Ablam boşanıp dönünce evde huzur kalmadı

Küçüklüğümden beri annem ve babam kavga eder. Ama ablam boşanıp yeğenimle bize gelince evde hiç huzur kalmadı. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Haberin Devamı

26 yaşındayım ve annem ile babam küçüklüğümden beri hep birbiriyle tartışırdı. Ben de senelerce buna şahit oldum ve böyle de büyüdüm. Ama az da olsa evimizde huzur vardı ve geçinip gidiyorduk. Ta ki ablam boşanıp yeğenimle yanımıza taşınana kadar...
Elbette biz ailesi olarak onları sokakta bırakacak halimiz yoktu.
Onlar da bizim kanımız canımız...
O yüzden de aynı evde yaşamaya başladık.
Ancak bu durumda evimiz bir zaman sonra bize küçük gelmeye başladı. Çaresiz borca girdik ve daha büyük bir ev satın aldık. Bu yeni evde yaşamaya başladığımızdan beri, inanılmaz bir huzursuzluk var. Herkes birbirine bağırıyor çağırıyor.
Evde hiç kimse mutlu değil, yüzümüz asla gülmüyor.
Her gün, her akşam bir şekilde kavga gürültü mutlaka çıkıyor.
Babam, ablam ve ben çalışıyoruz.
Annem de evde günlük işleri yapıyor. İş stresi ayrı, her akşam “Acaba yine evde kavga gürültü olacak mı?” stresi ayrı, eve gidince “Kavga çıkar mı?” diye endişelenmek ayrı. İnanılmaz kötü durumdayız.
Güzin Abla, ailecek aklımızı kaçırmak üzereyiz. Sizce ne yapmalıyız? Durum daha da kötüye gitmeden bir öneriniz var mıdır?
Ayrıca ben evlenme arifesindeyim ve nişanlımla bu yüzden tartışmaya başladık. Bu sorun bizi de etkiliyor. Bize ne tavsiye edersin?
Rumuz: Evdeki huzursuzluk

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama keşke bu giderek artan kavga gürültü konusunu biraz açabilseydin.
Sana daha rahat önerilerde bulunabilirdim.
Sonuçta tek sorunun ablanın boşanıp çocuğuyla eve geri dönmesi olduğunu sanmıyorum. Ama düşün ki ablan da evliliği yıkıldıktan sonra oldukça stresli olmalı.
Çocuğunu da alıp sizin yanınıza dönmek zorunda kalmak onun için de hiç kolay değildir.
Bu yüzden biraz olsun anlamaya çalışmalısın.
Ailene gelince, sanırım baştan beri sizde bir şeyler ters gidiyormuş.
Annenle baban çok iyi anlaşan bir çift olamamışlar. Ancak bu uyumsuzlukları onların problemi olmalıydı, siz evlatlarına sirayet etmemeliydi.
Şu anda ablan yüzünden yeni bir ev almak zorunda kalmanız, belki de hepinizin maddi sorunlarla karşılaşmanıza yol açmış olabilir... Bu da şu andaki ekonomik ortamda daha da bir önem kazanmıştır büyük ihtimalle...
Zaten son zamanlarda aile içinde yaşanan en önemli gerginliklerin altında maddi sorunlar yatıyor.
Senin nişanlı ve evlenme hazırlığı içinde olman aslında bütün bu yaşananların içinde en olumlu nokta.
Kızım ne bekliyorsunuz, bir an önce evlenin. Hem sen bu gergin ortamdan kurtulmuş olursun, kendi yuvanı kurarsın.
Anladığım kadarıyla sen bu evde kaldıkça, yaşadığın stres yüzünden, sevdiğin gençle gereksiz gerginlikler yaşıyorsun, bu da ikinizin mutluluğunuzu etkiliyor.
İşte bu yüzden düğünmüş, beyaz eşyaymış düşünmeden evlenin ve bu sorunları arkanızda bırakın.
Aile içindeki bu sorunlu ortamın sizin mutluluğunuzu da bozmasına fırsat vermeyin. Hatta ailelerden de çok fazla bir şey beklememenizi, yuvanızı kendi imkanlarınızla kurmanızı öneririm...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları