Türk halısı dünya şehirlerine seriliyor

Christian Dior, Louis Vuitton, Cartier, Michael Kors gibi dünyaca ünlü markalarla beş yıldızlı otel zincirlerinin halılarına imza atan Stepevi, Münih’te mağaza açtı.

Haberin Devamı

Dededen halı üreticisi olan ve yurtdışındaki ilk mağazasını 2005’te Londra’da hizmete sokan Stepevi; Paris, Milano, New York ve Cenevre’den sonra 6’ncı mağazasını Münih’te açtı. Stepevi markasıyla, dünya şehirlerine halı seren Step Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yürekli Şengör’ün ev sahipliği yaptığı açılış nedeniyle ben de Almanya’daydım.
Stepevi’nin Architectural Digest Dergisi ile birlikte yaptığı açılış, iş sanat ve tasarım dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu. Türkiye’den aralarında Mehmet Ali-Sedef Karamehmet çiftinin de katıldığı açılışın sürprizi ise geçtiğimiz aylarda anne olan Melissa Eliyeşil von Faber-Castell oldu. Kısa sürede hamilelik kilolarından kurtulan Melissa Eliyeşil von Faber-Castell eşi açılış için Paris’ten gelen Kont Charles von Faber Castell ile objektiflere poz verdi.

MAAŞLI KONTES MELİSSA

Maria-Necmettin Eliyeşil’in kızı Melissa, 2012’de ünlü kalem fabrikası FaberCastell’in veliahtı Kont Charles von Faber Castell ile evlenerek Kontes olmuştu. Almanya’da kendisine Kontes diye mi hitap ettiklerini sorduğum Melissa von Faber Castell “Sadece Melissa” diyerek cevap verirken maaşlı olarak çalıştığı bir işi olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN LÜKS YAŞAM MARKASI

Açılışta bir konuşma yapan Cem Şengör, kişiye özel üretebildiğimiz halıyı, iki hafta gibi kısa bir zamanda teslim ederek kaliteyi kolay ulaşabilir hale getirdiklerini belirtti. Şengör sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’den bir lüks yaşam markası çıkarabildiğimizi yurtdışında önemli noktalarda mağaza açarak gösteriyoruz.”

 

Beckham paylaştı

Cartier, Louis Vuitton, Dior, Michael Kors, Armani gibi dünya markaları ile çalıştıklarını belirten Step Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yürekli, Şengör Stepevi olarak ünlü şarkıcı Victoria Beckham’ın New York Moda Haftası’ndaki defilesine de imza attıklarını söyledi. Victoria Beckham’ın
eşi dünyaca ünlü futbol yıldızı David Beckham defilede Stepevi halıları üzerinde yürüyen
mankenlerin görüntülerini Instagram hesabından paylaştı.

 

Haberin Devamı

Anne-çocuk festivali

Bu yıl ilk kez yapılan “Anne Çocuk Festivali” hafta sonu konuklarını eğlendirdi. Üç gün süren festivalde ünlü isimler de açtıkları standlarda ürünlerini sattı. Aslı Şen, kendi markası “Ashley Joy” standında şampuanlarını annelere tanıttı. Özellikle internet üzerinden home mağaza olarak satış yapan markalar da büyük ilgi gördü.

 

Mesleğine geri döndü

Feryal Gülman, geçtiğimiz akşam iftar yemeği verdi. DoubleTree by Hilton İstanbul Piyalepaşa’da gerçekleştirilen iftar davetine aralarında Demet Sabancı, Siren Ertan, Ahu Orakçıoğlu, Suzan Toplusoy ve Oya İdil Gençoğlu’nun da yer aldığı çok sayıda ünlü isim katıldı. Ofton İnşaat’ın Bodrum’daki projelerinde mimari danışmanlık verecek olan Gülman yaz aylarını Elysium Miramar Bodrum projesinde geçirmeye hazırlandığını söyledi. 

Haberin Devamı

Dostlarını ağırladı

Cemiyet hayatının tanınmış isimleri, Bodrum Yalıkavak’ta bulunan Sirene Luxury Otel’de bir araya geldi. Feza Fırat, kızı Başak Oral’la konuklarını ağırladı. Davete, Meral ve Ural İkizler, Kenan ve Ferda İpekçi ve Şinasi Bozatlı gibi ünlü isimler katıldı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları