Tofaş ritmini buluyor

TOFAŞ Basketbol Takımı, gün geçtikçe kimliğini bulmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Oluşturulan kadro bazında, ne denli iddialı olduğunu gösterebilen ekibin sezon başında yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında, önümüzdeki günlerde daha kompakt bir oyun göreceğimiz aşikar.
Bu bağlamda geçtiğimiz haftayı Afyon’da geçiren Bursa temsilcisi, HDI Sigorta Afyon Belediye karşısında 89-75’lik galibiyetle parkeden ayrıldı.
İlk 3 periyot içerisindeki oyun üstünlüğü ile rakibinin fişini çeken TOFAŞ, son bölümde rölantiye almasına karşın, yine farklı bir skorla kazanmasını bildi.
Yine önceki hafta da, Büyükçekmece Basketbol karşısında ortaya konan oyun, ciddi bir toparlanma sinyalleri verirken, oyuncu performansları da gelişmeye başladı.

TAKIM BÜTÜNLÜĞÜ UMUT VADEDİYOR

Kısa sürede istikrar sağlayan Semaj Christon, takımın skor yönünü sırtlamasının yanı sıra, set hücumlarına olan katkısıyla da öne çıkıyor.
Yeni transfer DeVaughn Akoon-Purcell’in de kısa sürede adapte olarak, Afyon ekibi karşısında 18 sayı kaydettiğini ve takımın en skorer ismi olduğunu da ifade etmek gerekiyor.
Ancak, yarına umut veren en önemli detaylardan biri kuşkusuz ‘takım bütünlüğü’ oldu.
Afyon’da süre alan 10 oyuncudan 9’u skora katkı verirken, süreler de dengeli bir şekilde paylaştırıldı.
Elbette bunda maçın erken kopmasının etkisi büyük ancak, yeri geldiğinde yakalanan ivmeyi koruma ve skor avantajındayken de ritmi kaybetmemek önemli.

Haberin Devamı

KİLİT NOKTA: GÜCÜ EKONOMİK KULLANABİLMEK

Son periyottaki skorun 23-16 Afyon ekibi lehine sonuçlanması, motivasyon ve süre gelen değişikliklerin sonucu olsa da, gücü ekonomik kullanabilmek bu haftaların kilit noktası.
Neticede ilk haftalar, TOFAŞ için yeni bir düzeni oturtma adına kritik önem taşıyor.
Özellikle de fiziksel ve mental açıdan yoğun bir süreçten geçen, bu sürede de oyun kimliğini oturtma anlayışında bir ekip var parkede.
FIBA Şampiyonlar Ligi’nin henüz başlamaması da ayrı bir avantaj.
Bu süreçte lige ve fiziksel gücünü yükseltmeye odaklı TOFAŞ, önümüzdeki günlerde daha da güçlenecektir.

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR’UN SAVUNMA PROBLEMİ

SEZONA iyi bir başlangıç yaparak ligdeki ilk iki maçını galibiyetle kapatan, hafta arasında da Slovenya’dan hükmen galibiyetle dönen Frutti Extra Bursaspor, sergilediği bu çıkışın moraliyle Gaziantep Basketbol karşısına çıktı.
Oyunun bütününde, pek çok kez performansında dalgalanmalar görülen Bursa temsilcisi, parkeden bu kez 90-78’lik skorla mağlup ayrıldı.
Mücadelenin geneline baktığımızda; takım oyunu, belli sürelerde korunsa da savunmada yaşanan zafiyetler, bir bakıma sonucu hazırladı.
Özellikle uzun sürelerdir dış atış geleneği olan, yabancı tercihlerinde de her daim belli bir seviyede katkı almayı başaran Gaziantep Basketbol, Bursa ekiplerine karşı da sürekli ters gelen bir takım oldu.

Haberin Devamı

TİMSAH’IN HÜCUM TEHDİDİNE SAVUNMA EKLENMELİ

Frutti Extra Bursaspor, her iki yarının da kilit noktalarında öne geçme şansını yakalamasına rağmen, rakibin cevaplarını engelleyemedi.
Haliyle, Kenneth Kadji ve Malik Newman’ın da gerek hücumda, gerekse işin savunma boyutundaki ribaunt katkısı yeterli olamadı.
Şu bir gerçek ki; Bursa temsilcisi, sahip olduğu hücum potansiyeliyle birlikte rakiplerine karşı her zaman büyük tehdide sahip.
Ancak bu tehdit, savunma ile zenginleştirilemediği takdirde benzer oyun senaryolarıyla karşılaşacağız.
Bu sebeple, kazandığı ilk iki maçta rakiplerini 75 barajında tutması galibiyetlere götüren en önemli faktörlerden biriydi.

Haberin Devamı

AYAĞA KALDIRACAK TEK GÜÇ TAKIM BİRLİKTELİĞİ

Avrupa’da da yine Dolomiti Energia Trento’nun 93 sayı kaydettiğini hatırlatmakta fayda var.
Yeni transfer Metin Türen, 6 ribaunt katkısıyla bir nebze savunmaya yardımcı olsa da; rakibin 35 ribaunt ile tamamladığı bir mücadelede 27 ribauntta kalmak, kuşkusuz daha fazla opsiyon ve kazanma olanağı vermeniz anlamına geliyor.
Başantrenör Tutku Açık’ın da, özellikle ribaunt konusundaki hassasiyetini biliyoruz.
Oğuz Savaş da, bu noktada deneyimiyle birlikte katkı sunmaya çabalarken; takımı, savunma noktasında ayağa kaldırabilecek tek güç, yine takım birlikteliği olacak gibi duruyor.
Zira, kazanılan mücadelelerin ana etkenini, bu birliktelik oluşturuyordu.

Haberin Devamı

FEDERASYON KUPASI GERİDE KALDI

Geçtiğimiz hafta, Kocaeli’nin ev sahipliğinde Erkekler Federasyon Kupası’nın heyecanı yaşandı.
Kupada Bursa temsilcileri Final Spor ve BUDO Gemlik Basketbol da mücadele verdi.
Final Spor tek galibiyetini BUDO Gemlik Basketbol karşısında elde ederken; Gemlik ekibi ise çıktığı 3 mücadeleden de mağlubiyetle ayrıldı.

SAVUNMADA AYAKTA KALAMAYINCA VEDA ETTİ

Final Spor’un bu maçlar özelinde rakamlarına bakacak olursak;
71 sayı ortalaması ile oynayan takım, şampiyonluğa ulaşan Sigortam.Net’in bu sezonki top çalma ve ribaunt rakamlarını geride bıraktı.
Her ne kadar bu makas, çok büyük olmasa da savunma kimliğini sergileyen Final Spor, kırılma anlarında ayakta kalamayınca kupa, tek galibiyetle noktalandı.

Haberin Devamı

GÖSTERDİĞİ PERFORMANS UMUT VADETTİ

Semt77 Yalova Belediye ile oynanan mücadele de başa baş geçmesine karşın, bir türlü skor avantajını elde edemeyen ancak maçı da son topa kadar taşımayı başaran bir Final Spor vardı sahada.
Sigortam.Net’e 73-79, Yalova ekibine de 63-66 kaybedildi.
Yine de takımın gösterdiği performans, ligdeki hedefler açısından umut vadetti.
Adaptasyon sürecinin ardından, fiziksel gücün de yükselmesiyle birlikte Final Spor, tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ligde adından söz ettirecektir.

BUDO GEMLİK’İN ZAMANA İHTİYACI VAR

BUDO Gemlik Basketbol ise henüz zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi.
3 mücadelesini de kaybeden takım; ortalama 61 sayı kaydederken, potasında ise ortalama 87 sayı gördü.
Elbette çok dar bir rotasyonda mücadele vermeleri, henüz takım kimyasının oturmaması ve halen daha kazanılacak deneyimler, alınan sonuçlarda etkili.
Neticede bu maçların, sezon provası olduğunu düşünürsek; her iki Bursa temsilcisi de, pek çok ders çıkaracağı bir organizasyonu geride bıraktı.
Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla birlikte, sunulacak katkı her iki ekibi de ligde iddialı hale getirecektir.

Yazarın Tüm Yazıları