Bu yapılanma başarıya götürür 

Basketbol gibi, kısa vadeli yatırımların sonuç verdiği ve belli bir organizasyonu istikrarlı hale getirilebildiğinde, başarının bir noktada muhakkak gelebildiği bir branşta Frutti Extra Bursaspor, en güzel örneklerinden birini bizlere sunuyor.

Haberin Devamı

Uzun yıllar boyunca, kademe kademe ilerleyen başarı grafiğinde her daim ivme yakalayarak bugün en üst seviyede kenti temsil eden Frutti Extra Bursaspor, pek çok sıkıntılı süreçten geçmesine karşın; ortaya koyduğu direnç ile umut vaat ediyor.
Zira; pek çok ilkin yaşandığı geçtiğimiz sezon bakıldığında ekibin, kısa sürede lige olan adaptasyonu ve bilhassa taraftarıyla oluşturduğu etkileşim, Avrupa mücadelelerinin kapılarını açmıştı.
Dahası...

LİGİN PARMAKLA GÖSTERİLEN EKİBİ

Tehditkar ve dinamik bir görüntü çizmesiyle de, ligin parmakla gösterilen ekiplerinden biri haline gelinmişti.
Bu sezona gelindiğinde ise her ne kadar inişli çıkışlı bir grafik yaşansa da, sezon boyunca uğraşılan onca sıkıntının ardından takımın bir şeyi daha başardığını görüyoruz; istikrar.
Özellikle bu seviyede kalabilmek ve bunu üst üste ikinci sezonda da aynı çizgide sürdürebilmek, oldukça takdire şayan bir konu.
Pek çok kulübün mali sıkıntılar sebebiyle küçülmeye gittiği, birçok ekibin de maddi gücüne karşın oyun organizasyonunu sağlayamadığı bu dönemde; Bursaspor Basketbol, ortaya koyduğu mücadele ile takdir topladı.
Kulübün bu noktaya gelişinde önemli rol oynayan Başkan Sezer Sezgin ve Genel Menajer Nedim Yücel’e, kent basketbolu adına teşekkür etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

BURSASPOR’U COVID-19 VAKALARI ÇOK ETKİLEDİ

Şöyle bir sezonun geneline bakacak olursak;
Pandemi sürecinin, belki de ligde en çok tesir ettiği takımlarından biri oldu temsilcimiz.
Öyle ki, COVID-19 vakaları nedeniyle bazı maçlara eksik kadro ile çıkılma durumunda kalındı, son mücadelelerde Marial Shayok örneğinde olduğu gibi takımın pek çok kilit ismi de, ne yazık ki bu hastalık sebebiyle oynayamadı; oynayanların da yeniden kendilerini toparlama süreçleri biraz zaman aldı.
Teknik heyet değişiminin de olduğunu, hatta pandemi faktörlerinden biri olarak itici güç olan taraftar desteğinden mahrum kalındığını da ifade etmek gerek.
Bunlar bir takımın başa çıkması gereken en büyük zorluklardan biridir, maalesef Bursaspor Basketbol, kulüp olarak bu çeşitli zorlukları yaşadı, bunlarla mücadele verdi.

Haberin Devamı

SON MAÇLAR GÜZEL FİKİRLER VERİYOR

Neticeye gelindiğinde; oyun organizasyonun oluşması ve istikrarlı bir anlayış, zaman almasına karşın; son mücadelelerde takımın direncinin ve potansiyelinin hangi seviyelere dek çıkabileceğini gördük.
Takım, birlikte oynamanın deneyimini kazandıkça buna bağlı olarak performans değerleri de yükselirken, daha kendinden emin, kendine güvenen ve kırılma anlarında ayakta kalan bir ekip izledik.
Özellikle de son maçlar, bizlere bu noktada güzel fikirler veriyor.

TAKIM UYUM SAĞLAYINCA 6 MAÇTA 5 GALİBİYET GELDİ

Fenerbahçe Beko galibiyeti, ‘hedefsizlik’ üzerine kurulsa da; aslında verilen emeklerin karşılığının alınabilmesi adına büyük önem taşıyor.
Çünkü kulüp, yavaş yavaş üst seviyeye doğru yükselirken; bu galibiyetler, önümüzdeki süreçlerde takımın özgüvenine, takımın disiplin gücüne ve birlikteliğine büyük katkılar sunacaktır.
Nitekim bunu, Başantrenör Dusan Alimpijevic’in açıklamalarından da görüyoruz.
Her bir mücadelede saygılı açıklamaları, parkede ise heyecanlı tavırlarıyla kent basketboluna yeni bir hava katmış durumda.
Alimpijevic de, takıma adapte olmasının ardından farklı oyun varyasyonlarını yansıtarak, teknik becerilerini konuşturduğunda, takımın buna uyum sağlaması son 6 maçta 5 galibiyeti getirdi.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON PLAY-OFF’TA GÖRMEMİZ MÜMKÜN

Kaybedilen Anadolu Efes mücadelesinde ise takımın ilk yarıdaki mücadelesi rakibe dudak ısırtan türdeydi, bunu da eklemek gerek.
Netice itibarıyla, Galatasaray ve OGM Ormanspor maçları sezonun geri kalanı için bekliyor olacak.
Bu yolda en önemli başarı, önce bulunduğunuz konumu koruyabilmektir.
Frutti Extra Bursaspor, baktığımızda bunu başararak, başarının ilk ve temel adımını atmış durumda.
Bu organizasyon bütünlüğü gelişerek, büyüyerek devam ettikçe de önümüzdeki sezon play-off mücadelesinde temsilcimizi görmemiz oldukça yüksek.
Bir de taraftar faktörünün de devreye gireceğini düşünürsek...
Bu sezonun sonlarına doğru yaklaşsak dahi, önümüzdeki sezona dair kent basketbolu adına içimizde heyecan oluşuyor.
Dolayısıyla iyi organizasyonlar, iyi neticeleri getirirken; iyi basketbol da, kent basketbol dinamiğini harekete geçiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları