Yaşattığınız gurur için teşekkürler

Bursa basketbolu adına ‘Peri Masalı’nda geçen bir süreç yaşadık.

Haberin Devamı

Basketbol ateşinin, kentin dört bir yanında yandığı ve insanların sporun bütünleştiriciliğinde birleştiği bir gece oldu.
Sonuçtan bağımsız olarak; Frutti Extra Bursaspor’un, 7Days EuroCup’ta final başarısı göstererek yaşattığı gururun en önemli kazanımı buydu.
Dilerseniz buna biraz değinelim;

Yaşattığınız gurur için teşekkürler

BAŞARI KENTTEKİ BASKETBOL ATEŞİNİ ALEVLENDİRDİ

Bursa, aslında 90’lı yıllardan beridir basketbol bilinciyle bezeli, bunun heyecanıyla yaşayan, görünür de futbol olsa da aslında basketbol niteliğini de son derece yüksek hissettiren bir nitelikteydi.
Bu sebeple de Atatürk Spor Salonu bir mabet haline gelmiş, pek çok kitleden pek çok kesimi bir arada buluşturuyordu.
Son dönemlerde arka arkaya gelen başarılar, doğru planlama ve organizasyonlar bu ateşi yeniden alevlendirdi.
Nitekim final gecesine de baktığımızda, tıpkı bir milli maç edasıyla her yaştan insanın, her düşünceden, her takımdan insanın tek bir noktada buluştuğunu gördük.
İşte başta kaydettiğimiz sporun birleştiriciliğinin en önemli olduğu kadar, bu aynı zamanda güzel işlerin gerçekleştirildiğinde sağladığı dinamizm ile birlikte ödüllendirilmesidir.
Bu kapsamda; Bursaspor Basketbol bünyesindeki herkese, ‘Frutti Extra Bursaspor’ markasıyla taçlandıran tüm gönül verenlere, sonsuz teşekkürler.
Zira bu ateş sönmeyecek.
Git gide, daha da büyüyecek.

Haberin Devamı

GELECEĞE DÖNÜK UMUTLAR DA ARTTI

Bursa, mevcut durumu itibarıyla birlikte İstanbul takımlarının hegemonyasında geçen bir süreçte, basketbola sunduğu değerler ile parmakla gösterilir bir kent haline büründü.
Değinecek öyle güzel şeyler var ki; Bursaspor çatısı altında birleşme, temsilcilerimizin doğru plan ve organizasyonları sonucunda transferlerin ciddi gelirler sağlayarak önemli arenalara seviye atlaması, salonların dolup taşması ve en önemlisi, her kesimi bir araya getirebilmesi.
O güzel heyecanları yaşatması...
Final gecesi eminim ki her basketbola gönül veren sporsever, bir gurur eşliğinde maçın sonunda takımı alkışlamıştır.
Alkışlamalı da; çünkü çok kısa sürede bu güzelliklerin yaşanması, aynı zamanda geleceğe dönük umutları da artırıyor.

Haberin Devamı

BURSASPOR AVRUPA ARENASINDA İTİBARA KAVUŞTU

Bunu da daha önceki yazılarımızda hep dile getirmiştik; Frutti Extra Bursaspor, yaptıklarıyla, projeleriyle, planlamalarıyla ve organizasyonuyla her daim umut aşılayan bir takım.
Peki yeter mi?
Bundan sonraki süreçte daha güzel şeyler için fırsatlar oluşacak.
Kulüp adını tüm dünyaya bu arenada da tanıtırken, oyuncu transferlerinden tutun da göreceği itibara dek finalist unvanıyla hep bu arenada hakkı teslim edilecek.
Bizler de bu atmosferin, bu güzelliğin bir parçası olacağız.

SON MAÇTA OYUNA GİRMEKTE ÇOK ZORLANDI

Takıma ve finale gelecek olursak;
Şu her zaman nettir; finale giden zorlu yol, her daim finalden daha kolaydır. Finalse, her şeyin mükemmel gitmesine ihtiyaç duyduğunuz tek andır.
Nitekim temsilcimizde de bunun biraz tedirginliğini gördük.
Her ne kadar buraya gelene dek çok olgun bir oyun karakterini parkeye yansıtsa da final atmosferinin de getirdiği bir takım parametreler nedeniyle oyuna girmekte oldukça zorlandı.
Bologna’nın yıldızlar topluluğu olduğunu ve bu final atmosferini en iyi bilen isimlerden kurulu olduğunu daha önce dile getirmiştik.
Nitekim ne yazık ki, takımın en yetenekli isimleri gününde bir oyun sergileyerek bu deneyimlerini gösterdi.

Haberin Devamı

AVRUPA İKİNCİSİ DE OLSA ŞAMPİYON KİMLİĞİNİ GÖSTERDİ

Bu anlarda bile temsilcimiz, her daim maçın içinde kalmaya, kopmamaya ve mücadelesini sürdürmeye devam etti.
Belki farkın 7’ye düşürüldüğü anlarda lehimize gerçekleşecek olan momentum, maçı çok farklı bir noktaya götürebilirdi ancak şunu da kabullenmek lazım ki, ne yaparsanız yapın böyle anlarda her şeyi mükemmelleştiremiyorsunuz.
Dolayısıyla takım oyunu bazında ellerinden gelen mücadeleyi gösteren temsilcimiz, sahadan mağlubiyet sonrası Avrupa ikinciliği ile ayrılsa da, şampiyon kimliğini de bizlere net bir şekilde gösterdi.
Elbette bu masalın da sonu olacaktı.
Ancak bu son, kupaya uzanılamasa da öyle kazanımlarla gerçekleşti ki Bursa basketbolu kültürü en zirve anlarından birini geride bıraktı.
Pek çok faydalarıyla birlikte.

Haberin Devamı

BURSASPOR ARTIK YARIŞMACI BİR TAKIM OLDU

Şimdi bundan sonraki süreçte temsilcimizin önemli sorumlulukları olacak.
İş daha yeni başlıyor.
Şayet bu takım kimliğini korunabilir ve mücadele, artırılarak devam ettirilirse Frutti Extra Bursaspor her daim bu seviyelerde kendini gösterebilir.
Zira artık yarışmacı bir takım kimliğine büründü.
Bu da bizleri geleceğe dair daha fazla umutlandırıyor.

Yazarın Tüm Yazıları