Umut devam ediyor

Bursaspor, her daim tehdit oluşturabilecek ve sahip olduğu potansiyel ile birlikte de ‘sürprizleri’ olağanlaştırabilecek bir niteliğe sahip.

Haberin Devamı

Bunun esintilerine Giresun deplasmanında şahitlik ettik.
Bunca vaka ve sakatlığa karşın, sahaya çıkan gençlerin ortaya koyduğu yürek ve mücadele, Bursaspor kimliğinin, ağırlığını rakibine son derece hissettirdi.
Öyle ki; A’dan Z’ye maçın tüm parametrelerinde Bursaspor’un üstünlüğünü gözlemledik.

BAZI MAĞLUBİYETLER SİLKELENMEYİ GETİRİR

Mevcut şartlar altında, Süper Lig’e yükselmenin bu sezon kaçınılmaz olarak görüldüğü dönemde, neticede kaybedilen 3 puan her ne kadar bir yandan yaralasa da, bu mücadelenin sezonun kalan bölümlerinde yansıtıldığında, nice 3 puanları kazandıracağına inancımız tam.
Bilhassa; her ne kadar Giresunspor’un da vakalar ve sakatlıklardan yana canının sıkkın olduğunu belirtsek de, neticede 8 maçlık üst üste galibiyet serisi yakalayan ve ligin en formda takımına karşı mücadele verdiler.
Bazı mağlubiyetler ‘hayırlıdır’ esasen, silkelenmenin de yolunu açar.
Bu mücadelenin de böyle olduğunu düşünmek istiyoruz...

Haberin Devamı

KAĞIT ÜZERİNDEKİ AVANTAJ SAHADA OLURSA...

Asıl önemli nokta ise şüphesiz bundan sonrası olacak.
İçerideki Tuzlaspor karşılaşmasıyla başlayacak olan süreçte, bu maçın sonrasındaki 6 karşılaşmada Bursaspor, mevcut puan sıralamasında, alt basamaklarında yer alan ekiplerle karşılaşacak.
Kağıt üzerindeki bu avantaj, sahaya da yansıtılabildiği takdirde yeni bir yenilmezlik ve hatta galibiyet serileri görmek, imkansız değil.
Zaten şu ligin performansına baktığımızda, üst üste iki-üç maç kazanan ekiplerin bir anda 5-6 basamak birden tırmandığını ve kendisini tamamıyla, farklı bir noktada bulduğunu görüyoruz.

TİMSAH, SİSTEM TAKIMI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Giresunspor da bunun en büyük örneği...
Açıkçası, takımın ortaya koyduğu kimlikle play-off hattının uzağında kalsa dahi, bu yarışı son haftaya kadar sürdürebileceğini ön görebiliriz.
Aynı zamanda, Bursaspor bir sistem takımı olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.
Baktığımızda, kadro istikrarının çeşitli cezalar ve sakatlıklar nedeniyle sağlanamadığı dönemde dahi, belli bir oyun şablonunda sahada yer aldı ekip.
İlk haftaların telaşlı futbolu, yerini sakin ve kontrollü oyuna bıraktı ki; son dönemlerde elde edilen galibiyetlerin ana faktörünü de, bu ‘akıllı oyun’ oluşturdu.
Birçok genç oyuncunun da, benzer eğitimlerden geçtiği için kolay adaptasyon sağlayabildiğini de görmek, önümüzdeki dönemler için umut vadedici.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ 7 HAFTA KADERİ BELİRLEYECEK

Pek çok kesime göre, iyi futbolun sahnelenmediği Altınordu karşılaşmasında da, takımın özellikle ilk yarıda çok ciddi pozisyonlar yakaladığını, hatta maçı 2-0’a taşıyabilme fırsatlarından yararlanamadığını da hatırlatmak da fayda var.
Puan cetveli bizlere günlük güneşlik bir tablo sunmuyor olabilir, zira play-off hattındaki Altay ile puan farkı da bu haftanın ardından 5’e çıktı maalesef...
Kapanır mı?
Lig uzun bir maraton.
Şayet Tuzlaspor maçı ile başlayan, şu 7 haftalık süreç kayıpsız yahut minimum kayıpla atlatılırsa, 27. hafta sonunda belki de Bursaspor’u, play-off hattının içerisinde görebiliriz.

BU SÜREÇTE KENDİ KİMLİĞİNİ SAHAYA YANSITMALI

Haberin Devamı

Ancak diğer rakiplerin de benzer motivasyonlarının bulunduğunu unutmamak gerek.
Kaybedilen karşılaşmalara bakacak olursak, rakiplerin kötü süreçlerinde önemli bir direnç koyduğunu gördük ki, Altınordu maçı bunun bir örneği.
Bu sebeple, favori olunacak karşılaşmada da rakiplerin son durumlarının ne olduğu değil, Bursaspor’un kendi kimliğini sahaya yansıtabilmesi belirleyici olacaktır.
O veya bu şekilde, umut devam ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları