Zaman birlik zamanı

Yeme, içme ve eğlence hayatının patronları, yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan katliamı kınamak amacıyla bir araya geldi. İş hayatında birbirlerine rakip olan işletmeler, bu kez birlik ve beraberlik mesajları verdi. Patronlar, hain saldırıda yaşamını yitiren güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın cenaze törenine de katıldı.

Haberin Devamı

2016’ya veda edip 2017’ye ‘barış’ ve ‘huzur’ dilekleriyle girdiğimiz ilk saatlerde, İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina korkunç bir saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahla gerçekleşen terör saldırısında aralarında turistlerin de olduğu 39 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. Hain saldırı sonrası İstanbul geceleri de ölüm sessizliğine büründü.
İstanbul yeme, içme ve eğlence dünyasının patronları, Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan ve işletmecisi Ali Ünal’a geçmiş olsun mesajları gönderirken, “Zaman birlik olma zamanı” diyerek bir araya geldi. Patronlar, dün personelleriyle birlikte saldırıda yaşamını yitiren güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın cenaze törenine katıldı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer’in gönderdiği mektupla bir araya gelen restoran, bar ve gece kulübü sahipleri, katliamı kınamak için Reina’ya yürüyüş yapacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Müzik 3 gün susacak

Hain saldırı sonrası İstanbul gece hayatının popüler adresleri kapılarını kapattı. Etiler, Bebek, Arnavutköy, Ortaköy, Nişantaşı, Cihangir, Asmalımescit ve Karaköy’de müzik üç günlüğüne sustu.

Zaman birlik zamanı

İçimiz yanıyor

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, yayınladığı taziye mesajında şu satırlara yer verdi: “İstanbul gastronomi ve eğlence sektörünün öncü markası Reina’da gerçekleşen katliamı kınıyoruz. İçimiz yanıyor. Bizler 600 bin kişilik çalışanımızla, devletimize olan inancımızla birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyoruz. Neşe bulduğumuz, dostluklarımızı pekiştirdiğimiz sofralarımızda, sohbetlerimizin içimize sindiği günleri hasretle bekliyor, el ele kenetleniyoruz. Bizler Türk misafir ağırlama geleneğinin temsilcileri olarak gösterdiğimiz çabanın, emeklerimizin terör laneti içinde yok olmasına asla izin vermeyeceğiz, hep birlikte bu karanlıktan aydınlığa çıkacağız. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza ve misafirlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, hastanedeki yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Haberin Devamı

Zaman birlik zamanı

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları