Spor Kenti Bursa

Bursa kenti, tarihi dokusunun yanı sıra sporun doğasına da sahip olmasıyla, adını uluslararası alanda da duyuruyor. ‘Amatör’ diye tabir edilen, her biri büyük özveri ve disiplin ile oluşturulmuş branşlarda sporcular mücadelelerini gösterirken, azmin neticelerinde başarılar da ülke sınırlarını aşmış durumda.

Haberin Devamı

Spor Kenti Bursa
Yakın tarihte düzenlenecek olan olimpiyatlar için de, ülkemizin en önemli altyapı noktalarından birini oluşturan kentimizde, spora teşvik hamleleri ve gururlandıran dereceler, her geçen gün daha da artıyor. Bu kapsamda; Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün ortaya koymuş olduğu organizasyonun payı da oldukça büyük.
Basketboldan, voleybola; atletizmden masa tenisine dek pek çok branşta yüzlerce sporcunun yanında olan kulüp, ‘Spor kenti Bursa’ vizyonunda da önemli bir rol üstleniyor. Özellikle son zamanlarda bir kez daha gerçekleştirdiği atılımlar ile ulusal bazda da takdirleri toplayan bu yapı, gerçekleştirdiği organizasyon ile adından önümüzdeki günlerde pek çok alanda söz ettirecek.

Haberin Devamı

HEDEF, SPORDA LİDER KENT

Spor Kenti Bursa
Hürriyet Bursa olarak, son zamanlarda gerçekleştirdiği atılımlar ile pek çok branşta başarıya koşarak, kentteki spor ateşini yeniden alevlendiren Bursa Büyükşehir Belediyespor’da, bu oluşumun önemli faktörlerinden Başkan Gökhan Dinçer ile konuştuk.
Bir ifade hemen dikkati çekiyor; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın destekleri doğrultusunda altyapıya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yaparak hem daha fazla çocuğumuzu sporla buluşturmayı hem de Bursa’yı sporun lider kenti yapmak için uğraş veriyoruz.”
Nasıl ki son 2 yıllık dilimde kentte basketbol ateşi yeniden alevlendiyse, diğer branşlarda da Bursa’nın ayak seslerini duymak mümkün.
Bu noktada konulan hedef ise oldukça gurur verici.

‘TÜM DESTEĞİMİZİ VERİYORUZ’

Türkiye’nin ekonomisinde önemli yapı taşlarından biri olan Bursa’nın, sporda da benzer bir görüntüden, ‘lider’ nitelik kazanması, kentin her noktasında etkisini hissettirebilecek, gençlerin spora daha fazla yönelmesine umut aşılayabilecek bir detay.
Başkan, sözlerine şöyle devam ediyor; “Altyapı çalışmalarımızla sporu tabana yaymayı hedeflerken, bünyemizde bulunan sporcularımızın katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kulübümüzü, Bursa’yı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmeleri adına tüm desteğimizi veriyoruz.”
Son dönemlerde pek çok branşta elde edilen başarılar da, bu desteklerin meyveleri gibi adeta…

Haberin Devamı

BAŞARILAR GURUR VERİCİ

Spor Kenti BursaBaşarı için kuşkusuz yatırımlar, çok önemli bir temeli oluşturuyor. Özellikle futbola nispeten daha geri planda kalan branşlarda gösterilen mücadelenin, her bir teri daha da anlamlı. Sporcuların yer aldıkları şampiyonalarda elde ettikleri sonuçların, kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini ve gurur verdiğini niteleyen Başkan Dinçer, sözlerini şöyle sürdürüyor; “Tabii alınan dereceler de yapılan yatırımların doğruluğunu gösteriyor. Ferdi branşlarda elde edilen başarıların yanı sıra takım sporlarında da Bursa’ya yakışan bir mücadele sergiliyoruz. Son olarak kadın basketbol takımımızın elde ettiği şampiyonlukla gururlandık. Bursa’ya 15 yıl sonra Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşatmanın ve Süper Lig’e yükselmenin heyecanını taşıyoruz. Voleybolda da Efeler Ligi’nde başarıyla mücadele etmek istiyoruz. Masa tenisinde kadınlarda Süper Lig şampiyonluklarımızın yanı sıra diğer branşlarımızda da sporcularımız başarılı sonuçlar alıyor. Tekvandoda sporcumuz Hatice Kübra İlgün kulübümüz, Bursa ve Türkiye’ye Olimpiyat heyecanı yaşatacak. Kısa süre önce de kulübümüz güreşçisi Erkan Ergen, Makedonya’da düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonası’nda grekoromen stil 77 kiloda ülkemize üçüncülük kazandırarak hem bizi hem ülkemizi gururlandırdı.”

