Bursa basketbolu bomba gibi geliyor

Basketbolda geçtiğimiz yıl önemli başarıların görüldüğü Bursa’da kulüpler, yeni sezon planlamalarını gerçekleştiriyor. Hedefler de bu doğrultuda yükselirken; kentteki basketbol alevi, yeniden parıldayacak.

Haberin Devamı

Önceki sezonlarına kıyasla hayal kırıklığıyla noktalanan bir sezonu geride bırakan TOFAŞ, yeni sezon hamlelerine ilk olarak teknik heyetten başladı.
Takımı Yunan Koç Dimitris Priftis’a emanet eden Bursa kulübü, 3 yıllık kontrat ile birlikte duyduğu güveni de bir nevi gösterdi.
Ülkesinin ekiplerinden Aris’te sergilediği başarı ile 2016’da sezonun en iyi başantrenörü olmasının ardından yolu Rusya’ya, UNICS Kazan’a düşen deneyimli çalıştırıcı; buradaki 4 yıllık sürecinin son demlerinde ekibini EuroCup ve VTB Ligi finalistliğine taşıdı.
Elbette bu başarı Panathinaikos’un gözünden kaçmadı ve 53 yaşındaki başantrenör, Pana ile de ulusal Süper Kupa’nın sahibi oldu.

MAVİ YEŞİLLİLER ROB GRAY İLE NEFES ALACAK

Tabii teknik heyetin belirlenmesinin ardından kulüpte rota çizildi.
Bu kapsamda ilk ve dikkat çekici transferlerden 2020-2021 sezonu EuroCup finalinin MVP’si Rob Gray kadroya dahil edildi.
Fransız temsilcisi AS Monaco Basket ile EuroCup şampiyonluğu yaşadıktan sonra geride kalan sezonda Euroleague deneyimi yaşayan Rob Gray, 2 numara pozisyonuna nefes aldıracaktır.

Haberin Devamı

KARAMAN’DAN YÜZDE 33’LÜK DIŞ ATIŞ BAŞARISI

Kulübün yerli hamleleri ise altyapısından yetişen İlkan Karaman ve 2001 doğumlu şutör gard Mustafa Kurtuldum oldu.
İlkan Karaman, Fenerbahçe’de beklenilen performansı sunamamasının ardından bir süre İstanbul kulüplerini gezdi ve ardından yurt dışına açıldığı rotada Cholet Basket ile Sharks Antibes formaları giydi.
Geçtiğimiz sezon Semt77 Yalova Basket formasıyla yüzde 33’ü bulan dış atış başarı ortalamasıyla ter döken Karaman, 27 maçta da 7.5 sayılık bir ortalama yakaladı.
Hücum katkısı bazında Yalova ekibinin kimyasına uygun bir şekilde katkı vererek, yeniden form düzeyini yükseltmiş bir görüntü veren Karaman’ın neler sunacağı merak konusu.

PRIFTIS SAVUNMA FAKTÖRÜNE ODAKLANACAKTIR

Bunun yanında Mustafa Kurtuldum transferi de, tam bir gelecek transferi.
Anadolu Efes’in A Takım kadrosuna 17 yaşında yükselmesi ve burada edindiği deneyimler ile birlikte kariyerinin, kozasından çıkma sürecini geçirecek.
Şimdilik takviyelerde sakinliğini koruyan TOFAŞ, özellikle yabancı oyuncu havuzunda da ciddi bir atağa geçecektir.
Henüz ilk anlar çok fikir vermese de; Yunan Koç’un karakteri ve kimyası düşünüldüğünde takımın, geçtiğimiz yıl yoksun kaldığı savunma faktörüne odaklanacağı, en olası senaryo görünüyor.
Zira sezon beklenildiği gibi ilerlememesinde, savunma faktörünün düşüklüğü, kırılganlığı ve teknik heyet bazında da sakinliği ve oyunun taktiksel yönünden eksik kalması, TOFAŞ Basketbol Takımı’nın kilit maçlardaki başarısızlığını öne çıkaran detaylardandı.
Açıkçası transferleri bir kenara bırakırsak teknik heyetteki tercih, takımın önümüzdeki sezonu adına umut vaat ediyor.

Haberin Devamı

DUSAN ALIMPIJEVIC KALDI TİMSAH’IN ELİ GÜÇLENDİ

GEÇTİĞİMİZ sezonu şairane bir şekilde geçiren Frutti Extra Bursaspor’da gelişmeler oldukça erkenden başladı.
İlk olarak bugünkü yapının oluşmasında büyük katkıları bulunan Nedim Yücel ile 3 yıllık daha sözleşme imzalanırken, bir o kadar önemli bir detay da Koç Dusan Alimpijevic’in takımda kalması oldu.
Özellikle de Avrupa’dan pek çok talibi bulunan Alimpjevic, kariyer basamaklarını da yeşil beyazlı ekip ile birlikte yükseğe taşırken, süreçte de kendisini büyük oranda geliştirerek rüştünü bir kez daha ispatladı.
Hatta performansıyla beğeni toplayan Onuralp Bitim de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takımda kalmasının en büyük faktörlerden birisinin Alimpijevic olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

POTANIN TİMSAHLARI’NDA 4 AYRILIK, 4 TAKVİYE

Bu süreçte ayrılıklar da yaşanırken; Birkan Batuk, Kevarrius Hayes, Metin Türen ve Andrew Andrews takımdan ayrıldı.
Takıma dahil olan oyuncular ise Anthony Clemmons, Ahmet Düverioğlu, Yiğitcan Saybir ve Enes Berkay Taşkıran oldu.
John Holland’ın geleceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

TECRÜBELİ OYUNCULAR SIRTLAYACAK

Clemmons’a baktığımızda kariyerinde Monaco, Igokea, Sassari, Türk Telekom ve San Pablo Burgos takımlarında forma giydiğini görüyoruz.
Hücuma olan katkısının yanı sıra savunma direnciyle de daha önceki takımlarında saygı uyandıran ve kariyer puanı toplayabilen deneyimli oyun kurucu, şüphesiz yeşil beyazlı takımın bu noktadaki eksikliğine çare olacaktır.
Bunun yanı sıra Ahmet Düverioğlu’nun, uzun yıllar Fenerbahçe’de forma giymesi ve burada edindiği tecrübelerin katkıları da, yoğun bir şekilde Bursa kulübüne yansıyacaktır.

Haberin Devamı

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR ARTIK KENDİNDEN DAHA EMİN

Henüz Frutti Extra Bursaspor için de transfer süreci sonlanmış değil ve önümüzdeki günlerde de takviyeler gelmeye devam edecek.
Takım için oluşturulabilecek öngörüyü ise yine teknik heyetin ustalığı ve bunun oluşturduğu takım kimyası sağlıyor.
Geçtiğimiz sezon elde edilen başarı da oyuncu mühendisliği ve kent ile takımın bütünleşmesinden geçiyordu.
Benzer bir durumu, yeni sezonda da görebiliriz.
Üstelik bu kez daha tecrübeli, daha kendinden emin ve kendine güvenen bir takım göreceğiz gibi görünüyor.
Her koşulda Frutti Extra Bursaspor, taraftar desteğiyle birlikte mücadelesini ortaya koyacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları