Vakıfköy kazandı

“Deneyimli oyuncular geçtiğimiz yıla oranla daha fazla geri planda kalırken, genç yetenekler sergiledikleri performanslarla birlikte kendilerini de gösterme fırsatı yakalıyor.”“Zorunluluktan fırsat doğması’, aynı zamanda bu genç oyuncuların potansiyellerini daha da geliştirmelerine, daha geleceğe dönük hamlelere de olanak tanıyacak.”“Bursaspor, Balıkesirspor karşısında; artıları ve eksileri de ortaya koydu. En büyük artısı, bu kez yenilen golün ardından ortaya konulan direnç ve oyundan düşmeme oldu.”

Haberin Devamı

Futbolun gerçeklerinden yola çıkacak olursak; başarı sağlayan ekiplerin arka planında her daim uyum, planlı bir yöneticilik anlayışı ve yeteneklerin potansiyellerini daha net ortaya koyabildiği oyun planları yer aldı.

Bazı istikrarsız grafikler dışında, ekol olmayı başaran kulüpler yıllardan beridir süre gelen kimliğini, geliştirerek devam etti.
Bursaspor da, altyapı kimliğiyle uzun yıllardır Türk futboluna hizmet ediyor.

BURSASPOR EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALIYOR

Her ne kadar; yakın süreçte bu çizgi çeşitli dalgalanmalar gösterse de, mevcut mali durum nedeniyle gençlerine sarılan kulüp, bu sezon verdiği emeklerin karşılığını alıyor.
Bugün gelinen nokta da, deneyimli oyuncular geçtiğimiz yıla oranla daha fazla geri planda kalırken, genç yetenekler sergiledikleri performanslarla birlikte kendilerini de gösterme fırsatı yakalıyor.
‘Zorunluktan fırsat doğar’ anlayışı hakim oldu son zamanlarda...
Böyle bir mücadeleyi geride bırakan Bursaspor, Balıkesirspor karşısında uzatma anlarında sonuca giderken; artıları ve eksileri de ortaya koydu.

Haberin Devamı

ARTISI GÖSTERİLER DİRENÇ OYUNDAN DÜŞMEMEK

Şüphesiz takımın en büyük artısı, bu kez yenilen golün ardından ortaya konulan direnç ve oyundan düşmeme oldu.
Balıkesir temsilcisi, golün ardından 5-10 dakikalık süreçte skorun verdiği güvenle daha organize ataklar gerçekleştirirken, Bursaspor orta alandan başlayan savunmasıyla bu bölümleri kayıpsız atlatmasını bildi.
Bahsi geçen 5-10 dakika önemli zira, bu sezon sergilenen performansta bu kısa sürelerde bile ciddi kırılmaların yaşandığını ve kayıp giden pek çok puana sebep olduğunu görüyoruz.
İkinci yarıda da daha baskılı bir oyun ortaya konurken; üçüncü bölgedeki verimsizlik, uzatma anlarında rakibin yaşadığı motivasyon düşüklüğünün de etkisiyle birlikte geride kaldı ve arka arkaya goller geldi.

BAYRAM HAVASI ESTİRİLMEMESİ GEREKEN FAKTÖRLER

Yine de ‘bayram’ havasının estirilmemesi gerektiğini gösteren işaretler de vardı sahada...
Öncelikle bazı mücadelelerdeki iyi oyun, kendi performansınız kadar rakibin de düşüncesiyle doğrudan etkili.
Bu da öyle bir mücadele oldu.
65’inci dakikadaki değişik ile başlayan Balıkesirspor’un geriye çekilerek, puana razı görüntüsü oyuna tamamen Bursaspor’un hükmetmesini sağladı.

Haberin Devamı

RAKİP DEĞİŞİKLİKLERLE SKORU KORUMAYA GİDİNCE...

Recep Aydın, ceza yayına yakın noktalarda daha fazla topla buluşup pas alışverişlerini yaparken, kanat oyuncuları da ortalarla gol arayışına girdi.
Ancak kalabalık ceza sahası içi savunmasında bu ortalar da sadece 24’te 6’lık isabet oluşturdu.
Normal sürenin son 5 dakikasına girilirken rakipteki iki değişiklik ile konuk ekip tamamen skoru korumaya yönelik hareket ederken; bir anlık fırsat yakalayan Bursaspor, bunu iyi değerlendirerek sonuca gitti.

TİMSAH ARTIK SOL KANATTA BİR TERCİH YAPMALI

İlk yarı ise savunma anlamında yine alarmların verildiğini gördük.
Bursaspor’un, sol kanadında artık bir tercih yapması gerekiyor.
Ya skora da yansıyan hücum gücünden faydalanılmaya devam edilerek buradaki savunma boşluğu göz ardı edilecek, ya da daha savunma gücü yüksek oyuncular tercih edilerek daha dengeli bir oyuna geçiş yapılacak.
Zira; geride kalan 5 maç özelinde Bursaspor, kalesinde yaşadığı tehlikelerin pek çoğunu sol kanadından gördü.
Balıkesirspor maçının ilk yarısında da bağıra bağıra kendini gösteren bu durum ile ilgili mutlak suretle teknik heyet çözüm üretecektir.

Haberin Devamı

GELECEĞE DÖNÜK HAMLELER OLANAK SAĞLAYACAK

Yeniden Vakıfköy’e dönecek olursak;
Sezon başından beri savunduğumuz nokta gençlik aşısı, enerji ve potansiyelleri oldu.
Bursaspor, sahip olduğu altyapı kimliğini daha da ileriye taşıyacak güçte.
Ancak yeteneği de, doğru oyun planları ve şanslarla şekillendirebiliyorsunuz.
Bu sebeple; ‘zorunluluktan fırsat doğması’, aynı zamanda bu genç oyuncuların potansiyellerini daha da geliştirmelerine, daha geleceğe dönük hamlelere de olanak tanıyacak.

Bunun için çok geç kalınsa da Bursaspor, bir şekilde bu sezonu değil, geleceğini kazanmak zorunda.
Geleceği de, sahadaki pırıl pırıl genç isimlerden geçiyor.
Dahası, takımın bireysel olarak değil de, bir bütün olarak değerlenmesi, Bursaspor adına sağlam bir temelin atılmasına da katkı sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları