TOFAŞ’a soğuk duş

TOFAŞ Basketbol Takımı, son iki mücadelesinde gösterdiği takım oyunu ve sergilediği çıkış ile birlikte Pınar Karşıyaka karşısına çıkarken, ‘şok’ sayılabilecek bir mağlubiyet aldı.

Haberin Devamı

Zorlu randevunun ilk anından, son topa dek oyun tamamen İzmir ekibinin hakimiyetinde geçerken; ara ara gösterilen dirençler, Raymar Morgan’ın ceza atışlarıyla kırılırken, pota altındaki savunma da üçüncü periyot harici yetersiz kalınca, sonuç kaçınılmaz oldu.

HÜCUM RİBAUNDUNU KAYBEDİNCE İSTEDİĞİNİ ALAMADI

Her ne kadar 8 oyuncusundan skor katkısı alabilen TOFAŞ, maçı sürekli geriden takip ederek, bir nevi ‘galibiyete’ ilişkin umut da vadetmedi.
Aslında maçın parametrelerine baktığımızda; dış ve iç atış isabetler, top kayıpları, savunma ribauntları gibi alanlarda iki takımın da benzer rakamlara imza attığını görüyoruz.
Ancak bu mücadelenin özelinde farkı bir nebze belirleyen; hem oyun ritmi, hem de hücum ribauntları oldu.
Rakibinden 7 hücum ribaundu daha fazla alan Pınar Karşıyaka, bunu özellikle de TOFAŞ Basketbol Takımı’nın dönüşe hazırlandığı anlarda gerçekleştirince; doğal olarak rüzgarı da her daim arkasında tuttu.

Haberin Devamı

SON BÖLÜMLERDE KISITLI HÜCUM GÜCÜYLE OYNADI

Buna bağlı olarak faullere başvuran Bursa temsilcisinde De Vaughn Purcell ve Jeremy Simmons gibi iki önemli isim de son periyotta faul problemine girerek oyun dışı kalınca, ekip son bölümleri kısıtlı hücum gücüyle oynamak zorunda kaldı.
Karşılaşmaya ilişkin de bir detay konuk ekipten Nusret Yıldırım’a açmak gerekiyor.
Karşılaşmayı 7 sayıyla tamamlamasına karşın, özellikle son periyotta gelen üst üste sayıları ile ev sahibi ekibin, umutlarını giderek azalttı.
Daha önceki randevularda da gördüğümüz ölçüde, sayıca az görünen katkısı öyle bir anda geldi ki, bir anda maçın gidişatını bir kez daha değiştirdi.

MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN OYUNLARI GÖREMİYORUZ

Gerek TOFAŞ, gerekse Frutti Extra Bursaspor’da sayı olarak az atan, ancak attığında da maçın kaderini değiştiren oyunları maalesef son yıllarda göremiyoruz.
Karşılaşma sonunda da TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene’nin görüşleri şöyledi;
“Pınar Karşıyaka, hak ettiği bir galibiyeti aldı. Biz zaten kazanmayı hiçbir şekilde hak etmiyorduk. Maçın sonunda belki skor yaklaştı ama zaten oyunun başından beri iniş çıkışlar gösterdiğimiz için son bölümde direncimiz düştü. Karşıyaka’yı tebrik ediyorum. Zaten iyi bir ekip kadro olarak da. Tabii ki bu ekipleri kendi sahamızda yenmek istiyoruz ama onları yenebilecek basketbolu da önce oynayacak seviyeye gelmek zorundayız. Şu anda o seviyede değiliz.”

Haberin Devamı

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR DİRENÇSİZ KALDI

LİGDEKİ bir diğer Bursa temsilcisi Frutti Extra Bursaspor da, Avrupa randevusunun ardından soluğu bir başka İzmir ekibi Aliağa Petkim Spor deplasmanında aldı.
Benzer bir olumsuz grafiğe de Frutti Extra Bursaspor imza atarken; karşılaşmanın ilk anından itibaren rahat bir oyun ortaya koyan İzmir temsilcisi, parkeden 108-80’lik galibiyetle ayrıldı.
Thomas Wimbush, Ege Arar, Kendrick Ray ve Ian Hummer dörtlüsünün toplam 88 sayılık katkı verdiği mücadelede, Bursa temsilcisi daha önceki randevularında da sergilediği üzere savunmada oldukça dirençsiz kaldı.

KIRILGANLIĞIN BAŞ FAKTÖRÜ İLK PERİYOTTAKİ SAYILAR

İlk yarı periyot başına 30 sayıyı potasında gören Frutti Extra Bursaspor, bu rakama hücumda yalnızca devre sonunda ulaşabildi.
İlk periyottaki 30-11’lik skor da, ilk anlardan kırılganlığın baş faktörlerini oluşturdu.
Sonraki yarıya baktığımızda oyunun dengelendiğini, hatta Bursa ekibinin daha derli toplu oyun ortaya koyan, hücum-savunma grafiğini daha dengeleyen bir performans sergilediğini gördük ancak, ilk yarıda oluşan fark maçın da sonucuna tesir etti.