Haberin Devamı

22 BRANŞTA TÜRK SPORUNA HİZMET

‘Amatör’ branşlarda mücadele veren, bu mücadelelere de şahit olan herkesin gördüğü bir şey vardır. Zorlu ekonomik süreçte, gelir kalemlerinin de kısıtlı olduğu bir yapıda kaynak ayırmak ve bu kaynağı doğru bir şekilde kullanabilmek gerekir. Başarı için yalnızca ekonomik şartlar değil, aynı zamanda disiplinli, bütünleşen bir yapı da gerekir.
Baktığımızda kulüp bunu çok iyi başarıyor. 22 branşta Bursa ve Türk sporuna hizmet ediliyor. Bu süreçte yalnızca kazanan Bursa da değil, Türkiye oluyor.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Başkan Dinçer bu duruma ilişkin; “Yapılan yatırımlar, alınan tüm başarılar kulübümüz kadar ülke sporuna fayda sağlıyor. Kulüp olarak spora yatırımlarımız sürmeye devam edecek. Ayrıca sporcularımızın altyapıdan itibaren fiziksel ve zihinsel gelişimlerini önemsiyoruz. Sporcularımızın Bursa ve Türk sporuna dereceler kazandırırken, eğitim hayatlarında da başarılı olabilmeleri ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Daha fazla çocuğumuzu sporla buluşturarak sağlıklı fertler olmalarını ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmeyi başarabilmek bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAŞKAN AKTAŞ’IN ÇABALARI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, spora gönül vermesi ve destekleriyle kentin, bu alandaki yükselişinde önemli temellerinden birini oluşturuyor.
Baktığımızda; pek çok organizasyonlarda ve tesisleşme hamlelerinde, bizzat yerinden gelişmeleri takip ediyor. Bu kapsamda ortaya konulan çabaların önemi büyük. Zira uzun süreçten beridir dile getirdiğimiz üzere; Bursa her ne kadar futbol ile özdeşleşen bir kent olmasına karşın, aynı zamanda sporun tüm doğasını da yansıtıyor.
Bugün baktığımızda pek çok branşta sporcularımız, Bursa’nın altyapısından yetişerek, imkanlar dahilinde kendilerini geliştiriyor, uzun vadede bu durum Türkiye’nin başarısına katkıda bulunuyor. Bu durum öylesine bir rutin haline geldi ki, artık aileler de çocuklar için de çok güzel bir fırsat oluşuyor.
Eski zamanlarda yalnızca çocuklarını ‘futbola yazdırmak’ revaçtayken, artık çeşitli branşlarda sporcular görüyoruz.
Bu da, uzun süreçten beridir atılan adımların, gerçekleştirilen projelerin ve devamlılığın bir sonucu gibi adeta…

Haberin Devamı

BURSALILAR, SPORA DOYACAK

Pandemi etkisi nedeniyle her ne kadar sporseverler, müsabakalardan uzak kalsa da; umuyoruz ki, bu etkinin azalmasıyla birlikte tribünler yeniden dolacak.
Şimdiden söyleyelim; Bursalıları bu noktada yorucu bir süreç bekliyor. Bir yanda Bursa BŞB Kadın Basketbol Takımı’nın da Süper Lig’e katılmasıyla güçlenen basketbol, diğer yanda voleybol, bunun yanı sıra; atletizm, yüzme, masa tenisi müsabakaları… Bir de olimpiyatlarda Bursa tabanlı sporcuların ayrı bir gururu ve heyecanı. Her açıdan Bursa sporu için son dönemlerde gurur verici şeyler yaşanıyor.
Diliyoruz ki, bu ivme yükselerek devam edecek.

Yazarın Tüm Yazıları