Güncel Öztürk

Aşırı Büyük Göğüsler Fiziksel Sorunlara Yol Açabiliyor

5 Nisan 2021
Aşırı büyük göğüsler kadınlar fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Fiziksel rahatsızlıkların başında kronik sırt ve bel ağrısı, omurga eğriliği (skolyoz), hareket kısıtlılığı, pişik, olduğundan daha kilolu ve yaşlı görünme, kıyafet bulma sıkıntısı gibi sorunlara yol açarken, psikolojik olarak da özgüven düşüklüğü ile mutsuzluğa sebep olabiliyor.

Meme küçültme estetiği nasıl yapılıyor?

Meme küçültme estetiği ile ortalama 2 saat içinde ideal meme ölçüsüne ve daha estetik bir görünüme sahip olmak mümkün. Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen operasyon ile göğüslerdeki meme dokusu fazlalığı alınabilir. Meme dokusu fazlalığı alınırken mümkün olduğunca göğüslerin süt bezi kanalları gibi doğal işlevinin korunması sağlanır. Kesiler iki türlü açılabilir. Bunlardan birisi göğüslerin alt kısmından yapılan ters T şeklinde kesiler, diğeri ise göğüs uçlarındaki areola denilen koyu alanın çevresinden açılabilir.

Estetik dikişler ile kesilerin görünürlüğü azaltılabilir. İyileşme devam ettikçe izler daha da belirsiz bir hal alır. Operasyonun ardından hastanın en az 20 gün boyunca destekleyici özel bir sutyen giymesi tavsiye edilir. Hastanede bir gece kalınması gerekebilir. Çalışmak durumunda olan hastalar bir hafta içinde işlerine dönebilirler. 1-2 ay boyunca ağır bir şeyler kaldırılmamalı, hafif yürüyüşler yapıp ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır.

Sırt, boyun ve bel ağrıları azalabiliyor

Kadınların olduğundan daha yaşlı ve kilolu görünmesine neden aşırı büyük göğüslerden kurtulmak kadınları fiziksel ve psikolojik açıdan kendilerini daha enerjik hissetmelerine yardımcı olur. Ayrıca kronik hale gelen sırt ve bel ağrısı şikayetleri de ortadan kalkar. Bele binen yük azalacağı için hastanın hareket kabiliyeti ve hareket etme isteği artar.  En önemlisi ise kadınlar istediği kıyafeti seçebilir, özgürce giyebilir, spor yapabilir, kısacası kendisini daha özgüvenli ve mutlu hissedebilir.

 

 

 

Yazının Devamını Oku

Burun şekli ameliyatsız düzeltilebilir

3 Nisan 2021
Burun estetiği operasyonlarının bazıları ameliyata gerek kalmaksızın da düzeltilebilir. Hastanın ameliyat ya da anestezi korkusu varsa ya da iyileşme süreci için yeterli vakti yoksa ameliyatsız burun estetiklerinden faydalanabilir.

Ameliyatsız teknikler ile burnundaki sorunlardan kurtulmak isteyen hastalar dolgu enjeksiyonu tekniklerinden faydalanabilir. Cerrahi teknikler ile benzer sonuçları sunan bu yöntem ağrısız, hızlı sonuç veren ve iyileşme süreci gerektirmeyen bir prosedürdür.

Ameliyatsız burun estetiğinde amaç buruna şekil vermek ve kontur uygulaması yapmaktır. Burun küçültme ve aşırı travmatik sorunlar hariç burundaki bütün şekil bozuklukları düzeltilebilir. Bu operasyonda botoks ve dolgu malzemelerinden faydalanılır. Dolgu maddeleriyle istenilen sonuçlara çok daha çabuk ulaşılır. Üstelik iyileşme süresini de gerek olmaz. Bu teknik ile burundaki kemer, asimetri gibi sorunları düzeltip, genel görünüşünüz iyileştirilebilir.

Hızlı ve güvenilir sonuçlar

Operasyon ortalama 15 dakika sürdüğü için öğle arası estetiği olarak bilinir. İhtiyaca göre botoks ve/veya dolgu enjeksiyonu tedavileri uygulanır. Kırışık tedavisinde kullanılan bu yöntemler artık tümsek, kemer, asimetri ya da burun ucu düşüklüğü gibi burun estetiği sorunlarında da kullanılmaktadır. Üstelik bu tekniklerden diğer yöntemlere kıyasla hemen sonuç alınır ve iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz. Ancak bu prosedür burnun boyutunu etkilemez, sadece burnun konturunu düzeltir, böylece burun daha estetik bir görünüme kavuşur. Ameliyatsız burun estetiği, bıçak altına yatmadan daha hoş bir görünüme sahip olmak isteyenler için oldukça uygun bir yöntemdir. Geçici bir prosedür olan bu işlemi kullanılan malzemenin türüne göre 1 ya da 2 yıl içinde tekrarlatmanız gerekir.

Bu prosedür, burundaki tümsek ve çıkıntılar gibi estetik kusurları düzeltmek için uygundur. Büyük çaplı burun hasarları ya da boyut küçültme için uygun bir prosedür değildir. Bu tip durumlar için cerrahi müdahale gereklidir. Cerrahi operasyon için yeterli vakti olmayan, narkoz ve ameliyat korkusu olan hastalarımız için uygundur. Eğer sizin de ameliyat korkunuz varsa ya da iyileşme süreci için bekleyecek süreniz yoksa bu tekniklerden faydalanabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Botoks ile Gummy Smile tedavisi

2 Mart 2021
Oldukça yaygın bir durum olan Gummy Smile, yani diş etlerinin fazla göründüğü gülümseme, üst dudağın yukarıya olması gerekenden fazla kalkması sonucu meydana gelir.

Buna birkaç farklı neden sayılabilir. Bunlardan biri, üst dudağın yukarıya çıkmasında görevli kasın fazla aktif olmasıdır. Bu durum kişilerin gülümserken rahatsız olmalarına neden olabilir. Günümüzde botoks ile kolayca giderilebilen bir durumdur.

Botoks uygulaması öncesinde hafif bir anestezi özelliği olan krem uygulanarak bölge uyuşturulur ve enjeksiyona hazırlanır.

Düşük dozda botulinum toksini iki burun deliği altına ve burnun dudağa kıvrımlandığı bölgeye uygulanarak kaslar zayıflatılır. Enjeksiyon sırasında hissedilen rahatsızlık genellikle çok az ve kısa sürelidir. Operasyon süresi 5-10 dakika arasındadır. Yaklaşık 3 gün içerisinde üst dudağın yükselmesi azalır ve daha az diş eti göstererek kendinizden emin bir şekilde gülümseyebilirsiniz. Tam sonuçlar tedaviden 2 hafta sonra elde edilir.

Tedavi sonrasında 4 saat boyunca botokslu bölgeye dokunmaktan ve ovalamaktan kaçınılmalıdır, dudağınıza makyaj ve masaj yapmak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Size özel prosedür sonrası bakım talimatları verilecektir. Bunlar haricinde günlük rutine rahatlıkla devam edilebilir.

Bilinmesi gerekenler

Kas ve sinir sisteminizi etkileyecek bir hastalığınız olup olmadığı, botulinum toksin ürünlerine alerjiniz ya da kullandığınız ilaç ya da ilaçlar hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Enjeksiyondan kaynaklanan kızarıklık, şişlik ve morarma gibi yan etkiler çok nadir rastlanır ve gerçekleştiğinde ise hemen geçer.

Etkisini yaklaşık olarak 4-6 ay boyunca gösterir. Sonuçların etki süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Tedavi kalıcı olmayan ancak uzun süreli sonuçlar verir. Bu sayede dudaklarınız değişen zevklerinize uyum sağlayabilir. Yaşlanma çizgilerinden kurtulmak için en iyi yol ise düzenli olarak 4 ayda bir tedaviyi tekrarlamaktır.

Yazının Devamını Oku

Ameliyatlı ve Ameliyatsız Burun Estetiği Operasyonları

9 Şubat 2021
Burun estetiği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın uygulanan estetik operasyonların başında yer alıyor. Kimi rahat nefes alamadığı kimi ise şeklinden rahatsız olduğu için estetik cerrahiye başvurur.

Kişinin ihtiyacına göre burnun şeklini ve işlevini değiştirmek için uygulanan operasyonlardır. Operasyonlardır diyorum çünkü hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemler uygulanabilir. Rinoplasti burun estetiği ameliyatlarıdır. Sıvı rinoplasti dediğimiz uygulamada ise enjeksiyon yöntemleri uygulanır. Çeşitli dolgu malzemeleri ve botoksla burun küçültme hariç burundaki birçok sorun giderilebiliyor. Ancak ameliyat kalıcı çözüm sunduğu için daha fazla tercih edilmektedir.

Burun estetiği ameliyatlarındaki gelişmeler

Estetik cerrahide en fazla gelişme kaydedilen estetik operasyon türü rinoplastidir. Günümüzde burun ameliyatları kırmadan, görünen kesi izleri oluşturmadan ve alçı ya da tampon kullanılmadan ortalama 1,5 saat süren bir operasyonla uygulanabilmektedir. Kapalı yöntemle kesiler burun deliklerinin içerisinden açılır. Kaleme benzeyen özel bir aletle kırma işlemi uygulanmaz. Bu sayede 1 hafta – 10 gün içinde burun iyileşmiş olur. Yeni burun şekli ameliyattan hemen sonra ortaya çıkar. 1 yıl boyunca iyileşme devam eder.

Burun estetiği basit bir operasyon mu?

Burun estetiği hasta için zahmetsiz ama cerrah için karmaşık ve zor bir operasyondur. Bunun nedeni burnun 3 boyutlu ve karmaşık bir yapıya sahip olmasıdır. Uygulamada minimal müdahaleler çok büyük farklar yaratabilir. Yüzün tam ortasında ve çok görünür olduğu hata payı çok düşüktür. Yüzün geneliyle ve karakteristik yapısıyla tam olarak uyum sağlamalıdır. Estetik ve işlevsel açıdan hatasız olmalıdır. Aksi takdirde uygulanacak revizyon ameliyatları özellikle hasta açısından birincil ameliyattan çok daha zahmetli olabilir. Bu nedenle burun estetiği kişiye özel tasarlanarak uygulanır.

Ameliyatın riski var mı?

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi burun estetiğinde de risk vardır. Neyse ki, rinoplasti riskleri küçüktür ve komplikasyonlar nadirdir. Ağrı hissedilmemesi için çoğunlukla genel anestezi uygulanır. Ameliyattan sonra hasta genellikle aynı gün evine gidebilir. Nadir durumlarda, mide bulantısı ya da izlenmesi gereken başka sağlık sorunları varsa bir gece hastanede kalınması gerekebilir. Birkaç gün başı öne eğmeyi gerektirecek fiziksel aktivitelerden uzak durulması gerekir.

Burun şekline nasıl karar verilir?

Yazının Devamını Oku

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

27 Ocak 2021
Blefaroplasti ile gözler daha canlı ve daha genç bir görünüm sağlanabilir. Blefaroplasti, göz kapaklarının işlevini ve kişinin özgüvenini artırır. Daha enerjik bir görünüm kazandırdığı için iş hayatında da avantaj sağlar.

Göz kapakları düşüklüğü ve göz altında torba oluşumunu düzeltilmek için uygulanan ameliyatlardır. Bu bölgelerde oluşan yağ birikintileri ve deri fazlalıkları alınır. Bu prosedür göz kası (orbiküler) yönetimi gerektirebilir. Bazı hastalarda, yüzün bu bölgesinin uyumunu sağlamak için tamamlayıcı bir ameliyat olarak kaş kaldırma estetiği de gerekebilir.

Operasyon süreci

Üst göz kapağı estetiğinde kesiler, göz kapaklarının doğal kıvrımlarına açılarak fazlalık olan deri ve yağ alınır. Sonrasında çok ince bir dikişle bu yara kapatılır. Bu sayede göz kapaklarında belirgin bir yara izi oluşmaz. Göz kapaklarının doğal görünümü korunabilir.

Alt göz kapağı estetiğinde ise kesiler, göz kapaklarının doğal kıvrımına yapılabileceği gibi transkonjuktival blepharoplasti tekniği ile göz kapaklarının iç kısmına da yapılabilir. Transkonjuktival teknik sayesinde deride görünür bir iz bırakılmadan kapakların altındaki yağ katmanına kolayca ulaşılabilir. Ardından oluşan yağlar çıkarılabilir.

İyileşme süreci

Hafif derecede iltihaplanma meydana geleceği için ağrı ve kuruluğu önlemek için ilaçlara ihtiyaç vardır. Ameliyatın ilk günlerinde başı yukarıda tutarak uyumak ve soğuk kompres uygulamak gerekebilir. İlk üç hafta zorlu fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır. Dikişler ameliyatın ilk 5 günü içerisinde alınır.

Blefaroplasti geçiren hastaların çoğu 2 veya 3 gün içinde okumaya veya televizyon izlemeye başlar. Ancak 2 hafta kadar kontakt lens takılamaz.

Genellikle işe veya bir hafta veya 10 gün içinde dönülebilir. Birkaç hafta güneş gözlüğü takmak ve göz kapaklarına güneş kremi sürmek gerekebilir. Genel olarak 3 ila 5 gün dinlenme ve 3 hafta boyunca güçlü aktivitelerden kaçınmak yeterli olacaktır.

Yazının Devamını Oku

Gözleriniz Sizi Yaşlı mı Gösteriyor?

22 Aralık 2020
Gözleriniz, insanların size baktıklarında fark ettikleri ilk özelliktir. Gözleriniz sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteriyorsa veya sizi yorgun ya da öfkeli gösteriyorsa, göz kapağı cerrahisinden faydalanabilirsiniz.

Göz kapağı estetiği nedir?

Blefaroplasti, üst ve alt göz kapaklarındaki fazla göz kapağı derisini ve bazı durumlarda göze yorgun ve kabarık bir görünüm veren kas ve yağlanmayı gideren cerrahi bir işlemdir. Prosedür ayrıca göz altındaki torbaları en aza indirmeye yardımcı olur.

Bu prosedüre kişiye daha dinlenmiş ve daha genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Kesiler, göz kapaklarının doğal kıvrımların yapılır, iyileştikçe neredeyse görünmez olurlar.

Gerekli olması durumunda göz kapağı ameliyatı sonuçlarını daha da iyileştirmek için yüz germe ve kaş kaldırma gibi diğer prosedürlerle birlikte yapılabilir.

Kimler için uygundur?

Çoğu hasta daha genç ve daha çekici bir görünüm elde etmek için bu ameliyatı seçer. Blefaroplasti, sigara içmeyen ve iyileşmeyi engelleyebilecek önceden var olan sağlık sorunları olmayan hastalar için en iyi sonuçları verir.

Nasıl uygulanır?

Bu prosedür, sedasyonlu lokal anestezi veya diğer prosedürlerle kombine edilmişse genel anestezi kullanılarak ayaktan tedavi olarak yapılabilir. İşlemin süresi, hastaya ve kişisel ihtiyaçlarına bağlı olarak bir ila üç saat arasındadır.

Yazının Devamını Oku

Daha Genç Bakışlara Sahip Olmak Mümkün mü?

3 Aralık 2020
Göz çevresi en çabuk yaşlanan, yüze ve bakışlara yorgun görünüm veren estetik deformasyonlar arasındadır. Alt ve üst göz kapaklarında sarkmalar, boşluklar, içe göçük görünüm, göz altı çukurları, koyu halkalar, göz kapağı deformitesi ve göz altı torbaları kişin olduğundan yaşlı görünmesine yol açabilir. Işık dolgusu ile bu sorunlar ameliyata gerek olmaksızın tedavi edilebilir.

Göz çevresinin yüzün diğer kısımlarına oranla daha çabuk yaşlanmasının nedeni göz çevresindeki yağ kaybıdır. Yaşlanma sürecinde gevşek üst göz kapağı derisi, içi boş üst göz kapakları ve göz altlarındaki torbalar ya da morluklar kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilir. Yaşlandıkça oluşan yağ kaybı; kırışık, deri katlanması, göz kapağı gevşekliği, göz torbası, kaş ve yüz sarkması gibi sorunlar oluşabilir. Hatta gözlerin ve yüzün daha zayıf, yorgun ve yaşlı görünmesine yol açabilir.

Işık dolgusu ile ameliyatsız tedavi

Işık dolgusu, göz çevresindeki boş alanların etrafına, hasta oturma pozisyonundayken enjekte edilir. Hem üst hem de alt göz kapağındaki sorunlar dolgu enjeksiyonu tekniği ile giderilebilir. Göz kapağı dolgu enjeksiyonu mutlaka klinik ortamda, alanında uzman bir cerrah tarafından uygulanmalıdır. Anestezi kullanımı gerekmez. Hyalüronik asit enjeksiyonu ile üst ve alt kapaktaki hacim boşlukları giderilebilir, içe çökük alanlar yükseltilebilir.

Bu sayede göz kapaklarının daha gergin durması ve ışığı tam olarak yansıtması sağlanır. Böylece göz kapaklarındaki sarkmalar, gevşemeler ve koyu halkalar giderilebilir. Göz kapağı dolgusu ortalama 10-15 dakika süren pratik ve hızlı bir uygulamadır. İlk kez uygulanan göz kapağı dolgusunun etkisi yaklaşık 2 yıl sürer, ancak sonraki enjeksiyonların etkisi çok daha uzun sürebilir.”

Nelere dikkat edilmelidir?

Operasyondan önce hastanın göz kapaklarındaki sorunların iyi analiz edilmesi ve enjeksiyon uygulanacak noktaların da doğru belirlenmesi gerekir. Göz kapağı derisi vücudun en ince derisidir, tolere etme kapasitesi düşüktür. İstenilen estetik sonucu elde etmek için göz kapağı dolgusu doğru noktalara ve eşit miktarda enjekte edilmelidir. Riskli bir bölge olduğu için sağlık merkezinizi ve cerrahınızı dikkatli seçmeniz gerekir.

INSTAGRAM

Yazının Devamını Oku

Ameliyatsız Estetiklerle Daha Genç Görünüm

24 Kasım 2020
Yüz gençleştirme süreci, özellikle cerrahi olmayan tekniklerdeki gelişmeler ile daha fazla tercih edilmeye başlandı. Özellikle virüs nedeniyle cerrahi operasyonların kısmen de olsa risk içermesi nedeniyle…

Yüz yaşlanması üç temel alanı içerir: cildin yüzeyi ve sağlığı, alttaki dokuların hacmi ve bu dokuların konumu. Cerrahi olmayan birçok gençleştirme seçeneği bu özellikleri ele almaktadır.

Cilt sağlığı iyileştirilebilir

Cilt gençleştirmede öncellikle cildin sağlığını artıracak Paris ışıltısı estetiği ya da PRP tedavisi uygulanabilir. Cildin ihtiyacı olan kolajen, hyalüronik asit ve vitaminler Paris ışıltısı yöntemiyle enjekte edilirken, PRP ile hücre tedavisi sağlanır. Cildin daha estetik görünmesi için çeşitli uygulamalarla leke tedavisi de uygulanabilir.

Enjeksiyon uygulamaları

Mimik kırışıklıkları oluşmaya başladıysa botoks enjeksiyonu yaşlanmaya karşı meydan okuyan ve en yaygın uygulanan ameliyatsız gençleştirme estetiğidir. Ciltteki aşırı kullanılan ifade çizgilerinin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için kullanılan botoks gibi malzemelere nöromodülatör enjeksiyonlar denir. Bu tedaviler, kırışıklığa neden olan aşırı çalışan kasların aktivitesini azaltarak yüz ifadesini dengeleyen enjekte edilebilir maddelerdir. En yaygın ifade kırışıklıkları arasında göz çevresindeki kaz ayakları, kaşların arasındaki çatık çizgiler veya alındaki yatay kırışıklıklar yer alır.

Enjekte edilebilir dermal dolgular, yaşlanma süreci, aşırı güneşe maruz kalma ve sigara içimi nedeniyle azalan hacmi geri kazandırmak için kullanılır. Özellikle göz altı, burun, ağız çevresindeki kırışıklıklar, dudak şekillendirmede dolgu maddeleri kullanılabilir. Dermal dolgu maddeleri ile yüz gençleştirme, cildi yenileme ve daha genç bir görünüm sağlamada oldukça etkili sonuçlar elde edilebilir.

Uygun şekilde kullanıldığında, nöromodülatörler ve dermal dolgular, sağlıklı bir cilt bakım programı ile bakım yapıldığında bireylerin görünüşünü iyileştirerek uyumlu ve dengeli bir yüz görünümü sağlar.

Cerrahi ve cerrahi olmayan gençleştirme estetikleri

Yazının Devamını Oku