Uzakdoğu artık çok daha yakın

Türk Hava Yolları’nın dünyanın en büyük cruise şirketi Royal Caribbean ile işbirliği sürüyor. Geçen yıl uçak bileti fiyatına Miami ve Karayip Adaları’nda cruise ile tatil imkanı sunan iki şirket, rotalarına son olarak Uzakdoğu’yu ekledi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük cruise şirketi Royal Caribbean, Türk Hava Yolları’nın geçen yıl Miami’ye direkt seferler başlatması üzerine Miami çıkışlı Karayipler ve Bahamalar turlarına start vermişti. Royal Caribbean ile Karayipler ve Bahamalar’da uçak bileti fiyatına tatil yapan Türkler, şimdi de Uzakdoğu’yu keşfedecek. Türk Hava Yolları ve Royal Caribbean’ın işbirliği geçtiğimiz hafta Singapur, Malezya ve Phuket gezisi ile tanıtıldı. Mariner of the Seas adlı dünyanın en büyük sekizinci gemisi ile gerçekleşen tanıtım turunda ben de vardım.

Bitmeyen yaz yapmışlar

Yaz mevsiminin yaşandığı ve her sabah farklı bir ülkede uyandığımız turun rotasında Singapur, Malezya-Kuala Lumpur, Tayland-Bangkok, Phuket, Vietnam-Ho Chi Minhi gibi Uzakdoğu’nun popüler tatil adresleri yer alıyor.
Uçak dahil 1690 Euro’dan başlayan turda, ilk durağımız Singapur oldu. Müslüman, Hristiyan ve Budistlerin bir arada yaşadığı Singapur’daki şehir turunda Hint, Çin ve Arap mahallelerini gezip tapınakları ziyaret ettim. Sıcak hava ve nemden dolayı şort ile gezdik ama tapınaklarda olduğu gibi Sultan Camii’nde de Uzakdoğu’da erkeklerin giydiği geleneksel eteklerden giydim.

Haberin Devamı

Petronas Kulesi’nden kuşbakışı

Singapur’un simgelerinden Marina Bay Sands Otel ve Universal Studio’nun bulunduğu eğlence adası Sentosa’dan sonra, ikinci durağımız Malezya oldu. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da, dünyanın en yüksek 7’nci binası olan Petronas Kuleleri’ne çıkıp 452 metreden şehri kuşbakışı izledik.

Uzakdoğu artık çok daha yakın

THY ile yaptıkları işbirliğiyle geçtiğimiz yıl 6 bin kişiyi Türkiye’den Miami–Karayipler’e götüren Royal Caribbean’ın Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Uzakdoğu için 8 gece 9 günlük tur fiyatlarının uçak dahil 1.680 euro’dan başladığını ve bu kampanyaya büyük talep olduğunu söyledi.

Uzakdoğu artık çok daha yakın

Haberin Devamı

Türklerin gözde adası

Malezya’dan sonraki durağımız ise Phuket oldu. Deniz mahsulü yemekleri ile olduğu kadar masaj salonları ve gece kulüpleriyle de ünlü Phuket’te, yine tapınakları gezdik, fillerle safari yaptık. Manolya Onur ve Semiramis Pekkan’ın evinin olduğu Phuket’te, Naomi Campbell ve Kate Moss’un Bodrum’da detoks kampına girdiği LifeCO da şube açmış.

Uzakdoğu artık çok daha yakın

Yazarın Tüm Yazıları