Güncel Öztürk

Yüz gençleştirme estetikleri

19 Ocak 2022
Kırışık ve çizgilerin giderilmesi kısmen de olsa evet ama, aslında yüzün genç görünmesini sağlayan en önemli öge yüzün şeklidir. Üçgen yüz şekli gençliğin bir sembolü durumundadır. Üçgen yüz şekli için ise elmacık kemikleri ile çene hattının belirgin olması gerekir. Ardından kaş arası, alın, göz çevresi, ağız kenarları ve boyun bölgesinde kırışık ve çizgilerin bulunmaması gerekir.

Botoks ve dolgu enjeksiyonu ile çene yapısı da dahil olmak üzere tamamen şekillendirilebilir. Elmacık kemiği dolgusu ile yanaklarınız daha çekici hale getirilebilir. Kaş kaldırma botoksu ile gözleriniz daha fazla ortaya çıkarılabilir. Dudak dolgusu ile yüzünüze daha canlı ve çekici bir ifade verilebilir. Ardından ince çizgiler için botoks, derin çizgiler için ise dolgu enjeksiyonu teknikleri uygulanabilir.

Çene ve boyun bölgesi de gençleştirilebilir

Aşırı kare ve güçlü çene hattı erkeksi ifadenin en belirgin özellikleridir, ancak kadınlar için pek tercih edilebilir bir görünüm değildir. Bu gibi aşırı aşırı kare yüzlü kadınların, yüz şeklini oval hale getirerek daha yumuşak bir ifade vermek için masseter botoksu uygulanabilir. Masseter botoksu yüzün alt kısmını inceltmek için masseter kasına uygulanan enjeksiyon tekniğidir. Nefertiti botoksu ile çene altındaki sarkma ve katlanma gibi yaşlanma belirtileri giderilebilir.

Eğer yüz ile boyun bölgesi birleşik gibi duruyor, hatta boynunuzun altından sizi rahatsız eden sarkmalar bulunuyorsa, siz de massetter V hattı ve Nefertiti botoksuyla bu sorunlarınızdan ameliyata gerek kalmaksızın kurtulabilirsiniz.

Dinamik dolgu ile daha hareketli bir yüz

Estetik cerrahideki gelişmeler daha doğal bir görünüm ve zahmetsiz teknikler sağlamaya devam ediyor. Kırışıkların ana nedenlerinden birisi, mimik kullanımıdır. Mimik kullanımı ise dinamik kas gruplarının kontrolü altındadır. Bu bölgelerde oluşan derin kırışıkların tedavisinde mimiklerin hareket yeteneğinin azalmaması çok önemlidir. Dinamik dolgu enjeksiyonu tekniğinin ana hedefi ise mimik hareketlerini koruma altına almak.

Ameliyatsız estetik operasyonlarıyla iyileşme süreçlerine ihtiyaç olmaksızın, daha genç ve estetik bir görünüme sahip olmak hala mümkün. Ameliyatsız teknikler ile burun, çene, boyun, yanak, göz kapakları, dudak şekillendirme ve kırışık tedavisi 15-20 dakika içinde yapılabilmektedir. Eğer estetik sorunlarınızdan rahatsız oluyorsanız, alanında uzman estetik cerrahlardan destek alabilirsiniz.

 

Yazının Devamını Oku

Dolgun dudaklar çekiciliğin sembolü

18 Aralık 2021
Dudak dolgusu, dolgu maddelerinin dudaklarınızın içine enjekte edilmesi ile kalınlaştırarak daha şekilli bir hale getiren estetik bir işlemdir. Sorunları ve riskleri önlemek için deneyimli bir plastik cerrah ya da dermatolog tarafından yapılması gerekir.

Dudak dolgusu; tecrübe, bilgi ve estetik bakış açısı ister. Önemli olan enjeksiyon değil, enjeksiyonu kontrol eden eldir. Dudaklar yüzün en hassas bölgelerinden biridir ve uzun yılların deneyimine sahip bir cerrah tarafından şekillendirilmelidir.

Dudak dolgusu yüze enerjik bir görünüm kazandırır

Günümüzde birçok cerrah, dudak dolgusunda hyaluronik asit bileşiğini kullanmayı tercih ediyor. Çünkü hyaluronik asit cildin doğal yapısında da bulunan pürüzsüz bir etki yaratan ve sonuçlarının öngörülebildiği bir dolgu malzemesidir.

Hiyalüronik asitler, jel benzeri bir kaliteye sahiptir ve dudaklardaki eksik hacmi başarılı bir şekilde giderir. Doğal ve çok güvenlidirler. Alerjik reaksiyon riski yok denecek kadar azdır. Özellikle dudak ya da vermilyon sınırında daha fazla tanım isteyen yaşlı hastalar için dudaklara hacim kazandırırken çok etkili sonuçlar sağlıyor. Dudaktaki yaşlanma belirtilerini ve hacim eksikliklerini gidererek dudakları daha dolgun hale getirmekle kalmaz aynı zamanda dudakları çok daha pürüzsüz hale getirir.

Vücut, asitleri zamanla yavaşça absorbe eder. Enjeksiyonun genellikle son tedaviden beş ya da altı ay sonra tekrarlanması gerekir. Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre bu süre altı ila dokuz aya kadar uzayabilir.

Dudak dolgusu enjeksiyonu geri döndürülebilir

Eğer dudak dolgunuzdan herhangi bir sebepten memnun kalmazsanız ve çıkarılmasını yani doğal dudak yapınıza dönmek isterseniz, cerrahınız hyaluronidase adı verilen bir bileşiği enjekte edebilir, bu da hemen estetik operasyonun etkilerini tersine çevirir.

Acısız bir işlemdir

Yazının Devamını Oku

Yanak küçültme estetiği nedir?

7 Aralık 2021
Estetik cerrahide yanaklardaki aşırı yağ fazlalıkları liposuction tekniği ile alınarak azaltılabilir. Yanaktan yağ alma estetiği minimal invaziv içeren bir tekniktir. Ve prosedür yanakta iz bırakmayacak şekilde ağzın içerisinden gerçekleştirilir.

Yüz bölgesi, yaşlanmaya ya da kilo almaya bağlı olarak zamanla aşırı derecede yağlanabilir. Yanaktan yağ alımı prosedürü ile yanaktaki aşırı yağlanma giderilerek yüzün konturu yeniden şekillendirilebilir. Yüz gençleştirme ve inceltme estetiği prosedürlerinden birisi olarak estetik cerrahide kullanılan bir yaklaşımdır.

Yanakların doğal yapısında bukkal yağ yastıkları bulunmaktadır ve kişi yaşlandıkça bu yağ yastıkları yoğunlaşır ve tombul yanaklı bir görünüm ortaya çıkar. Bu biriktikten sonra kaybedilmesi zor olan bir yağ alanıdır. Yanaktan yağ alımı prosedürü işte bu bukkal yağ yastıklarını hedef alır. Tüm tıbbi prosedürler gibi riskleri ve iyileşme süresi vardır.

Yanak küçültme estetiği nasıl uygulanır?

Yanaktan yağ alımı ile hedeflenen alan yanak içinde bulunan bukal yağ yastığıdır ve ağzın iç kısmından küçük insizyonlar açılır. Ardından liposuction yöntemi ile yanaklardaki aşırı yağ birikimi çekilerek alınır. Prosedür yaklaşık bir saat sürer ve genel anestezi ya da bilinçli sedasyon yani lokal anestezi altında yapılır.

İyileşme süreci nasıldır?

Yanaktan yağ alımında uygulanan teknik ve kişinin genel cilt yapısına göre iyileşme süreçleri farklılık gösterir. Birkaç gün çiğneme hareketi yaparken çiğneme kaslarında hafif ağrı hissedilebilir. Prosedürün nihai sonuçlarının ortaya çıkması birkaç hafta sürebilir. Yanaktan yağ alımı işleminin sonuçları kalıcıdır. Bu neden ile operasyona karar vermeden önce çok iyi bir araştırma yapılmalı ve estetik cerrahtan tüm süreç hakkında ayrıntılı bilgi alınmalıdır. Yanaktan yağ alımında diğer cerrahi tekniklere kıyasla iyileşme süreci daha kısa da olsa, yine de belirli bir iyileşme sürecine ihtiyaç vardır. Unutulmaması gereken en önemli konu ise tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi bu prosedürde de iyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir.

İyileşme sürecinde enfeksiyon oluşmaması için cerrahınızın size sunacağı tüm bakım önerilerine maksimum derecede dikkat edilmesi gerekir. Cerrahınız size uygulama sonrası dikkat etmeniz gerekenleri bildirecektir.

Nelere dikkat edilmelidir?

Yazının Devamını Oku

Facelift (Yüz Germe)

2 Kasım 2021
Yüz germe, kaş sarkmaları, göz kapaklarındaki yağlanmalar, ağız çevresindeki kırışıklıklar gibi belirli durumları gidermek yerine yüze "canlanmış" bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Yaygın olarak yüz germe yanaklarda sönme veya sarkma, ağız çevresinde yaşlanma, çene çizgisinin (gıdı) kaybı ve boyundaki yaşlanmayı giderir. Bu sorunlar, kaş kaldırma, göz kaldırma ve cilt yenileme gibi diğer cerrahi yöntemler kullanılarak ayrı ayrı ele alınabilir.

Facelift (Yüz Germe) İşleminde Nelere Dikkat Edilir?

Yüz germe işleminize bir yaklaşım önermeden önce cildinizin kalınlığı, dokusu ve elastikiyeti, kırışıklıkların ve kıvrımların şiddeti ve kesilerin nereye yerleştirilebileceğini belirlemek için saç çizginiz incelenir.

Yüzünüzün genel yapısı incelenerek size en uygun operasyon planı çıkarılır. Fazla kilonuz varsa, yüz estetiği ameliyatı geçirmeden önce kilo verebilirsiniz.

Öncelikli olarak alt yüz ve boyundaki sarkmalara yönelik standart bir yüz germe işleminin aksine, orta yüz germe, gözlerin altındaki yanak bölgesinde erken yaşlanma belirtileri olan kişiler için faydalıdır. Ayrıca orta yüz germe, geleneksel yüz germe işleminin bir parçası olarak da yapılabilir.

Yaklaşımlardan birisi, alt göz kapağı kaldırmaya benzer. Alt göz kapağında küçük kesiler yapılır ve orta yüzün altındaki doku, yaklaşık %90 dikey ve %10 geri olmak üzere hafifçe kaldırılır. Oluşan fazla deri daha sonra çıkarılır.

Orta yüz germe yapmanın başka bir yöntemi de şakak bölgesinde küçük bir kesi yapmaktır. Bu küçük kesiler, kaş kaldırma için kullanılanlara benzer. Bu şekilde gerçekleştirilen orta yüz germe, kaş kaldırma ile birlikte de yapılabilir.

Orta yüz yeniden konumlandırılır ve sarkan yanak yağ yastığı alttaki kaslarla birlikte kaldırılır. Bu, göz altı çukurluklarının, ağız çevresindeki sarkmaların düzeltilmesi ve nazo-labial kıvrımların iyileşmesi ile sonuçlanır.

Facelift (Yüz Germe) Nasıl Uygulanır?

Yazının Devamını Oku

Gözaltı morlukları ışık dolgusuyla tedavi edilebilir

6 Ekim 2021
Gözaltı torbası ve morluğu yüzde en yaygın görülen estetik sorunların başında gelir. Bunun sebebi kalıtımsal özellikler, tıbbi rahatsızlıklar ve yaşam tarzı gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Ameliyatsız bir yöntem olan ışık dolgusuyla hem gözaltı torbası hem de morluk tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Gözaltındaki estetik sorunlar arasında yaş alma, tıbbi rahatsızlıklar, yaşam tarzı, stres ve kalıtımsal özellikler bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları ya da birkaçı birden gözaltında çökme, torba ya da renk değişikliklerine neden olabilir. Gözaltı vücudun en hassas bölgeleri arasındadır. Deformasyona çok açıktır. Gözlerde oluşan deformasyonlar insanın görünümünü çok etkiler. Gözaltı deformasyonları kişinin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve hasta görünmesine neden olur. Bu sorunların ışık dolgusuyla tedavisi mümkün.

Işık dolgusu hakkında bilinmesi gerekenler

Işık dolgusu, gözaltında ortaya çıkan estetik sorunların tedavisinde kullanılan ameliyatsız estetik yöntemlerinden biridir. Gözaltındaki mor görünüme neden olan çukurları ve torbaları tedavi edip aydınlık bir görünüm sağladığı için ışık dolgusu olarak adlandırılır. Işık dolgusunda içeriğinde aminoasit, hyalüronik asit, antioksidan, mineral ve vitamin olan özel bir jel kullanılır. Kullanılan bu jel dokuların ve hücrelerin yeniden yapılanmasını sağladığı için gözaltlarında ve çevresinde parlaklık oluşmasını sağlar.

Uygulama sırasında önce göz çevresine lokal anestezi uygulanır. Anestezinin ardından gözaltı ve göz çevresine dolgu işlemi uygulanır. Kullanılan jel çukurlukların dolmasını sağlar. Bu işlemin genellikle tek seans uygulanması yeterli olur. Kontrol aşamasında gerek görülürse revizyon işlemi yapılabilir. Işık dolgusunun etkisi kalıtımsal özellikler, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve dozuna bağlı olarak ortalama 1 yıl devam eder. Gözaltı dokusunda kullanılan jel özel olarak üretildiğinden herhangi bir yan etkisi olmaz. Ancak gözaltı ve çevresindeki deformasyon ileri boyuttuysa yani cerrahi tedavi gerektiren, hamilelerde, alerjik bünyeye sahip olanlarda ya da göz iltihabı gibi rahatsızlıkların olduğu durumlarda uygulanması riskli olabilir.

Işık dolgusu tedavisinin hemen ardından hasta normal hayatına dönebilir. Göz çevresindeki estetik sorunların giderilmesinin yanı sıra kırışıklıkların tedavi edilmesini de sağlar. Ayrıca sadece göz bölgesinde değil, el ve dekolte bölgesindeki kırışıkların tedavisinde de kullanılabilir. Işık dolgusunun doğal görünmesi için alanında uzman estetik cerrah ya da dermatologlar tarafından sağlık merkezin bünyesinde yapılması gerekir.

Yazının Devamını Oku

Çene yeniden şekillendirilebilir!

16 Ağustos 2021
Çene, yüz profilinizin en önemli özelliklerinden biridir. Bu nedenle, bu alandaki bir dengesizlik, görünüşünüz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu durumda, estetik cerrahiyle sorununuz düzeltilebilir ve yüzünüzle uyumlu hale getirilebilir.

Çene dolgusu

Çene çok küçük veya zayıf olduğunda, etli bir boyun ve aşırı büyük bir burun görünümü oluşturabilir. Çene büyütme, bu kritik özelliğin boyutunu artırmak ve yüzünüzün geri kalanına denge getirmek için uygulanır.

Eğer gömülü çene, tanımlanmamış çene hattı, aşırı sivri veya kare çene şekliniz varsa, çene büyütme estetiği yaptırabilirsiniz. Çene büyütme işlemi implant kullanılarak cerrahi tekniklerle yapılabilir ancak günümüzde çene dolgusuyla ameliyatsız yöntemler daha fazla tercih edilmektedir.

Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer.

Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.

Massetter botoksu

Masseter kas hipertrofisi, masseter kasın genişlemesidir ve çene açısında sert, kare bir görünüme katkıda bulunabilir. Güçlü ve çene köşesi erkekler için istenen bir görümken, kadınlar için sert ve erkeksi bir görünüme neden olabilir. Bu kasları gevşetmek ve alt yüzün görünüşünü yumuşatmak için botoks kullanılır. Bu işlem ortalama 15 dakika içinde gerçekleştirilebilir. Maksimum etki 7-10 gün içinde ortaya çıkar. Operasyondan sonra iyileşme sürecine gerek olmaz. Hasta aynı gün normak hayatına devam edebilir. Kullanılan malzemenin özelliğine göre sonuçları 6 ay ile 2 yıl arasında sürebilir. Bu sürenin sonunda enjeksiyonun tekrarlanması gerekir.

Sonuçları kalıcı olmasa da, anestezi ve cerrahi açıdan endişe yaratmaması, sonuçlarının aşamalı olarak hemen görünmeye başlaması ve iyileşme sürecine ihtiyaç olmaması çene estetiği operasyonlarının tercih edilmesini sağlayan en önemli avantajları arasında yer alır.

Yazının Devamını Oku

Yüze hacim kazandıran estetikler

8 Ağustos 2021
Minimal dokunuşlarla yeni yılda daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkün. Yüzün doğal yapısında bulunan ya da sonradan ortaya çıkan estetik sorunlar minimal invaziv işlemler ya da enjeksiyon teknikleriyle giderilerek daha estetik bir görünüme kavuşulabilir.

Işık dolgusu ile göz çevresi estetiği

Gözlerin altında koyu halkalar oluşmasının bir numaralı nedeni, gözyaşı kanalındaki hacim kaybından kaynaklanmaktadır. Işık dolgusu ile göz altındaki bu çukurluklar eşit seviyeye getirilerek ışığı eşit düzeyde yansıtması sağlanır. Aynı zamanda cildin nem ve yağ eksiği de giderilerek kalitesi artırılarak yüze daha genç bir görünüm verilebilir.

Ameliyatsız elmacık kemiği estetiği

Elmacık kemiği yüzün genç görünmesini sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Dolgun ve çıkık elmacık kemikleri yüzün genç ve sağlıklı görünmesini sağlayan önemli bir işleve sahiptir. Elmacık kemiği çıkıklığı kadınlar tarafından en çok talep edilen estetik operasyon türüdür. Elmacık kemiğindeki estetik problemler doğuştan ya da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunun için hyalüronik asit dolgusu ya da yağ enjeksiyonu malzemesinden faydalanabilir.

Dudak dolgusu estetiği

Dudak dolgusu ile doğuştan ince ya da sonradan şeklini kaybetmiş ve düzleşmiş dudaklar kalınlaştırıp dolgunlaştırılabilir. Dudakları istenilen görüntüye kavuşturmak için hyaloronik ya da dermal dolgu maddeleri enjekte edilir. Oldukça kısa süren bir işlem olmasının yanı sıra sonuçları da hemen görünür hale gelir. Üstelik herhangi bir şekilde iyileşme sürecine de ihtiyaç yoktur. Dudak dolgusu ağrısız ve acısız bir işlemdir.

Çene hattı dolgusu

Çene hattının belirsiz olması durumunda dolgu enjeksiyonu ile çene şekillendirilmesi yapılabilir. Anti-aging yani gençleştirme estetiklerinde sadece göz ve ağız çevresindeki kırışıkların tedavi edilmesi yeterli olmayabilir. Çünkü zamanla çene ve boyun da yaşlanır. Çene çizgisi belirsiz bir hal alır, boyunda kat izleri oluşur. İşte Nefertiti botoksu ve dolgu enjeksiyonları ile bu sorunların tedavisi mümkün.

Yazının Devamını Oku

DHI tekniğiyle saç ekiminin avantajları

6 Ağustos 2021
Direct Hair Implant (DHI) saç ekimi tekniği, Follicular Unit Extraction (FUE) saç ekim tekniğinin saç greftlerinin alımı ve ekimi açısından biraz daha geliştirilmiş halidir.

Saç greftleri tıpkı klasik FUE tekniğinde olduğu gibi mikromotor cihaz desteği ile başın arka kısmından ya da sakal, göğüs gibi vücudun başka bir kısmından alınıp saçta açılma olan alanlara transfer edilir. DHI saç ekim tekniğinin diğer tekniklerden farkı ise bu aşamadan sonra başlıyor. 

DHI saç ekim tekniğinin kendine has teknikleri hastalara diğer tekniklerden çok daha gelişmiş bir teknoloji sunuyor. DHI tekniğinde ilk olarak kesi ya da dikiş kullanılmaksızın ve kafa derisinde delik açılmaksızın saç greftlerinin ekilme fırsatını sunuyor. DHI saç ekimi tekniği ile hayat boyu garantili saç ekimi işlemi yapılabilmektedir. Tek bir seansta tamamlanan bu prosedür ile daha doğal görünümlü ve daha yoğun saçlara sahip olunması mümkün.

DHI tekniğinin uygulanmasındaki en temel fark, son birkaç yıl içerisinde geliştirilmiş olan saç ekim özel bir kaleminin kullanılmasıdır. İnceliği 0,6 mm ile 1 mm arasında değişen kalem ile alınan greftler ayrıştırılıp temizlendikten sonra seyrek alanlara herhangi bir kanal açmaksızın transfer edilir. Saç ekimi aşaması diğer yöntemlere kıyasla daha fazla dikkat, hassasiyet ve emek gerektiren bu teknik kellik sorunu yaşayan kişilere göz ardı edilemeyecek çok sayıda avantaj sunuyor.

DHI saç ekim tekniğinin sunduğu diğer avantajlarChoi kaleminin ince uçlu yapısı sayesinde saç nakli daha yoğun ve daha hızlı gerçekleştirilebilir. Saç ekim kalemi ile ekilen saçların doğal çıkış yönü olması gerektiği gibi tam olarak belirlenebilir. Böylece saça daha doğal bir görünüm vermek çok daha mümkündür. Saç ekimi yapılacak bölgede kesi yapma ya da kanal açma yapılmadığı için var olan sağlıklı saç kökleri transfer sırasında herhangi bir şekilde zarar görmez. Saç ekim işlemi yapılacak alanda delik açılmaması, kesi ve dikiş atılmaması kanama riskini mümkün olan en düşük orana indirir. Böylece iyileşme süreci çok daha hızlı olur. Ekilen saç greftlerinin tutunma oranı çok daha yüksek olur. Ekilen yeni saç greftleri daha hızlı çıkmaya başlar. Bu sayede saç kökleri bekletilmeden ekildiği için hücre bölünmesinin kaldığı yerden devam edebilmesidir. Hiçbir şekilde kesi ve dikiş yapılmadığı için iyileşme tamamlandıktan sonra gözle görünür bir yara izi de oluşmaz. Ayrıca saç greftlerinin alındığı donör bölge çok az zarar görür. Bu sayede donör bölgede de daha hızlı iyileşme olur. Ön saç çizgisi ve yoğunluğu kişiye en uygun şekilde tasarlanıp uygulanarak çok doğal bir görünüm elde edilebilir. DHI saç ekim tekniğinde de acı hissedilmesini engellemek için lokal anestezi uygulanır. Hasta operasyonun ardından normal hayatına hiç ara vermeksizin devam edebilir.

Yazının Devamını Oku