Güler Bilgen

Mahallemiz üvey evlat muamelesi görüyor

18 Kasım 2008
YILLARDIR bakımsız kalan ve sokak lambaları yanmayan Ali Reis Mahallesi sakinleri belediyeden ve TEDAŞ’tan umudu kesince, aralarında para toplayarak arızaları gidermeye başladılar. İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Ali Reis Mahallesi Muhtarı Emsihan Karatay, sokak lambalarının yıllardır yanmadığını ve elektrik hatlarının kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "İzmir’in göbeğinde resmen üvey evlat muamelesi görüyoruz. Hatların yenilenmemesi nedeniyle mahalleli yangın kabusuyla yaşıyor. Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen bir gelişme yok. Belediyeden ve TEDAŞ’tan ümidi kesince biz de aramızda para topladık ve kendi imkanlarımızla kabloları bağlattık" dedi.

Sorunların elektrikle sınırlı olmadığını dile getiren Karatay, "Sokaklarımızın bakımsızlığının yanı sıra toplu ulaşımda da büyük sıkıntı çekiyoruz. 8 yıldır Rakıp Erkutlu ve Hacı Efendi caddeleri birbirine bağlanamadı. Mahallemizin kanallarının yenilenmemesi nedeniyle de her yağmurda evleri su basıyor. Hey yer göl haline geliyor. Bize eylül ayında çalışmalara başlanacağını söylediler, ama gelen giden yok. Sorunlarımıza duyarsız kalan ve çare üretmeyen yetkilileri Ankara’ya şikayet etmek yerine sandıkta hesaplaşacağız" şeklinde konuştu.

Kaza yaşanmadan lamba konulsun

İzmir’in Çiğli İlçesi’nden arayan okuyucumuz Dilek Kuş, kavşaklarda yanmayan lambaların yolaçtığı tehlikelere dikkkat çekerek, ’’Çiğli’de 8211 Sokak’ın girişinde 4 yolun birleştiği kavşak var. Burada trafik çok yoğun. Ancak buna rağmen sinyalizasyon sitemi yok. Bu durumdan en çok da yayalar etkileniyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde art arda gelen araçlar yüzünden karşıdan karşıya geçmek mümkün olmuyor, sık sık kazalar yaşanıyor. Geçen gün bir öğrenci ezilmekten son anda kurtuldu. Buraya üzücü bir kaza yaşanmadan acilen trafik lambası yerleştirilmesi gerekiyor’’diyor.

121 numaralı otobüs seferleri yetersiz

İzmir’de toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çeken okuyucumuz Hasan Yücel, "Yoğunluğun çok olduğu hatlardan biri de 121. Mavişehir’le Konak arasındaki bu numarayla yolcu taşıyan otobüsler yetersiz. Sabah ve akşam saatlerinde araçlar tıklım tıklım doluyor, bazı duraklarda doluluk yüzünden binemeyenler oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm istiyoruz. Otobüs takviyesi yapılarak bu sıkıntıya son verilsin’’diyor.

Bu sokağa sıra ne zaman gelecek?

İzmir’in Buca semtinden arayan okuyucumuz Gülcan Çağlar, "Atatürk Mahallesi’ndeki 209/2 sokak köy yollarından farksız. Yıllardır tüm girişimlerimize rağmen belediye buraya el sürmedi. Ortalık toz toprak içinde, yağmur yağdığında da her yer çamur oluyor. Yetkililer yaşadığımız sıkıntıyı görmüyor, bizi bu durumdan kurtarmıyor. Bu sokağa hizmet sırası gelmeyecek mi?" diye soruyor ve harekete geçilmesini istiyor.

Vatandaşlardan ilginç tepki

Bornova’da kazılan çukur uzun süre kapatılmayınca çevre sakinleri tepkilerini yazarak dile getirdiler. Murat Gökerti adlı okuyucumuz, ’’Son çare olarak çukurun önüne ’’Dikkat! bu çukurlar 17 Ağustos 2008 tarihinden bugüne kadar Bornova Belediyesi tarafından kapatılmamıştır’’ levhasını koyduk. Umarız bu kez yetkililer çözüm bulurlar’’dedi.
Yazının Devamını Oku

SİT çalışmaları yüzünden çivi bile çakılamıyor

11 Kasım 2008
İZMİR’in dert küpü mahallelerinden biri olan Güngör Mahallesi, SİT uygulamalarından sıkıntılı. Tarihi eser kalıntıları yüzünden çivi çakılmasına bile izin verilmeyen Konak İlçesi’ne bağlı mahallenin sakinleri, yetkililerin şikayetlerine kulak vermemesinden yakınıyor. Restorasyon ve onarım ödeneği sorunu yüzünden SİT çalışmalarından kurtulamadıklarını belirten muhtar Lütfiye Aykulteli, "Mahallemiz, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun yönetimi altında. Altyapısı bulunmayan, kanalizasyonları tıkanan mahallemiz, çarpık kentleşmenin bariz bir örneği. Sahipsiz yıkık dökük yapılar da tehlike yaratıyor" dedi. Mahalledeki bazı binaların zemininin, toplama molozlarla doldurularak çok riskli kaçak yığma binalar haline geldiğini de belirten Aykulteli, "Mahalleli tarihi eser gibi duran yıkık duvarların ve çökük binaların yarattığı tehlikeden ötürü son derece tedirgin" diye konuştu.

Bina duvarlarına yazı engellensin

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde bazı binaların duvarlarına yazılan yazılar ev sahiplerini zor durumda bırakıyor. Kimliği belirlenemeyen kişilerin yazdığı yazılar sebebiyle ev sahiplerinin her ay maddi zarara uğradığını belirten Murat Gökerti adlı okuyucumuz, Bornova 77/78 sokağın kesiştiği bölgede güzelim binaların duvarlarının yazılardan gözükmeyecek durumda olduğunu söyledi ve görüntü kirliliğine neden olan kişilerin cezalandırılmasını istedi. Evinin duvarına yazı yazılan ev sahibi Hakan Gümüştaş ise, "Bu yazılar hem beni zor durumda bırakıyor, hem de görüntü kirliliğine sebep oluyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Otobüslere sabah binmek imkansız

Otobüslerdeki sıkışıklığa dikkat çeken okuyucumuz Selma Aydost, "İzmir ve Karşıyaka’dan Çankaya ve Konak yönüne giden belediye otobüslerine sabah saatlerinde binebilmek imkansız. Çünkü daha ilk duraklarda tıklım tıklım douyor. Dakikalarca bekledikten sonra adım atacak yer olmayan otobüsleri karşımızda buluyoruz. Zaten çoğu zaman da şoförler durmadan devam ediyor. Çalışanlar işine, öğrenciler okula gecikiyor. ESHOT bu yoğunluğu bilmesine rağmen neden önlem almıyor" diye sordu.

Bostanlı Deresi çamur içinde

BOSTANLI’dan arayan okuyucumuz Selda Akyelli,"Bostanlı Deresi yine çamur içinde. Buradan çevreye kötü koku yayılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradık, sorunu iletip yardım istedik. Bir görevli gönderdiler, ancak sadece yüzeysel temizlik yapıldı, hiçbirşey değişmedi. Çevrede oturanları rahatsız eden bu duruma müdahale edilsin" dedi.

Eski direk araç geçişini engelliyor

İZMİR’in Buca İlçesi’nden arayan okuyucumuz Ahmet Tok, "Buca ile Karabağlar’ı birbirine bağlayan köprünün hemen yanındaki 4313 Sokak’ın ortasında eski bir elektrik direği var. Uzun zamandır bir işlevi olmamasına rağmen kaldırılmadı. Araç trafiğini olumsuz etkiliyor. Büyük araçların geçişini imkansız hale getiriyor. Tedaş’a bildirdik, ama ilgilenen olmadı" diyerek şikayetini dile getirdi.

Çukur kazaya davetiye çıkarıyor

KONAK’ta trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı Gazi Bulvarı’ndan arayan Aydın Tezel adlı okuyucumuz, "Gazi Bulvarı’nda Münih Birsel İş Hanı’nın önündeki TEDAŞ’a ait olduğunu tahmin ettiğimiz, TEK yazılı pik kapak, asfalt ve yağmur ızgaralarının 10-15 santimetre altında. Her aracın düştüğü bu kapak, daha yukarı alımalı" dedi.
Yazının Devamını Oku

Gümüşpala Mahallesi ATM cihazı istiyor

4 Kasım 2008
İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Gümüşpala semtinde halen bir ATM cihazının bulunmaması vatandaşları isyan ettiriyor. Osmanlı döneminden kalma bir mimariye sahip olan mahallede, büyük bir nüfus ve ekonomik potansiyele olmasına rağmen bir ATM bulunmuyor. Mahalle muhtarı Cafer İşler çok dertli, "Mahallemiz adil bir hizmet bekliyor. Bu kamu düzeninin mahallemize asli görevi ve borcudur. Bankadan para çekmek için vatandaşlarımız başka semtlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu arada mahallemizde açılacak yol güzergahında istimlak yapılmasına rağmen yıkılmayan evler de sokağımızın açılmamasına sebep oluyor. Bu nedenle hastalarımızı ve eşyalarımızı taşımakta güçlük çekiyoruz,’’diye konuştu.

Yolda yürümek zor

Sokakların seyyar satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda olduğunu da belirten İşler, ’’Vatandaş yolda yürüme konusunda güçlük çekiyor. Belediyeler esnaftan işgaliye adı altında dünyanın parasını alıyor. Belediyeler için şahane gelir kaynağı. Olan vatandaşa oluyor. Aynı zamanda araç sahipleri ulaşım mağduru" dedi. İşler, mahallede sahipsiz başıboş köpek ve kedilerin sayılarının giderek arttığını da belirterek,’’Çocuklarımız ve kadınlar zaman zaman köpeklerin saldırısına uğruyor. Yetkililere bildirmemize rağmen bir çözüm bulunmadı" dedi.

Direkleri dikildi ama, çıkan toprak alınmadı

İzmir’in Hatay semtinden arayan Gülcan Yüksel adlı okuyucumuz, TEDAŞ’ın hizmetlerinde meydana gelen aksamalara dikkat çekerek, ’’Geçtiğimiz günlerde semtimize elektrik direkleri döşendi. Ancak açılan çukurlardan çıkan toprak bir kenara bırakıldı, alınmadı. 260 Sokak’ta her yer toz içinde. Yağmur yağdığında da ortalık çamur doluyor. Bu topraklar böyle mi kalacak, neden kaldırılmıyor? İlgililer bu soruna kayıtsız kalmasın’’diyor.

Alsancak’ta kazı sıkıntısı

Alsancak 1381 Sokak sakinleri, sokağın kazılmasından ve çalışmaların tamamlanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen, sokağın eski haline getirilmemesinden şikayetçi. Zaten dar olan ve park sorunu yaşanan sokakta yer yer 30 santim derinliğe ulaşan çukurlar olduğunu belirten 1381 Sokak esnafı, "Burayı gelip kazdılar sonra da yarım yamalak kapatıp gittiler. Yolun iki tarafına da araçlar park ediyor. Yol iyice daraldı" şeklinde konuştular. Yağmur yağmasıyla sokağın çamur olacağını dile getiren esnaf, "Yetkililerden en azından çukurları kapatmalarını rica ediyoruz" dediler.

Yeşilyurt sevgi yolu araçlar için mi yapıldı?

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt semtinden arayan okuyucumuz Cemal Şenyurt, ’’Semtimize yapılan sevgi yoluna konulan bankların dibine kadar araçlar park ediliyor. Genç, yaşlı, özürlü ve hamile hiç kimse banklardan yararlanamıyor. Araç sahipleri parkı kullanmak isteyenleri hiçe sayıyor. Ne belediye, ne de polis bu işgale müdahale etmiyor. Ayrıca parkı köpekler istila etti. Bırakın parkın içinde gezmeyi, çevresinden bile geçemez olduk’’diyor.

Şehrin ortasındaki çöplük mikrop saçıyor

Karşıyaka İlçesi’nden arayan okuyucumuz Leman Tutar, boş arsaların çöplük haline geldiğine işaret ederek, ’’Örnekköy semtinde 7532 Sokak’taki otobüs ve minibüs son duraklarının karşısındaki arsa zamanla çöplüğe döndü. Çirkin görüntü ve kötü koku giderek daha da dayanılmaz hale geliyor. Halk sağlığı da tehlikede, çünkü mikrop yuvasından farksız. Belediyeden yardım istiyoruz’’diyerek atıkların temizlenmesini, çöp atılmasının engellenmesini istiyor.
Yazının Devamını Oku

Tarihi binalar otopark olarak kullanılıyor

28 Ekim 2008
BAKIMSIZ yıkık dökük ahşap evler, otopark sorunu, kırk yıllık, eski tip sokak lambaları, bozuk yollar ve çevre kirliliği. Fevzipaşa Mahallesi tam anlamıyla kent merkezinde unutulmuş bir görüntü çiziyor. Mahallede eski tarihi binaların çoğunun otopark olarak kullanıldığını ve mahalleli olarak bu konudan çok rahatsız olduklarını dile getiren muhtar Rukiye Tülün, bazı binaların restore edildiğini, fakat otoparkçıların binaları tekrar yağmalayıp, ateşe verdiklerini öne sürdü. Daracık sokaklarda çevresini bile aydınlatamayan direklerin altında yürümenin zorlaştığını, çöp depolama yeri olarak kullanılan tarihi binaların büyük tehlike yarattığını belirten Tülün, "Bu tarihi binalar şahsa ait olduğu için çağrıda bulunmak gerekiyor. Yıkılacaksa yıkılsın, ya da restore edilsin. Yanıp yanmadığı belli olmayan lambalar da artık değiştirilsin" diye konuştu. Mahalledeki çevre kirliliğine de değinen muhtar Tülün, "Kağıt, pet şişe, kutular, kartonlar mahallemizin her yerinde görüntü kirliliğine sebep oluyor. İlgililerden acil çözüm bekliyoruz" dedi.

Karşıyaka sahilinde işgale son verilsin

KARŞIYAKA iskelesi karşısındaki kaldırımların giderek daraldığına dikkat çeken okuyucumuz Güliz Kaplan, "Bazı işyerleri her geçen gün daha çok yeri işgal ediyor. Şemsiyeler yerleştiriliyor, masa ve sandalyelerle tabelalar sıralanıyor. Oysa eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak döneminde sahil yolunun 1706 ve 1688 sokaklar arasındaki bölümünde yaya yolu genişletilmişti. Belediye Başkanı Cevat Durak’tan bu işgale son vermesini bekliyoruz" dedi.

İşçiler Caddesi’nde yol ve kaldırım unutuldu

UĞUR Can adlı okuyucumuz yol ve kaldırım çalışmalarındaki aksamalara dikkat çekerek, "Alsancak’taki İşçiler Caddesi’nde bir süre önce altyapı çalışması yapıldı. Hem yol kenarı, hem de kaldırımın bazı bölümleri kazıldı. Açılan yerler sadece toprakla kapatıldı, asfalt unutuldu. Yaya yolunda da sökülen kilit taşlar bir kenarda yığılı olarak öylece bırakıldı. Belediye görevlileri bir hizmet getirirken, olanları da alıp götürüyor, bozuyor. Yarardan çok zarar veriliyor" dedi.

Otobüs şoförleri kurallara uymuyor

ESHOT ve İZULAŞ’da görev yapan bazı şoförlerin zaman zaman kuruma hiç yakışmayan davranışlar sergilediğini belirten Ahmet Ünsal adlı okuyucumuz, "Bazı şoförler son aylarda otobüsleri tank gibi kullanıyor, diğer sürücüleri zor durumda bırakmak için trafik kurallarını ihlal ediyorlar. Yolculara kaba davranıyor ve azarlıyorlar. Otobüs boş olduğu halde duraklarda durmuyorlar. Direksiyon başında sigara içiyorlar. Tanıdıklarını dolmuş gibi durak harici alıyorlar. Otobüsleri süratli kullanıyorlar ve duraklara yakın ani ferenlerle yolcuları birbirinin üstüne yıkıyorlar. Bunun dışında, ilk ve son duraklarda mola verip otobüsü kilitledikten sonra, çay ve sigara keyiflerini uzatarak vatandaşları yazın güneşte, kışın da yağmur ve soğukta bekletiyorlar. Vatandaş uyardığında da ’Git istediğin yere şikayet et’ şeklinde efeleniyorlar" dedi.

Belediye üç yıldır yolumuzu yapmadı

BUCA-Koop 1416 Sokak sakinlerinden Ali Kale, "Üç yıldır yazın toz ve toprak, kışın da çamur içindeki bir yoldan gidip geliyoruz. Buca Belediyesi’ne sokağımızın düzenlenmesi ve asfaltlanması için para bile verdik. Ancak üç yıldır yolumuzu yaptıramadık. Şimdi de yağışlar başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine çamur içinde kalacağız. Belediyeyi aradık ve bize ’Meclisten karar çıksın yapalım’ dediler. Üç yıldır bir karar çıkaramadılar. Sokağımızın biran önce asfaltlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yazının Devamını Oku

Engellilere özen gösterelim

14 Ekim 2008
ASLI Dinçman adlı okuyucumuz, engellilere yönelik hizmetlerin bazı vatandaşlar tarafından kullanılmaz hale getirildiğini belirterek, bu konudaki duyarsızlığa dikkat çekti. Dinçman, "Göztepe’deki Susuzdede Parkı önündeki iki araçlık engelli park yeri, çevre sakinleri tarafından çöp dökme alanı olarak kullanılıyor. Çevre bilinci ve engellilere özen hususunda halkımızın kendisini eğitmesi gerekiyor" dedi. Aydınlatma sisteminin 90 kilometrelik kısmında sorun yok

23 Eyül tarihinde sayfamızda yer alan ’Otoyollar ağlıyor’ başlıklı haberimizle ilgili olarak Karoyalları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, otoyolların AB ülkelerinin tamamında ülkemizdeki gibi aydınlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

Sorunsuz yakılıyor

"Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanlarında yer alan ve toplam uzunluğu 350 kilometre olan otoyollarda 131 kilometre aydınlatma sistemi tesis edilmiştir. Aydınlatma sisteminin 90 kilometrelik kısmı sorunsuz bir şekilde yakılmaktadır. İzmir-Çeşme otoyolunun Narlıdere-Urla arası 25 kilometrelik bölümü, İzmir-Aydın otoyolunun Işıkkent Gişeleri -Havalimanı Gişeleri arası 9 kilometrelik bölümü ile Aydın Çevre yolunun 7 kilometrelik bölümünde toplam 41 kilometrelik inşa edilmiş aydınlatma tesisleri, henüz beklenen imar durumları gerçekleşemediğinden yakılmamaktadır. Yine sorumluluk sınırlarımız içersinde yer alan otoyolların trafiğe açık bölümlerinde 4 adet kamyonla ayda 800 ton çöp toplanmaktadır. Uluslararası standartlar kurumumuza böyle bir görev tevdi etmemektedir. Asıl olan çöplerin dış mekanlara kontrolsüz atılmasıdır. Bu durum bireyi olduğumuz toplumun kültür seviyesi ile ilgilidir."

Kurallara uyulmuyor trafik felç oluyor

BOZYAKA’da oturan vatandaşlar, okulların açılmasıyla birlikte önlenemeyen trafik yoğunluğundan şikayet ederek, "Hafta içinde sabahları ve akşam saatlerinde Kilimcitepe ve Yıkık Camii arasında yoğun araç trafiği oluşuyor. 20-25 dakikada almamız gereken yolu bir buçuk saatte alıyoruz. Ayrıca Bozyaka Caddesi üzerinde geçici park eden araçlar yüzünden trafik felç olyor. Bu caddede araç parkı yasak ama kimse kurallara uymuyor. Aracını park eden çekip gidiyor. Bu nedenle de trafik işlemiyor" dedi.

Bodrum’da esnaf ve belediye göreve

BODRUM Turgutreis’ten arayan Reşat Güleç adlı okuyucumuz, yeşillendirme çalışmalarına dikkat çekerek, "Bodrum ve Turgutreis arasında yeterince ağaç yok. Esnaf da bu konuya duyarsız. İşyerlerinin önünde doğru düzgün bitki bile bulunmuyor. Oysa böyle cennetten bir köşede çok daha farklı bir manzara ortaya çıkarılabilir. Yerli ve yabancı konukların ilgisini çekecek güzelliklere güzellik katacak düzenleme yapılabilir. Belediyelerin de teşvikiyle işyeri sahipleri bu konuya dikkat edebilir, bu bölgeye fidanlar, çiçekler dikilebilir" önerisinde bulundu.

Ticari araç yönergesi uygulanmıyor

AHMET Akkuş adlı okuyucumuz ticari araç yönergesinin imzalanarak yürürlüğe girdiğini fakat uygulanmadığını belirterek, "Denetimler yapılmıyor. Ticari araç sürücüleri hala ’sigortasız işçi’ olarak çalıştırılırken, yönergenin denetimini sorumluları yapmıyor. Kayıt dışı araçlar yani korsan taksiler İzmir’de cirit atıyor" dedi.
Yazının Devamını Oku

Vatandaş kış günü soğukta kalabilir

7 Ekim 2008
İZMİR’in Karşıyaka İlçesi Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü, Girne Caddesi’ndeki yağmur sularının arıtılması projesi kapsamında başlatılan çalışmaların bir an önce tamamlanmasını, kış gelmeden doğalgaz bağlantısının yapılmasını istedi. Güçlü, su arıtma projesi ve doğalgaz çalışmalarının ağır aksak gitmesinden vatandaşların muhtarlığı suçladığını belirterek, "Atatürk Bulvarı’ndaki binaların kombileri hazır hale geldi, ancak doğalgaz bağlantısı yapılmadı. Geçen sene elektrik hatlarının döşenmesi için başlatılan kazı çalışmaları tamamlandı. Ancak bu yıl da yapılması gereken doğalgaz çalışmasına bir türlü başlanamadı. Durumu soruşturduğumuzda Büyükşehir Belediyesi’nin izin vermediğini öğrendik. Büyükşehir Belediyesi’nin neden böyle bir engellemeye gittiğini anlamış değiliz. Eğer doğalgaz çalışmaları başlamazsa vatandaşlarımız kışı soğukta geçirecekler. Bu konuda vatandaşlar sürekli bizi soru yağmuruna tutuyor ve çalışmalar tamamlanmadığı için tepki gösteriyor. Halk gerçeği bilmeden muhtarlığımızı ve bağlı olduğumuz ilçe belediyesini eleştiriyor" diye konuştu.

Egzozuyla gürültü saçan araçlar arttı

YUNUS Varlı adlı okuyucumuz egzozuyla gürültü saçan araçlara dikkat çekerek, "Yarış otomobillerindeki egzozlar, İzmir’de normal araçlarda da kullanılıyor. Son zamanlarda adeta moda haline geldi. Sürücüsü gaza bastıkça egzozundan çıkan sesle çevreye dayanılmaz gürültü saçan bu araçları artık sık sık görüyoruz. Gürültü makinesinden farksız bu araçlarla ilgili mutlaka önlem alınması gerekiyor. Yetkililerin engel olmalarını bekliyoruz" dedi.

Arsayı çöplük gibi görüyorlar

İZMİR’de boş arsaların çöplüğe dönüştürüldüğünü, bunun da hem sağlık açısından tehlike, hem de görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Suzan Güleç adlı okuyucumuz, "Çöplüğe çevrilen arsalardan biri de Güzelyalı 60 Sokak’da. 38 numaralı binanın yanındaki boş alan çevreye koku ve mikrop saçıyor. Kimileri burayı çöplük olarak görüyor, kimse de engelleyemiyor. Belediyeden bu çirkinliğe son verilmesini istiyoruz" diyor.

Kanalizasyon yok çevre kirletiliyor

URLA ve Çeşmealtı’ndaki kanalizasyon sorununa dikkat çeken Yasin Atlı adlı okuyucumuz, "Çeşmealtı’nda Yalı Caddesi’ndeki bazı evlerin kanalizasyon sistemi hala yok. Oysa 4 yıl önce altyapı yatırımları için bizlerden para alınmıştı. Kötü kokuya, sineğe ve en önemlisi de çevre kirliliğine neden olan bu durum daha ne kadar devam edecek? Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Ters yöne girenler tehlike yaratıyor

İBRAHİM Yıldıran adlı okuyucumuz, ’’Alsancak’ta Şehitler Caddesi’nin Liman Caddesi’yle birleştiği yerde, siloların tam karşısında bazı sürücüler ters yöne giriyor. Şehir merkezine daha kolay gidebilmek için kurala uyulmuyor, liman çıkışı için ayrılan yer kullanılıyor. Her gün pek çok kez kaza tehlikesi yaşanıyor’’ diyerek, mutlaka yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

KURUMLAR arasındaki iletişim kopukluğuna dikkat çeken Murat Gökerti adlı okuyucumuz, Telekom görevlileri tarafından 17 Ağustos tarihinde açılan kapakların hala kapatılmadığını belirterek, "Yaptığımız başvurular sonucunda buranın Büyükşehir, Bornova ve Telekom görevlilerinin koordinasyon bozukluğu nedeniyle kapatılamadığını öğrendik" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Yazının Devamını Oku

Ring otobüs seferleri başlasın

30 Eylül 2008
İKİ yıl önce yılın muhtarı seçilen Konak İlçesi’ne bağlı Mimar Sinan Mahallesi’nin bayan muhtarı Gülay Pekcan, bir süre önce kaldırılan ring otübüs seferlerinin yeniden başlatılmasını söyledi. Mahalle sakinlerinin ulaşım sorununu dile getiren Pekcan, 216 ve 217 numaralı hatta saatte bir sefer yapan otobüslerin sıklaştırılmasını, yeni otobüslerin bu bölgelerde de hizmet vermesini istedi.

1393,1394,1400,1401 Sokaklarda araçların kaldırımlara park etmesi nedeniyle yayalara yürüyecek yer kalmadığını bildiren Pekcan, kaldırımlara demir bubalar takılması için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ne yazdıkları dilekçeye yanıt alamadıklarını belirtti.

Kötü kokuyor

İzmir’de çok tartışılan su sorununa da değinen Pekcan, aynı sorundan kendi mahalle sakinlerinin de muzdarip olduğunu anlatarak, "Evlerde çeşmelerden gri, çamurlu bir su akıyor ve çok kötü kokuyor. Bu durumun bir an önce normale dönmesini arzu ediyoruz" dedi. Sokaktaki başıboş köpeklerden mahalle sakinlerinin çok rahatsız olduğunu, bu konuda sürekli şikayet aldıklarını belirten Pekcan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun aslında kendileri için olumsuzluklara yol açtığını söyledi. Pekcan, "Mahallemizde köpekler tarafından ısırılan birçok vatandaşımız bulunuyor. Geçenlerde bir yaşlı kadın köpekten kaçarken yere düşerek kalçasını kırdı, 4 aylık bir hamile kadın çocuğunu düşürme tehlikesi geçirdi" dedi.

Şehrin göbeğinde mikrop yuvası / Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

İZMİR’in Konak İlçesi Üçkuyular semtinde rögar kapağından akan pis sular etrafa mikrop ve hastalık saçıyor. Üçkuyular pazar yeri önünde bulunan otobüs durağı arkasından geçen rögar kapağından akan pis sular, adeta bir dere görüntüsü yarattı. Haftada iki gün pazarın kurulduğu ve turistlerin terminalde bulunan otobüslere binmek için kullandığı yolda bu tür görüntülerin olması vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Çevreye mikrop saçan rögar kapağının biran önce yapılmasını isteyen vatandaşlar, görevlilerin gelip sadece bakıp gittiklerini ileri sürdü.

Kirlilik yüzünden dere karardı / Sefer TALAY / BURHANİYE, (DHA)

BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi, Çoruk Köyü yakından geçen Üyücek Deresi’nin suyu karardı. Havran’dan doğup, Burhaniye’nin Orjan sahilinde denize dökülen Üyücek Deresi’nin kirletilmesine tepki gösteren bölge sakinleri, sorumluların bulunmasını istedi. Çoruk Köyü Muhtarı Hayrettin Erol, önceleri balık tuttukları, sürülerine su içirdikleri derenin şimdi zehir saçtığını belirterek, "Dere mavi bayraklı sahillere dökülüyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelip numuneler almışlardı. Ancak bir sonuç çıkmadı" dedi.

Düzenli olarak ölçüm  yapılıyor

İZMİR’de şebeke suyunda arsenik oranının yüksek olması, damacanalarda satılanları da gündeme getirirken, çeşitli markalarla satışı yapılan bu suların ne kadar sağlıklı olduğu sorgulanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İzmir’de 10 kaynak suyu işletmesi olduğu, düzenli olarak ölçüm yapıldığı belirtildi. Sonuçların insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik değerlerine göre uygun çıktığı ifade edildi.

Yağmur inişleri  kontrol edilsin

KONUTLARDAKİ yalnış yapılanmalara dikkat çeken okuyucumuz Murat Gökerti, ’’Bornova 77 sokakta 4 katlı apartmanın yağmur inişleri ve balkon tahliyeleri eski sistem sokağın ortasına akıtılıyor. Yağmur yağarken ya da balkon yıkarken bu sokaktan geçmek mümkün değil.’’diyerek belediyelerin bu tür binalara doğrusunu yaptırmak için yaptırım uygulamasını istiyor.

Yarımadada enerji kesintisi gına getirdi

İZMİR Yarımadası’nın hemen hemen her gece karanlıkta kaldığını bildiren çevreci Ümit Bora, ’’Gündüz de saatlerce elektrik gidiyor ve gelmiyor. Üstelik bazı hatları elektrik dağıtıcısı kurumlar devir almadığı için, kullanıcı 3 misli fatura ödüyor. Yarımada Çeşme, Karaburun ve Urla ilçelerinde tam bir karartma var. Neden önlem alınmıyor? Bölgede tatil yapan turistler ve yabancı misafirler şaşkınlar."Bu kadar elektrik kesintisi olur mu? " diye soruyorlar. İnşallah bizi birileri duyar ve yarımadada elektrik kesintileri son bulur’’ diyor.
Yazının Devamını Oku

Çözüm yerine sorun üretiliyor

23 Eylül 2008
KONAK İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’nin 35 yıllık muhtarı Ramiz Urunca, patlayan su borularının aylarca tamir edilmediğini, asfaltlama sırasında ızgaraların kapatılması yüzünden yağmurla birlikte evlerin sular altında kaldığını, Tepecik Camii önündeki durağın kaldırılmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden acil olarak bu sorunlara çözüm getirilmesini istedi. Çözüm yerine sorun üretiliyor

KONAK İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’nin 35 yıllık muhtarı Ramiz Urunca, patlayan su borularının aylarca tamir edilmediğini, asfaltlama sırasında ızgaraların kapatılması yüzünden yağmurla birlikte evlerin sular altında kaldığını, Tepecik Camii önündeki durağın kaldırılmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, yetkililerden acil olarak bu sorunlara çözüm getirilmesini istedi. İZSU’ya defalarca telefon edildiğini dile getiren Urunca,"Büyükşehir Belediyesi, kuraklıktan dolayı muhtarlara gereksiz su harcamaları yapılmaması konusunda afiş gönderiyor, ama belediyenin suyu patlaklar yüzünden boşa akıyor’’dedi.

Evleri su basıyor

1202 Sokak’ta asfalt çalışmaları yüzünden ızgaraların kapatıldığını, evleri yağmur sularının bastığını belirten Urunca "Büyükşehir Belediyesi muhtarlar masasına iki seneden beri yazılı şikayette bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Yapılan hizmetlerle sorun üretiliyor "diye konuştu. Urunca, Yenişehir Tepecik Cami önündeki otobüs durağının kaldırılmasına da tepki göstererek, ’’Mahalle sakinleri bir kilometre uzaklıktaki durakta inmek zorunda kalıyorlar. Belediyeye bu konuda dilekçe verdik. Bir gelişme kaydedilmedi. Eski PTT’nin olduğu yere kapalı bir durak yapılmasını istiyoruz.’’dedi.

Aydınlatma direğinde buat kapağı yok

Aydınlatma direklerinin çok sık kontrol edilmesi gerektiğini belirten Murat Gökerti adlı okuyucumuz, ’’Bornova 78 Sokak aydınlatma direğinde buat dediğimiz yerin kapağı maalesef yerinde yok. Açık olan bu yerde direğin sigortası ve bağlantı kabloları mevcut. Yerden 40 cm kadar yüksekte olan bu buat çocuklar için büyük tehlike arzetmektedir. Tek görevlilerini bu direği tehlikesiz hale getirmeleri için göreve davet ediyorum.’’diyor.

Otoyollar ağlıyor

Otoyollardaki sorunları aktaran Nurcan Elmas adlı okuyucumuz, ’’Ağır tonajlı araçlar OGS gişelerini işgal ediyor, yollar yer yer çok bozulmuş, çarpılan bariyerler aylarca öylece duruyor. Gişelerdeki OGS cihazlarının lambaları bile yanmıyor, orta refüjler ve yol kenarları çöplüğe dönmüş. Onca masrafla dikilen direkler, çekilen hatlar ne işe yarıyor? Otoyollarda elektrikler neden yanmıyor" diye soruyor.

Belirgin olmayan hız kesiciler tuzak gibi

Ana caddelerdeki hız kesicilere dikkat çeken okuyucumuz Ahmet Yücel, ’’İzmir Büyükşehir Belediyesi ana caddelere hız kesiciler yapıyor. Sürücülerin dikkatini çekmek için üzerlerini beyaza boyuyor. Ancak bu boya kısa sürede çıkıyor. Farketmeden üzerinden geçenlerin canı yanıyor, araçlar zarar görüyor. Daha belirgin ve kalıcı renkte boya kullanılabilir.’’diyor.

Yazının Devamını Oku