Bursaspor’da potansiyel var

Avrupa’daki son randevularda gelen galibiyetler, toparlanma sinyalleri oluştururken; Büyükçekmece mücadelesiyle birlikte bench katkısının ne denli önemli olduğunu gördük.

Haberin Devamı

49 sayılık bench katkısı var ki, bu sayının 27’sinin Munford’a ait olduğunun altını çizmek gerekiyor.
Sezon ortalaması 12 sayı olan ABD’li guard, gerçek bir lider gibi oyununu parkeye yansıtarak takımının galibiyete ulaşmasında en etkin rolü oynadı.
Kadji-Oğuz-Metin üçlüsü de, pota altı oyunlarındaki verimlerini üst seviyelere doğru çekerken, doğrusu sezona dair beklentilere cevap veren bir takım görüntüsü oluştu.
Özellikle de, yakaladıkları ivme ile dikkat çeken ve hücum potansiyeli oldukça yüksek Büyükçekmece, üçüncü periyotta 16 sayıda tutuldu ki, bu da maçın kontrolünü tamamen Bursa temsilcisi lehine çeviren ana etkenlerdi.
*
Potanın Timsahları, takviyeler ile birlikte takım bütünlüğünü ortaya koyduğunda, önemli bir derece elde edebilecek potansiyelde bir ekip.
Gerek bunu oyuncuların yetenek ve deneyimlerinde, gerekse bazı mücadelelerde ortaya konan performanslarda görebiliyoruz.
Ciddi bir sınavı geride bırakan ekip, şimdi yeni bir meydan okumaya çıkacak.
Bugünkü Beşiktaş deplasmanı, her anlamda Frutti Extra Bursaspor için belirleyici mücadelelerden biri olacak.
*
Siyah beyazlılar da, özellikle Bandırma basketbol ekolü üzerine inşaa ettiği yeni sistemiyle oldukça başarılı işlere imza atıyor.
Yine bir hücum potansiyeli yüksek rakibi karşı, Bursaspor’un savunmasının sertliği bir anlamda kazananı da belirleyecek.
Bench katkısının önemine yeniden değinecek olursak;
İlk 5’ler ne kadar iyi bir başlangıç önemli olsa da, sonraki dakikalarda maçın gidişatını kenardan gelen katkılar belirliyor.
Bu kapsamda, Bursaspor cephesi COVID-19 vakaları nedeniyle oldukça sıkıntılı anlar yaşarken, bu katkıdan da pek çok maçtan mahrum kaldı ki, kimi maçlara 7-8 kişilik kadro ile çıkma zorunluluğunda kaldı.
*
Geçtiğimiz sezon sergilediği performans ile, beklentileri yükselten ekibin, mevcut sezondaki performans düşüklüğünde, kuşkusuz pandeminin etkisi de göz ardı edilemez.
Gerek vakalar, gerek taraftardan uzak kalmasından ötürü ciddi anlamda ekip sıkıntılı bir sezonu geçiriyor.
Bu kapsamda ortaya konan her mücadele de, takımı bir üst seviyeye taşımak için kilit öneme sahip.

Yazarın Tüm Yazıları