Haberin Devamı

RİBAUND VE SAVUNMA SORUNU DEVAM EDİYOR

Bu maç özelinde de ribauntlar ciddi ölçüde fikir verecektir.
İzmir temsilcisi hücum ribaundlarında 8’e 3’lük, savunma ribaundlarında da 29’a 16’lık bir üstünlük sağladı.
Bu üstünlüğün çok büyük bir kısmı ilk yarıda gelirken; motivasyonun da tamamen düştüğünü bizlere gösterdi.
Buna İzmir ekibinin, yüksek yüzdeli oynaması da eklenince, bu kez Frutti Extra Bursaspor adına mağlubiyet kaçınılmaz hale geldi.
Sonraki randevulara ilişkin Frutti Extra Bursaspor’un, Başantrenör Tutku Açık’ın da daha önce ifade ettiği üzere ribaund ve savunma konusunu çözmesi gerekiyor.
Aksi halde, gün geçtikçe uyum sağlayan, oyununu geliştiren ekiplere karşı oldukça zorlanacaklardır..

Haberin Devamı

FİNAL SPOR GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

TÜRKİYE Basketbol Ligi’nde heyecan başlarken; Final Spor sezona, Manisa Büyükşehir Belediyespor’u konuk ettiği mücadele ile başladı.
İlk yarısı dengede geçen mücadelede de, ikinci yarı bambaşka bir oyun ortaya koyan Bursa ekibi, parkeden 73-59’luk galibiyetle ayrıldı.
Bursa temsilcisinde Gurur Baybora’nın 18 sayı ile katkı verdiği maçta; Alparslan Uruk 13, Terrell Glenn Allen 13, Christopher George Harris 11 sayısıyla galibiyetin mimarlarından oldu.
Geçtiğimiz sezon yakaladığı ivme ile birlikte, Süper Lig için iddialı hale gelen ve pandemi süreci nedeniyle liglerin iptalinden önce de, performansıyla umut veren Final Spor, bu açıdan yeni sezona oldukça güzel bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

BU ÇİZGİYİ SÜRDÜRÜRSE BAŞARILI OLUR

Dış atışlarda etkinlik de Bursa temsilcisi adına artı yazdı.
Manisa ekibi ise sadece Calvin Jerome Godfrey ile varlık gösterirken, deneyimli oyuncunun 21 sayısının dışında çift hanelere ulaşan bir oyuncunun daha olmaması, maçta ciddi ölçüde dirençlerini kırdı.
Final Spor da bu çizgisini sürdürdüğü sürece ligde başarılı olacaktır.

DUDAK ISIRTAN OYUNUYLA BUDO GEMLİK BASKETBOL

TÜRKİYE Basketbol Ligi’ne iyi başlayan bir diğer ekip de BUDO Gemlilk Basketbol oldu.
Semt77 Yalovaspor’u ağırlayan Bursa temsilcisi, parkeden 81-72’lik galibiyetle ayrıldı.
İlk üç periyot dahilinde başa baş geçen mücadelede, son periyotta oyuna ağırlığını koyan Bursa ekibi, 27-16’lık periyot skoruyla üstünlük sağladı.
BUDO Gemlik Basketbol adına, özellikle son periyotta ortaya konan oyunla birlikte kazanılan bu maçın anlamı büyük.
Zira, geçtiğimiz sezon takımın en büyük problemlerinden biri de kırılgan yapısı ve son periyotlardaki ‘rakibe cevap verememe’ anlayışıydı…
İlk maç özelinde, bunun gerçekleşmemesi umut vaat edici.
Zira Yalova ekibine de baktığımızda, Federasyon Kupası’nda sergiledikleri performansın dudak ısırttığını görüyoruz.

CİDDİ DERSLER ÇIKARTMIŞA BENZİYOR

Finalde kaybetmelerine karşın, o noktaya gelene dek Final Spor ve BUDO Gemlik Basketbol’u iyi bir oyun ortaya koyarak yenmişlerdi.
Son gelinen noktada ise Bursa ekibinin, yenildiği bu mücadeleden ciddi dersler çıkardığı ve bunu da son ana dek uyguladığı görülüyor.
Geçtiğimiz sezon da BUDO Gemlik Basketbol, aslında birçok maçta ortaya koyduğu oyun ile birlikte rakiplerine tehdit oluşturabilecek bir takım kimliğini göstermişti.
Diliyoruz bu sezon, elde edilen tecrübe ile birlikte kendilerini üst sıralarda göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları