de çocuk için aşırı bir baskı yaratıyor üzerimizde, bu yüzden de çok stresliyiz.
◊ Rumuz: Hamilelik

YANIT

Önce doktorun önerilerini uygulamadığın için hatalısın. Mantar, vajinal kuruluğa da yol açabilen tahriş nedeniyle de ilişki sırasında acı veren ciddi bir rahatsızlıktır. Doktorun eşine de tedavi uygulaması gerekirdi.
Çünkü bulaşıcıdır. Bu süre içinde seks yapmanız da doğru değil. Tedavi sonuna kadar temas kurmanız mantar enfeksiyonunun yenilenmesine yol açabilir.
Bu arada “kızlık zarının bozulduğuna dair kanamadan başka belirti olmadı” diyorsun.
Hem de bu kanama 3 gün sürmüş. Bu da pek normal sayılmaz aslında. Başka nasıl bir belirti bekliyorsun ki?
Üstelik doktora gitmişsin, doktor bekaretinin bozulmadığını söylerdi sana.
Yine 2 yıllık bir evlilik sürecinde hamile kalmamış olmanda da bir anormallik yok. Belki yaşadığın stres yüzünden de olabilir.
Doktordan kaçacağına tam tersine, durumunu açık açık anlatmalı, bebek olması için ne yapacağınızı ona danışmalısınız. Tabii önce tedavini tamamlamış olmalısın. Ve bu arada ailelerin baskısına da önem vermemelisiniz.

Haberin Devamı

Bana sevgisini hiç göstermiyor

Hani kadınlar hisseder derler ya... Sevgilimin beni sevdiğini hissedemiyorum.
Bazen birlikte çekilmiş fotoğraflarımızı internette paylaşıp güzel şeyler yazıyormuş ama bu paylaşımını ben görmüyorum.
Paylaşımı belirli arkadaşlarına açık yapıyor. Bu noktada bana göstermeyip arkadaşlarına yayın yapmasını birilerine gösteriş gibi olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlarına bana değer verdiğini falan söylüyormuş. Ama bana bunları hiç hissettiremiyor. Açık açık soramıyorum. Çünkü bu paylaşımı görmediğimi düşündüğü için bana olanları söyleyen arkadaşı da zor durumda kalır. Daha çok yeni bir ilişkimiz var ancak fazla ilgi göstermiyor.
Acaba “çok üstüne düştüm” diye havalara mı girdi? Yol yakınken ayrılmalı mıyım? 35 yaşına geldim böyle şeylerle harcayacak zamanım yok.
Ben mi çok takıntılıyım? ◊ Rumuz: Seviyor mu?

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, tek derdi sevgili olsa, bulabilir çevresinde... Ama bazen erkeklerde bu tarz bir düşünce gelişir, “fazla yüz verirsem şımarır” derler. Hani eskiden babalar çocuklarını gece uyuduktan sonra öperlermiş ya... Şımartmamak için... Onun gibi bir şey işte.
Ne büyük bir saçmalık, insan sevgiyle şımarsa ne olur ki? O da sevmeyi öğrenir, sevmenin nasıl bir mutluluk kaynağı olduğunu anlar sadece. Belki seni içten içe seviyordur, çevresine bunu hissettirip sana hissettirmemeye çalışıyordur
Henüz çok yeni bir ilişki içindeymişsiniz, biraz sabret bakalım.
Tabii, bu arada ona, bu ilgisizliğinin seni üzdüğünü de söyleyebilmelisin. Belki de seni üzdüğünün farkında bile değildir. Aklı başına gelir o zaman.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları