Yeni model TOFAŞ

Basketbol ateşi yanmaya başlıyor...

Haberin Devamı

Yeni model TOFAŞ

Önümüzdeki aydan itibaren takımlar, yeni sezon öncesindeki son hazırlıklarını tamamlayacak.
Yalnızca Bursa değil, yurt çapında gözler TOFAŞ’ın üzerinde.
Zira geçtiğimiz sezon hem Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde hem de Türkiye Kupası’nda son ana dek mücadelesini sürdüren bir kulüp vardı sahada...
‘Kulüp’ diyoruz çünkü elde edilen başarının kaynağı Başantrenör Orhun Ene’nin birikimi ve oyuncuların performansları olduğu kadar aynı zamanda saha kenarında da Genel Menajer Tolga Öngören önderliğinde geniş bir yelpazede gerçekleşen birliktelik vardı.
Bir takımın yalnızca 12 oyuncu ve teknik ekipten oluşmadığını gösterdi bu ‘aile tablosu’ bizlere...

Haberin Devamı

DAHA TECRÜBELİ VE KENDİNDEN EMİN OLACAK

Şimdi yeni bir macera başlıyor.
Bu kez omuzlarındaki yük daha da ağır.
Bursa’nın takımı, daha tecrübeli, daha kendinden emin bir şekilde özgüveniyle yeni sezonda parkede olacak.
Nitekim bunu transferlerde de görüyoruz.
Kağıt üzerinde bünyeye yeni katılan oyuncular, kendilerini daha önce kanıtlamış ve mücadeleci yönleriyle ön plandalar.
Şöyle bir bakacak olursak:
İlk olarak Barış Ermiş’in sözleşmesinin 2 yıl uzatıldığını gördük.
2015/16 sezonundan bu yana takımın bir parçası olan deneyimli oyun kurucu, TOFAŞ’ın alt ligden zirveye doğru gerçekleştirdiği yükselişte önemli bir pay sahibi oldu.
Güzel haberler de gecikmedi haliyle; kendisini ay yıldızlı forma ile yeniden izleme şansına eriştik bu süreçte.

ÖNEMLİ İSİMLERİ KADROYA KATTILAR

Akabinde Demonte Harper açıklandı.
Daha önce Zenit St-Petersburg formasıyla izlemiştik. NBA Yaz Ligi’nde Denver Nuggets forması ile iki kez şans bulan, bunun yanında EuroCup tecrübesiyle de atmosferi yakından soluyan şutör guard, 1 ve 2 numarada da oynayabiliyor.
Kısa süreç içerisinde Kyle Weems, Muhaymin Mustafa, Jeff Whitney ve Dainte Garrett da kadroya dahil oldu.
Kyle Weems’i son 2 sezondur Beşiktaş Sompo Japan forması ile görüyorduk. Tolga Öngören, Weems için “Kazanmayı arzulayan hem Bursa’ya hem de bizim yapımıza uyacağını düşündüğümüz bir oyuncu” yorumuyla güvenlerini ortaya koydu. Weems’in de kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynaması, FIBA Şampiyonlar Ligi deneyimine sahipliği ve 1.98’lik boyu ile pota altı üstünlüğü TOFAŞ’a katkı sağlayacaktır.
Muhaymin Mustafa ise, geleceğe dönük bir transfer olarak göze çarpıyor. 1999 doğumlu oyuncu, Ümit Milli Basketbol Takımı’nda da görev yapıyor. Kiralık olarak Anadolu Efes’ten kadroya dahil edilmesi, İstanbul ekibinin kendisine yönelik beklentilerini doğruluyor.

Haberin Devamı

NBA’DE BAŞARILI OLDULAR

Şimdi gelelim, en etkili 2 oyuncuya...
Geçtiğimiz sezon TOFAŞ’ın özellikle iç saha maçlarında gördüğümüz detaylardan biri, seyirci ile ateşi yaktığında savunmanın sertliği ve rakibi bezdiren topa baskısıydı.
Bu noktada Jeff Whithey de kadroya katıldı.
NBA’i yakından takip edenler deneyimli pivot, New Orleans Pelicans’taki başarılı grafiğinin ardından Utah Jazz’ın yolunu tutmuş ve son olarak Dallas Mavericks’te forma giymişti.
Ribaund ve bloklarının yanı sıra, agresif savunmasıyla da ön plana çıkan Withey, 2.13’lük boyu ile birlikte pota altında önemli bir güç kaynağı haline gelecek.
Skorer bazda ise, Raymar Morgan’ın yokluğu aranır mı hep birlikte göreceğiz ancak rakamlarına bakıldığında da tartışma götürmeyecek bir oyuncu daha geldi kulübe: Diante Garrett.
NBA’de Utah Jazz ile boy gösteren ancak belli ölçülerde aşının tutmadığı oyuncu, kendisini adeta kıtanın dışında buldu.
Son 2 sezon ortalamaları bir hayli dikkat çekici...
Oyun kurucu pozisyonunda görev alan Garrett, Toyota Alvark Tokyo’da 62 maçta 18.3 sayı ve geçen sezon FIAT Torino Auxilium’da 29 maça çıkıp 13.6 sayı ortalaması ile oynadı. EuroCup tecrübesi de bulunan Garrett, 16 maçta 14.6 sayı ortalamasıyla takımına katkı sağlarken, özellikle TOFAŞ’ın hücum organizasyonunu çeşitlendirecek bir isim.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA HAZIRLIK MAÇLARI OYNAYACAK

Tüm bunlar etrafında genç oyuncular adına da güzel hamleler yapan TOFAŞ, Bursa’daki hazırlıklarının ardından Antalya’ya gidecek. 7 Eylül’de burada Bahçeşehir Koleji ile yapılacak olan hazırlık maçıyla temponun startını verecek olan Bursa temsilcisi, Gloria Cup’ta Euroleague ekipleri Zalgiris Kaunas ve Anadolu Efes ile önemli maçlara çıkacak.
Akabinde geleneksel hale gelen 18.’si düzenlenecek Uluslararası Crowne Plaza Bursa Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası ile Bursalı seyircisinin karşısına çıkacak olan TOFAŞ, son olarak yine Bursa’da Banvit ile oynayacağı maçın ardından hazırlıklarını tamamlayacak.
Şunu biliyoruz ki TOFAŞ mücadele yönünü ortaya koyduğu sürece, Bursa basketbolunun yükselen değeri olmaya devam edecek.
Belki kim bilir, bunu da bu sezon bir kupa ile taçlandıracak.
Hep birlikte göreceğiz...

Yazarın Tüm Yazıları